Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Πληροφορίες για το αβοκάντο

Πληροφορίες για το αβοκάντο Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αβοκάντο

  1. Πληροφορίες για το αβοκάντο Θρέψη
  2. Πληροφορίες για το αβοκάντο Οφέλη

Πληροφορίες για το αβοκάντο Ο απόλυτος οδηγός για το αβοκάντο: Διατροφικά στοιχεία, οφέλη για την υγεία και πολλά άλλα!

Είστε έτοιμοι να πάτε guac-razy για αβοκάντο; Μην ψάχνετε άλλο, γιατί έχουμε τον απόλυτο οδηγό που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν απόλαυση! Τα αβοκάντο δεν είναι απλώς ένα μοντέρνο φαγητό. αποτελούν την απόλυτη δύναμη όσον αφορά τη διατροφή και τα οφέλη για την υγεία. Από την κρεμώδη υφή τους μέχρι το ζωηρό πράσινο χρώμα τους, υπάρχει κάτι στο αβοκάντο που έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές των λάτρεις του φαγητού παντού. Πάρτε λοιπόν ένα πιρούνι και ετοιμαστείτε να βουτήξετε στον κόσμο του αβοκάντο καθώς αποκαλύπτουμε την απίστευτη διατροφική τους αξία, τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία και τους λαχταριστούς τρόπους για να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας. Ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια με αβοκάντο όπως ποτέ άλλοτε!

Εισαγωγή στο αβοκάντο: Τι είναι και από πού προέρχεται;

Το αβοκάντο, γνωστό και ως αχλάδι αλιγάτορα, είναι ένα ευέλικτο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο που έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Είναι εγγενές στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, όπου καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, σήμερα το αβοκάντο καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, το Ισραήλ, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Πληροφορίες για το αβοκάντο: Το δέντρο αβοκάντο ανήκει στην οικογένεια των ανθοφόρων φυτών Lauraceae και είναι επιστημονικά γνωστό ως Persea americana. Αναπτύσσεται σε ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο που μπορεί να φτάσει τα 20 μέτρα ύψος. Ο ίδιος ο καρπός ταξινομείται βοτανικά ως μούρο με έναν μεγάλο σπόρο μέσα.

Τα αβοκάντο έχουν μια μοναδική εμφάνιση με σχήμα οβάλ ή αχλαδιού και πράσινο δέρμα που γίνεται σκούρο μωβ ή σχεδόν μαύρο όταν ωριμάσει. Στο εσωτερικό του καρπού υπάρχει μια κρεμώδης κιτρινοπράσινη σάρκα με λεία υφή και βουτυρώδη γεύση. Ανάλογα με την ποικιλία, τα αβοκάντο μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος από μικρά που ζυγίζουν μόνο 3-4 ουγγιές έως μεγαλύτερα που ζυγίζουν έως και 3 κιλά.

Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες αβοκάντο διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το αβοκάντο Hass (γνωστό και ως Haas) παραμένει το πιο δημοφιλές είδος που καταναλώνεται παγκοσμίως. Άλλες κοινές ποικιλίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Fuerte, Pinkerton, Reed, Bacon, Zutano.

Πληροφορίες για το αβοκάντο: Στοιχεία για τη διατροφή

Τα αβοκάντο συχνά αναφέρονται ως «υπερτροφές» λόγω του εντυπωσιακού διατροφικού τους προφίλ. Αυτοί είναι

Διατροφικό προφίλ του αβοκάντο: Βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά

Τα αβοκάντο συχνά αναφέρονται ως υπερτροφή λόγω του εντυπωσιακού διατροφικού τους προφίλ. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία και ευεξία. Σε αυτή την ενότητα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις συγκεκριμένες βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο αβοκάντο.

Βιταμίνες:
Τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή διάφορων βιταμινών, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Κ και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ (Β9), η νιασίνη (Β3), το παντοθενικό οξύ (Β5) και η πυριδοξίνη (Β6). Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου για υγιές δέρμα. Η βιταμίνη Ε δρα επίσης ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την πήξη του αίματος και την υγεία των οστών. Οι βιταμίνες Β διαδραματίζουν κρίσιμους ρόλους στον μεταβολισμό, την παραγωγή ενέργειας, τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Μεταλλικά στοιχεία:
Τα αβοκάντο περιέχουν μια σειρά από βασικά μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και ασβέστιο. Το κάλιο είναι ένα από τα πιο άφθονα μέταλλα που βρίσκονται στο αβοκάντο και παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία των μυών και τη μετάδοση των νεύρων, ενώ το μαγγάνιο βοηθά στον σχηματισμό των οστών και στην επούλωση των πληγών. Ο χαλκός υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου και ο σίδηρος βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού ενώ ο φωσφ

Οφέλη για την υγεία του αβοκάντο: Από την υγεία της καρδιάς μέχρι το λαμπερό δέρμα.

Το αβοκάντο είναι ένα ευέλικτο φρούτο που έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο. Όχι μόνο είναι νόστιμο, αλλά προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία που το καθιστούν απαραίτητο σε κάθε ισορροπημένη διατροφή. Από την προαγωγή της υγείας της καρδιάς μέχρι τη βελτίωση της επιδερμίδας, το αβοκάντο ανταποκρίνεται πραγματικά στον τίτλο του ως υπερτροφή.

Πληροφορίες για το αβοκάντο: Υγεία της καρδιάς:

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά οφέλη του αβοκάντο είναι η ικανότητά του να προάγει την υγεία της καρδιάς. Αυτό το κρεμώδες φρούτο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL) και αυξάνουν τα επίπεδα καλής χοληστερόλης (HDL). Τα υψηλά επίπεδα LDL μπορούν να οδηγήσουν σε απόφραξη της αρτηρίας και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι επίσης γεμάτα με κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου υπέρτασης.

Πληροφορίες για το αβοκάντο: Διαχείριση βάρους:

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το αβοκάντο μπορεί να είναι ευεργετικό για τη διαχείριση του βάρους όταν καταναλώνεται με μέτρο. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στο αβοκάντο σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και μειώνει την επιθυμία για όρεξη. Επίσης, επιβραδύνει την πέψη και την απορρόφηση της γλυκόζης, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποτρέποντας τις ξαφνικές αιχμές που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής.

Πληροφορίες για το αβοκάντο: Υγεία των ματιών:

Τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη – δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ματιών. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην προστασία από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) – μια κατάσταση που προκαλεί θολή όραση ή ακόμα και τύφλωση σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Πεπτική υγεία:

Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Διαφορετικοί τύποι αβοκάντο: Ανάλυση των πιο κοινών ποικιλιών

Όταν πρόκειται για αβοκάντο, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ποικιλία Hass. Ωστόσο, υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετοί διαφορετικοί τύποι αβοκάντο που βρίσκονται συνήθως στα παντοπωλεία και στις αγορές των αγροτών. Κάθε είδος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και γεύση, καθιστώντας τα τέλεια για διάφορες συνταγές και πιάτα.

1. Χασς αβοκάντο:
Το αβοκάντο Hass είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% της παγκόσμιας παραγωγής αβοκάντο. Έχει σκούρο πράσινο, βοτσαλωτό δέρμα που γίνεται σχεδόν μαύρο όταν ωριμάσει. Η σάρκα είναι κρεμώδης και λεία με πλούσια γεύση ξηρών καρπών. Αυτό το είδος αβοκάντο είναι τέλειο για γκουακαμόλε, καθώς και για χρήση σε σαλάτες, σάντουιτς και σε τοστ.

2. Fuerte Avocado:
Το αβοκάντο Fuerte ήταν κάποτε η πιο δημοφιλής ποικιλία πριν από την εμφάνιση του αβοκάντο Hass. Έχει μεγαλύτερο μέγεθος σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες και έχει λείο πράσινο δέρμα που παραμένει πράσινο ακόμα και όταν είναι πλήρως ώριμο. Η σάρκα είναι ωχροκίτρινη με κρεμώδη υφή και ήπια γεύση. Αυτό το είδος αβοκάντο είναι εξαιρετικό για να κόψετε σε φέτες πάνω από σαλάτες ή να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για ντιπ.

3. Αβοκάντο μπέικον:
Μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει – αυτό το είδος αβοκάντο δεν έχει γεύση μπέικον! Αντίθετα, πήρε το όνομά του από το σχήμα του, που μοιάζει με αυτό μιας λωρίδας μπέικον. Το αβοκάντο Bacon έχει ωοειδές σχήμα με λεία πράσινη φλούδα που παραμένει πράσινο όταν ωριμάσει αλλά μπορεί να έχει μερικές μοβ κηλίδες πάνω του. 

1. Προσοχή στο χρώμα: Το χρώμα ενός αβοκάντο δεν είναι πάντα αξιόπιστος δείκτης ωριμότητας. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα πιο σκούρα αβοκάντο είναι πιο ώριμα, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αντ ‘αυτού, αναζητήστε ένα αβοκάντο με ομοιόμορφο σκούρο πράσινο ή μαύρο τόνο δέρματος.

2. Πιέστε απαλά: Ένα ώριμο αβοκάντο πρέπει να είναι σφιχτό αλλά να δίνει ελαφρά όταν το πιέζετε απαλά. Εάν αισθάνεται πολύ σκληρό ή μοσχομυρισμένο, είτε δεν είναι αρκετά ώριμο είτε υπερώριμο.

3. Ελέγξτε το στέλεχος: Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν ένα αβοκάντο είναι ώριμο είναι αφαιρώντας το στέλεχος στην κορυφή. Αν ξεκολλάει εύκολα και αποκαλύπτει πράσινο χρώμα από κάτω, τότε είναι έτοιμο για κατανάλωση. Εάν δεν υπάρχει αλλαγή χρώματος ή αν είναι καφέ από κάτω, τότε το αβοκάντο είναι υπερώριμο.

4. Σκεφτείτε το μέγεθος: Οι ποικιλίες αβοκάντο έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη, οπότε μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει από το να επιλέξετε αυτό που φαίνεται καλό εξωτερικά.

Πληροφορίες για το αβοκάντο: Αποθήκευση του αβοκάντο σας:

1. Αφήστε τα άγουρα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου: Αν τα αβοκάντο σας είναι ακόμα άγουρα όταν τα φέρνετε στο σπίτι από το κατάστημα, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης του αβοκάντο στη μαγειρική σας: Συνταγές για πρωινό

Τα αβοκάντο δεν είναι μόνο για γκουακαμόλε ή τοστ με αβοκάντο – μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με διάφορους δημιουργικούς τρόπους για να προσθέσετε μια θρεπτική και νόστιμη πινελιά στις συνταγές πρωινού σας. Ακολουθούν μερικές νόστιμες ιδέες για να ενσωματώσετε το αβοκάντο στα πρωινά σας γεύματα:

1. Τοστ αβοκάντο με αυγό ποσέ
Αυτό το κλασικό πιάτο πρωινού γίνεται ακόμα καλύτερο με την προσθήκη κρεμώδεις φέτες αβοκάντο. Απλώς φρυγανίστε το αγαπημένο σας ψωμί, πολτοποιήστε λίγο αβοκάντο από πάνω και προσθέστε ένα τέλεια ποσέ αυγό για ένα γεμάτο πρωτεΐνες και χορταστικό γεύμα.

2. Avocado Breakfast Burrito
Για ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό εν κινήσει, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα μπουρίτο για πρωινό με αβοκάντο. Γεμίστε μια τορτίγια με ομελέτα, αβοκάντο κομμένο σε κύβους, μαύρα φασόλια, σάλσα και τυρί για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα που θα σας κρατήσει γεμάτο ενέργεια όλο το πρωί.

3. Πράσινο Smoothie με αβοκάντο
Ενισχύστε τη θρεπτική αξία του πρωινού σας smoothie προσθέτοντας μισό αβοκάντο στο μείγμα. Τα υγιή λίπη από το αβοκάντο θα σας βοηθήσουν να σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι το μεσημέρι, ενώ θα προσθέσουν επίσης μια πλούσια και κρεμώδη υφή στο smoothie σας.

4. Ψημένα αυγά αβοκάντο
Για μια μοναδική ανατροπή στα παραδοσιακά ψητά αυγά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αβοκάντο ως σκεύος αντί για ραμεκίν ή φόρμες για μάφιν. Απλώς κόψτε ένα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι πριν σπάσετε ένα αυγό σε κάθε μισό. Ψήστε στο φούρνο μέχρι το αυγό να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας – αυτό αποτελεί μια οπτικά ελκυστική και νόστιμη επιλογή πρωινού.

Συμβουλές για την επιλογή και την αποθήκευση αβοκάντο: Πώς να επιλέξετε το τέλειο και να το διατηρήσετε φρέσκο

Τα αβοκάντο έχουν γίνει βασικό συστατικό σε πολλές υγιεινές και νόστιμες συνταγές, καθιστώντας το απαραίτητο σε κάθε κουζίνα. Ωστόσο, η επιλογή του τέλειου αβοκάντο και η σωστή αποθήκευση του μπορεί να είναι δύσκολη. Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για την επιλογή και τη διατήρηση φρέσκων αβοκάντο.

Επιλέγοντας το τέλειο αβοκάντο:

Το αβοκάντο αποτελεί τον  λιπαρό καρπό του δέντρου αβοκάντο, επιστημονικά γνωστός ως Persea americana . Είναι εγγενής στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική.

Πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη, το αβοκάντο έχει μια ομαλή και κρεμώδη υφή. Είναι πολύ υψηλότερο σε λιπαρά από τα περισσότερα άλλα φρούτα.

Τα αβοκάντο έχουν ένα μοναδικό προφίλ διατροφής . Περιέχουν πολλές ίνες και είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη Κ, το κάλιο , ο χαλκός , η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C.

Η κατανάλωση αβοκάντο έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι επίσης πολύ κορεσμού και μπορεί να είναι χρήσιμο για την απώλεια βάρους.

Τα αβοκάντο μπορούν να καταναλωθούν ωμά, αλλά επίσης χρησιμοποιούνται συνήθως σε τρόφιμα όπως το guacamole.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αβοκάντο, που ποικίλλουν στο χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα.

Τα αβοκάντο έχουν συνήθως σχήμα αχλαδιού για να στρογγυλεύσουν και έρχονται σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, που κυμαίνονται από ανοιχτό πράσινο έως σχεδόν μαύρο όταν είναι πλήρως ώριμα.

Ο πιο δημοφιλής τύπος ονομάζεται Hass avocado, ο οποίος είναι στρογγυλός με μαύρο δέρμα.

Διατροφή

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, ιαπωνία, αύξηση, ιδιότητες

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, ιαπωνία, αύξηση, ιδιότητες

Τα αβοκάντο είναι δημοφιλή ως συστατικά σε σαλάτες ή βουτήματα.

Το αβοκάντο αποτελείται από 73% νερό, 15% λίπος, 8,5% υδατάνθρακες (κυρίως ίνες) και 2% πρωτεΐνες.

Το μισό αβοκάντο (68 γραμμάρια) περιέχει 109 θερμίδες , που αντιστοιχούν σε 160 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Ο παρακάτω πίνακας περιέχει πληροφορίες για τις βιταμίνες σε αβοκάντο ανά 100 γραμμάρια.

Ποσό % DV
Βιταμίνη Α 7 μg 1%
Βιταμίνη C 10 mg 11%
Βιταμίνη D 0 μg
Βιταμίνη Ε 2,07 mg 14%
Βιταμίνη Κ 21 μg 18%
Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη) 0,07 mg 6%
Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη) 0,13 mg 10%
Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη) 1,74 mg 11%
Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ) 1,39 mg 28%
Βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη) 0,26 mg 20%
Βιταμίνη Β12 0 μg
Φολάτη 81 μg 20%
Χολίνη 14,2 mg 3%

Οι υδατάνθρακες

Σε σύγκριση με άλλα φρούτα, τα αβοκάντο περιέχουν πολύ λίγη ζάχαρη.

Μισό αβοκάντο (68 γραμμάρια) περιέχει μόνο 0,5 γραμμάρια ζάχαρης, με τη μορφή γλυκόζης, φρουκτόζης και γαλακτόζης .

Οι καθαροί υδατάνθρακες είναι μόνο 1,8 γραμμάρια για κάθε 100 γραμμάρια αβοκάντο.

Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, αναμένεται να έχουν πολύ χαμηλό δείκτη γλυκαιμικού δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πολύ.

Ινα

Το Fiber καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου σε υδατάνθρακες (79%) των αβοκάντο.

Μισό αβοκάντο παρέχει 4,5 γραμμάρια ίνας, το οποίο είναι πολύ υψηλό.

Οι φυτικές ίνες είναι μια σημαντική διατροφική συνιστώσα με πολλά οφέλη για την υγεία.

Μπορεί να ρυθμίζει την όρεξη, να τροφοδοτεί τα φιλικά βακτηρίδια στο έντερο και να μειώνει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών.

Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης FODMAPs (ζυμώσιμοι ολιγο-, δι-, μονοσακχαρίτες και πολυόλες), που είναι υδατάνθρακες βραχείας αλυσίδας που μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αφομοιώσουν .

Όλοι δεν είναι ευαίσθητοι σε FODMAP, αλλά μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα του πεπτικού συστήματος σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Κατώτατη γραμμή: Τα αβοκάντο περιέχουν πολλές ίνες και πολύ λίγη ζάχαρη. Περιέχουν επίσης FODMAP, υδατάνθρακες μικρής αλυσίδας που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα του πεπτικού συστήματος σε μερικούς ανθρώπους.

Λίπος

αβοκάντο, avocado, λάδι αβοκάντο, καλλυντικό, μάσκα προσώπου

αβοκάντο, avocado, λάδι αβοκάντο, καλλυντικό, μάσκα προσώπου

Το έλαιο αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή “καλών” λιπών, που έχουν ευεργετικές επιδράσεις στη φλεγμονή.

Ως πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, το αβοκάντο είναι ένας πολύ ασυνήθιστος καρπός.

Το πιο άφθονο λιπαρό οξύ είναι το ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι επίσης το κύριο συστατικό του ελαιολάδου.

Το ελαϊκό οξύ έχει συνδεθεί με μειωμένη φλεγμονή και μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στον καρκίνο .

Το έλαιο αβοκάντο είναι μια μεγάλη πηγή υγιεινών λιπών και οι μελέτες σε ζώα προτείνουν προστατευτικό αποτέλεσμα κατά της φλεγμονής, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη .

Κατώτατη γραμμή: Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, κυρίως ελαϊκό οξύ. Μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και καρκίνο.

Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πολλές βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Οι πιο άφθονες είναι οι παρακάτω.

  • Φολάτη (B9): Τα αβοκάντο περιέχουν πολύ φυλλικό οξύ , το οποίο είναι σημαντικό για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και την ανάπτυξη των ιστών και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες.
  • Βιταμίνη Κ1: Η βιταμίνη Κ1 είναι σημαντική για την πήξη του αίματος και μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία των οστών .
  • Κάλιο: Ένα βασικό μέταλλο, ωφέλιμο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και την υγεία της καρδιάς . Τα αβοκάντο περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες.
  • Χαλκός: Ένα ιχνοστοιχείο που είναι σχετικά χαμηλό στη δυτική διατροφή. Η χαμηλή πρόσληψη χαλκού μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς.
  • Βιταμίνη Ε: Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό , που βρίσκεται συχνά σε μεγάλες ποσότητες σε λιπαρά φυτικά τρόφιμα.
  • Βιταμίνη Β6: Μια ομάδα συναφών βιταμινών που συμβάλλουν στη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια.
  • Βιταμίνη C: Ένα αντιοξειδωτικό που είναι σημαντικό για την ανοσολογική λειτουργία και την υγεία του δέρματος.

Κατώτατη γραμμή: Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως Β-βιταμίνες, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, κάλιο και χαλκό.

Άλλες ενώσεις φυτών

Αυτές είναι οι κύριες ενώσεις φυτών στα αβοκάντο:

  • Καροτενοειδή: Τα αβοκάντο περιέχουν πολλά καροτενοειδή, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των ματιών και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης οφθαλμικών παθήσεων σχετιζόμενων με την ηλικία .
  • Persenones Α και Β: Μοναδικά αντιοξειδωτικά που μπορεί να έχουν προστατευτικά αποτελέσματα κατά της φλεγμονής και του καρκίνου ( 24 , 25 ).
  • D-Μαννοεπτουλόζη Ένας τύπος ζάχαρης που βρέθηκε σε αβοκάντο, ισχυρίστηκε ότι βοηθά με τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα .

Τα αβοκάντο είναι πολύ υψηλά σε καροτενοειδή αντιοξειδωτικά και η κατανάλωση λίπους μαζί με αυτά τα αντιοξειδωτικά τείνει να αυξήσει την απορρόφησή τους στο σώμα.

Επειδή τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα καροτενοειδή αντιοξειδωτικά σε αυτά απορροφούνται ιδιαίτερα.

Κατώτατη γραμμή: Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ενώσεις, όπως καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά και μια ζάχαρη που ονομάζεται D-μαννοεπτουλόζη. Τα καροτενοειδή απορροφούνται καλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά των αβοκάντο.

Οφέλη

Τα αβοκάντο έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, μερικά από τα οποία είναι σπάνια στη σύγχρονη διατροφή.

Για τον λόγο αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα αβοκάντο έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Υγεία της καρδιάς

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στον κόσμο ( 30 ).

Η χοληστερόλη αίματος , τα τριγλυκερίδια, οι φλεγμονώδεις δείκτες και η αρτηριακή πίεση συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων .

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να μειώσει σημαντικά τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα, καθώς επίσης και να μειώσει την πιθανώς επιβλαβή χοληστερόλη LDL και να αυξήσει την καλή χοληστερόλη HDL .

Σάρωση και απώλεια βάρους

αβοκάντο, avocado, λάδι αβοκάντο, μαλλιά, χρήσεις

αβοκάντο, avocado, λάδι αβοκάντο, μαλλιά, χρήσεις

Ακόμα κι αν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα αβοκάντο εξακολουθούν να είναι μια καλή προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αβοκάντο πάχυνσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά και επομένως πρέπει να αποφεύγονται σε περιορισμένες θερμίδες δίαιτες.

Ωστόσο, η κατανάλωση αβοκάντο δεν φαίνεται να εμποδίζει την απώλεια βάρους σε υπέρβαρους ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα, η προσθήκη αβοκάντο στα γεύματα κάνει τους ανθρώπους πιο κορεσμένους (πλήρεις) και μειώνει την επιθυμία φαγητού για πολλές ώρες, σε σύγκριση με ένα παρόμοιο γεύμα χωρίς αβοκάντο.

Για το λόγο αυτό, το αβοκάντο μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια αποτελεσματική δίαιτα απώλειας βάρους.

Τα αβοκάντο είναι επίσης πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία είναι όλες οι ιδιότητες που την καθιστούν φιλική προς το βάρος απώλεια βάρους .

Μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι ένα κοινό πρόβλημα στις δυτικές χώρες, που χαρακτηρίζεται από προοδευτική υποβάθμιση του χόνδρου των αρθρώσεων.

Τα ασαπωνοποιημένα αβοκάντο και σόγια είναι συμπληρώματα από έλαιο αβοκάντο (33%) και σογιέλαιο (66%), που χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταστολή των συμπτωμάτων σε άτομα με αρθρίτιδα.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, ειδικά του γόνατος και του ισχίου.

Κατώτατη γραμμή: Τα αβοκάντο μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, τα οποία είναι και οι δύο κύριοι παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Είναι επίσης πολύ γέμισμα, και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Κίνδυνοι

Τα αβοκάντο είναι ασφαλή για φαγητό για την πλειοψηφία των ανθρώπων, αλλά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με αλλεργία ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Αλλεργία με αβοκάντο

Η πραγματική αλλεργία στο αβοκάντο είναι σπάνια, αλλά τα άτομα με αλλεργία από λατέξμπορούν να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις στα φρούτα, όπως τα αβοκάντο, οι μπανάνες ή τα ακτινίδια, γνωστά ως σύνδρομο latex-fruit.

Σε σύνδρομο λατέξ-φρούτων, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε πρωτεΐνες φρούτων που είναι παρόμοιες με τις πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργίες στο λατέξ.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις όπως στομαχικές διαταραχές , στομαχικές κράμπες, πονοκεφάλους ή σοβαρότερα συμπτώματα όπως σοβαρό αλλεργικό σοκ.

FODMAPs και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Τα αβοκάντο περιέχουν FODMAP, υδατάνθρακες μικρής αλυσίδας που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν FODMAP μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην πέψη στα άτομα αυτά, οδηγώντας σε αέρια, κράμπες, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Εάν έχετε πεπτικά προβλήματα, παρακολουθήστε τα συμπτώματά σας προσεκτικά μετά από κατανάλωση αβοκάντο.

Κατώτατη γραμμή: Η αλλεργία στο αβοκάντο είναι σπάνια, αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που υποφέρουν από αλλεργία από λατέξ. Περιέχουν επίσης FODMAP, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα πέψης σε ευαίσθητα άτομα.

Πάρε μακριά

Τα αβοκάντο είναι πολύ γεμάτα, απίστευτα θρεπτικά και γεύση πολύ καλά.

Είναι μια καλή πηγή αρκετών βιταμινών, ανόργανων συστατικών και φυτικών ενώσεων και μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία της καρδιάς και την αρθρίτιδα.

Όλα τα πράγματα που εξετάζονται, τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή.

Υπάρχει μια επιλογή από προϊόντα αβοκάντο διαθέσιμα για αγορά online .

Επιλέξαμε συνδεδεμένα αντικείμενα με βάση την ποιότητα των προϊόντων και απαριθμούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε ποιες θα είναι οι καλύτερες για εσάς. Συνεργαζόμαστε με μερικές από τις εταιρείες που πωλούν αυτά τα προϊόντα.

Πληροφορίες για το αβοκάντο. Οφέλη πλεονεκτηματα του αβοκαντο,

Πληροφορίες για το αβοκάντο. Οφέλη πλεονεκτηματα του αβοκαντο,

Πληροφορίες για το αβοκάντο. Οφέλη και πλεονεκτηματα του αβοκάντο. Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Διατροφή και υγεία.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English