Μπολι Αβοκάντο κέντρισμα εμβολιο

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο

Μπολιασμα Αβοκάντο κέντρισμα εμβολιασμός

Μπολιασμα Αβοκάντο κέντρισμα εμβολιασμός

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο Καλησπέρα, σας βρισκόμαστε στο φυτώριο όπου θα εκτελέσουμε το μπόλιασμα των φυτών. Σήμερα θα μιλήσουμε σχετικά με το τι είναι το μπόλιασμα και θα κάνουμε ένα μικρό παράδειγμα των βασικών μεθόδων μπολιάσματος που εφαρμόζουμε εμείς εδώ.

Μπολιασμα Αβοκάντο Χανιά-κέντρισμα εμβολιασμός

Μπολιασμα Αβοκάντο Χανιά-κέντρισμα εμβολιασμός

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του μπολιάσματος και γιατί να το κάνουμε;

  1. Μειώνει την περίοδο στην οποία μεγαλώνει το φυτό, μπαίνοντας νωρίτερα στην περίοδο παραγωγής.
  2. Μειώνει το μέγεθος του φυτού για να ελέγχουμε έτσι καλύτερα το κλάδεμα του.
  3. Μεταφέρει την ανθεκτικότητα και την αντοχή μια ποικιλίας σε ασθένειες στο φυτό μας.
Μπόλι για Μπολιασμα Αβοκάντο Χανιά-κέντρισμα εμβολιασμός

Μπόλι για Μπολιασμα Αβοκάντο Χανιά-κέντρισμα εμβολιασμός

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο: Ξεκινώντας με τα μπόλιασμα, χρειαζόμαστε ένα φυτό που να πληροί τις προϋποθέσεις και να μπορεί να υποδεχτεί το εμβόλιο μας.

  1. Θα πρέπει αρχικά να έχει πάνω κάτω την διάμετρο ενός μολυβιού, περίπου ενός εκατοστού.
  2. Θα πρέπει να φαίνεται ότι έχει καλή ανάπτυξη, να είναι ζωηρό και να μην έχει προβλήματα με αρρώστιες.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας του φυτού για το μπόλιασμα. Αρχικά πρέπει να κόψουμε τα φύλλα 30-35 εκατοστά από το ύψος του φυτού, όπου και εκεί θα κάνουμε το μπόλιασμα.

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο: Για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα επιτυχές μπόλιασμα, το εμβόλιο μας θα πρέπει να πληροί και αυτό κάποιες προϋποθέσεις. Όπως, να είναι ένα εμβόλιο που έχουμε πάρει από ένα δέντρο πολύ παραγωγικό, υγιές και ανθεκτικό.

 

 

 

Επίσης καλό θα ήταν να είναι από μια ποικιλία που έχει πολύ ζήτηση στο εμπόριο. Το μέγεθος του εμβολίου θα πρέπει να είναι μεγέθους 8-10 εκατοστών, να είναι ζωηρό και να μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του στην θέση στην οποία θα το βάλουμε στο φυτό μας.

Μπολι Αβοκάντο κέντρισμα εμβολιο

Μπολι Αβοκάντο κέντρισμα εμβολιο

  1. Λοιπόν έχοντας το φυτό και το  εμβόλιο,αρχίζουμε το κόβουμε πλευρικά το εμβόλιο όπως βλέπουμε στο βίντεο και έπειτα πως κόβουμε το φυτό στο σημείο που θα το βάλουμε, δηλαδή σε ύψος 30 εκατοστών περίπου. Το κόβουμε κάθετα για περίπου 5 εκατοστά, και βγάζουμε το κομμάτι χωρίς να πληγώσουμε πολύ το εσωτερικό του τμήμα.
Εμβολιασμός- κεντρισμα -μπολιασμα αβοκάντο

Εμβολιασμός- κεντρισμα -μπολιασμα αβοκάντο

2. Βάζουμε το εμβόλιο μας, από την πλευρά που κόψαμε και θα πρέπει να μπορεί να στέκεται εκεί χωρίς να το κρατάμε. Έπειτα αρχίζουμε το τύλιγμα του. Αυτό πρέπει να γίνει πολύ σφιχτά, ώστε να μην ανοίξει το εμβόλιο, να μην μπει νερό και να σαπίσει.

Μπολιι-Εμβολιασμός- κεντρισμα -μπολιασμα αβοκάντο

Μπολιι-Εμβολιασμός- κεντρισμα -μπολιασμα αβοκάντο

3. Στην συνέχεια το σκεπάζουμε. Αυτό μπορεί να γίνει με κομμάτι από πλαστική σακούλα. Ο στόχος είναι να κλείσουμε τελείως το φυτό ώστε να εμποδίσουμε να μπει νερό.

Καλυψη - προστασία -Μπολιι-Εμβολιασμός- κεντρισμα -μπολιασμα αβοκάντο

Καλυψη – προστασία -Μπολιι-Εμβολιασμός- κεντρισμα -μπολιασμα αβοκάντο

Εδώ βλέπουμε πως είναι σκεπασμένο τελείως το εμβόλιο μας και θα πρέπει να μείνει έτσι για περίπου 35 μέρες. Το δέσιμο μπορούμε  να το βγάλουμε μετά από περίπου 45 μέρες, δίνοντας του χρόνο να δέσει καλά με το φυτό και να μην πέσει αργότερα με τον αέρα.

Εμβολιασμός κέντρισμα αβοκάντο στα Χανιά της Κρήτης

Εμβολιασμός κέντρισμα αβοκάντο στα Χανιά της Κρήτης

Άλλη μέθοδος μπολιάσματος είναι με το κόψιμο του φυτού από την κορυφή του.

Βγάζουμε κάποια φύλλα κάτω από το κόψιμο, αφήνοντας κάποια φύλλα ώστε να κάνει την φωτοσύνθεση που χρειάζεται.

Το εμβόλιο μας θα πρέπει να είναι και πάλι ένα κομμάτι υγιές και ζωηρό. Το κόψιμο όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Κόβουμε το εμβόλιο από τις δυο πλευρές, βγάζοντας το κομμάτι και προσπαθώντας να μην το κόψουμε πολύ βαθιά και το πληγώσουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα κόψιμο κεντρικά στο φυτό, πάνω στο σημείο που το κόψαμε, βάθους περίπου 4 εκατοστών.

Βάζουμε εκεί το εμβόλιο μας και κάνουμε το δέσιμο και το σκέπασμα του όπως και προηγουμένως.

Τέλος, άλλη μέθοδος μπολιάσματος, γίνεται κορφολογώντας πάλι το φυτό, αλλά αυτήν την φορά κόβοντας το εμβόλιο από την μια πλευρά και κόβοντας το φυτό όπως στην πρώτη περίπτωση μπολιάσματος με την μόνη διαφορά να είναι ότι γίνεται στην κορυφή του φυτού. Συνεχίζουμε με το τύλιγμα και το σκέπασμα του όπως προαναφέραμε.

 

ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο πληροφορίες τεχνικές,

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο πληροφορίες τεχνικές,

Εμβολιασμός-Μπόλιασμα-Κέντρισμα Αβοκάντο Πληροφορίες, τρόπος τεχνική. Ποια τα πλεονεκτήματα του μπολιάσματος, γιατί να το κάνουμε;

Navigation
Close

My Καροτσάκι

Close

Επιθυμητά

Recently Viewed Close

Great to see you here!

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our πολιτική απορρήτου.

Already got an account?

Close

Categories

English