Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Αβοκαντο: καλλιεργεια χαρακτηριστικα

ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ

Σήμερα πρόκειται να πάμε σε μια κάπως ειδική καλλιέργεια που καλλιεργείται στην Ισπανία και σε μεσογειακές χώρες σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Ανδαλουσία (πιο συγκεκριμένα στη Μάλαγα και τη Γρανάδα) και τα Κανάρια Νησιά. Με το άρθρο αυτό θέλουμε, να σας ενθαρρύνουμε να φυτέψετε αβοκάντο στο αγρόκτημα ή τον οπωρώνα σας και να σας βοηθήσουμε να το αποκτήσετε για να αποδώσετε τον εξαιρετικό και θρεπτικό καρπό. Μόλις κατανοήσετε καλά την καλλιέργειά του, ρίξτε μια ματιά στις ποικιλίες.

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Όλοι γνωρίζουν τι είναι η γκουακαμόλε, σωστά; Αυτή η υπέροχη μεξικάνικη σάλτσα με την οποία τα tacos είναι καρυκεύματα. Λοιπόν, προφανώς, από το ίδιο μέρος με τ η σάλτσα, είναι το φρούτο με το οποίο παρασκευάζεται. Αβοκάντο
Ενδεχομένως, ένα από τα φρούτα (αν όχι το μεγαλύτερο) με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, με μέσο όρο 25% ανάλογα με τις ποικιλίες. Χωρίς αμφιβολία είναι ποσότητα, αν και η ποιότητα αυτών των λιπών είναι ασυναγώνιστη. Περισσότερα από 3/4 είναι μονοακόρεστα (όπως αυτά στο ελαιόλαδο). Ωστόσο, δεν είναι όλα λιπαρά.

Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών AC και E, καθώς και ανόργανα άλατα όπως κάλιο, μαγνήσιο και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, καθιστώντας το ιδανικό για τη μη κατακράτηση υγρών. Παρακάτω θα σας πούμε περισσότερα για τις ιδιότητες του αβοκάντο και τα οφέλη του για το σώμα.
Εάν έχετε ένα κομμάτι γης ή αγροκτήματος, αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, ίσως θελήσατε να φυτέψετε ένα για να δείτε πώς είναι. Αναμένουμε ότι η καλλιέργεια αβοκάντο δεν είναι εύκολη, αλλά εδώ θα σας βοηθήσουμε να το επιτύχετε.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ; SUPERFOOD

Το αβοκάντο ήταν ένα φρούτο που ιστορικά έχει χαρακτηριστεί ως « superfood» . Αλλά τι είναι πραγματικά ένα superfood; Πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτές τις δηλώσεις, επειδή συμβαίνουν σούπερ φαγητά που, από την εξωτερική πλευρά με ένα συγκεκριμένο κριτήριο και προοπτική, είναι πραγματικά γελοίες κατά καιρούς. Παραδείγματα αυτού είναι τα διάσημα μούρα goji . Στην Ισπανία έγιναν μοντέρνοι για το ακραίο αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα και όλοι έτρωγαν μούρα goji. Σήμερα κανείς δεν θυμάται αυτά τα υπέροχα φρούτα, τα καθαρά αμβροσιά και τα δώρα …
Το Quinoa είναι ένα άλλο παράδειγμα. Στην Ισπανία υπάρχουν όσπρια που, τρώγονται με κάποια κανονικότητα, παρέχουν τα ίδια ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το quinoa.
Υπάρχει όμως ένα εξωτικό συστατικό. Φαίνεται ότι αυτό που προέρχεται από το εξωτερικό είναι καλύτερο. Και είναι θέμα αποκλειστικότητας και μάρκετινγκ πολλές φορές. Φανταστείτε ότι πρέπει να σας πουλήσω τη διαφορά μεταξύ:
• Quinoa: Ψευδοκεράτης προέλευσης των Άνδεων με πολύ καλές ιδιότητες που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
• Φακές: Τους έχετε φάει όλη σας τη ζωή, δεν είναι κάτι καινούργιο, ξέρετε πώς έχουν γεύση αφού μπορείτε να τα θυμηθείτε, τα έβαλαν στο σπίτι, η γιαγιά σας ήταν η καλύτερη και ήταν μέρος της διατροφής σας από τότε που είστε.
Αυτές οι μόδες θα υπάρχουν πάντα και δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να σχετικοποιήσουμε τα συγκεκριμένα οφέλη που έχουν όλα τα τρόφιμα που τρώμε. Όλοι έχουν "ευεργετικά πράγματα", αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πόσο και ιδιαίτερα τη βιοδιαθεσιμότητα.
Δεν θέλουμε να προσβάλουμε τη φήμη του αβοκάντο Φυσικά είναι ένας καρπός με πολλά αναμφισβήτητα ευεργετικά συστατικά, αλλά πρέπει να το θέσουμε στο τραπέζι για να μην πέσουμε στην εξιδανίκευση. Πρώτα θα απαριθμήσουμε τη θρεπτική του
σύνθεση και μετά θα μιλήσουμε για τις ιδιότητες:

• Έχει μέση περιεκτικότητα σε λιπαρά 20-25% (ανάλογα με την ποικιλία). Και παρόλο που ναι, είναι πολύ λίπος, τουλάχιστον ως επί το πλείστον είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (αυτά που θεωρούνται καλά). Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι
ακόμα παχύ! Έχει υψηλή θερμιδική ισχύ και αποτελέσματα αύξησης βάρους …
• Συγκεκριμένα, η υψηλότερη περιεκτικότητά του είναι ελαϊκό οξύ (18: 1)
• Η περιεκτικότητα σε ίνες είναι επίσης πολύ αποδεκτή. Περίπου 7-9%
• Δεν έχει σάκχαρα (δεν φτάνει το 1%)
• Η πρωτεϊνική του συνεισφορά δεν είναι πολύ αξιοσημείωτη. Περίπου 2%.
• Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, τονίζοντας τη βιταμίνη Ε και υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο.
Κοιτάζοντας αυτό, τότε τι είναι καλό το αβοκάντο; Ας το δούμε.

Το ΑΒΟΚΑΝΤΟ και τα ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ
Είναι αντικαρκινικό. Είναι το πρώτο πράγμα που μπορούν να μας πουν ή μπορούμε να διαβάσουμε σε αμέτρητα μέρη. Ναι, αλλά ξέρουμε πραγματικά τι σημαίνει αυτό; Πολλά τρόφιμα αποδίδονται διακριτικά αντικαρκινικές ιδιότητες , αλλά πολλά, πάρα πολλά. Αβοκάντο, χιλιάδες φυτά, εγχύσεις, φρούτα, λαχανικά …
Λοιπόν; Είναι όλα αντικαρκινικά;
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου και ένας από τους πιο σημαντικούς και που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι η γενετική. Είναι κρίμα αλλά είναι έτσι. Αλλά υπάρχει ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε και είναι ο τύπος «πραγμάτων» που βάζουμε στο σώμα, είτε αναπνέουμε, τρώμε ή τι μας βλάπτει εξωτερικά, όπως οι ακτίνες UVA στο δέρμα.
Η πραγματικότητα στα μέσα του 2021, ακόμη και με όλες τις προόδους που υπάρχουν, είναι ότι 1 στους 2 άνδρες και μία στις 3 γυναίκες θα αναπτύξουν καρκίνο καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το SEOM (Ισπανική Εταιρεία Ιατρικής Ογκολογίας) στο 2017.

Εάν όλα αυτά τα τρόφιμα ήταν τόσο αντικαρκινικά, αυτά τα δεδομένα δεν θα μπορούσαν να προσαρμοστούν όταν, επιπλέον, οι πληροφορίες για την ασφάλεια και την υγεία των τροφίμων είναι οι καλύτερες στην ιστορία αυτού του 21ου αιώνα. Επομένως, όταν αναφέρεται σε ένα τρόφιμο που έχει ΔΥΝΑΤΟ αντικαρκινικές ιδιότητες, όλα πρέπει να λαμβάνονται αλλά δεν είναι πανάκια . Πρέπει να γνωρίζετε πώς να ερμηνεύετε καλά τα αποτελέσματα των ερευνητικών μελετών.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα με το αβοκάντο. Στη μετα-μελέτη που έχουμε ελέγξει από το 2019 (το έχετε στο τέλος του άρθρου εάν θέλετε να το συμβουλευτείτε) εμφανίζεται μια περίληψη που λέει: Κλινικές μελέτες που δείχνουν την αντικαρκινική δράση των βιοδραστικών ενώσεων
που βρίσκονται επίσης συνήθως στο αβοκάντο. Δηλαδή, έχει γίνει μια συλλογή ή ανασκόπηση πολλών μελετών που δείχνουν ότι, για παράδειγμα, το λυκοπένιο ή τα α και β-καροτένια είναι ενώσεις με αποδεδειγμένη ισχύ για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του τύπου που
είναι σύμφωνα με την ένωση του το άφησε να μιλήσει. Γενικεύουμε. Το συμπέρασμα είναι ότι επειδή έχουμε προσδιορίσει ότι το λυκοπένιο είναι
αντικαρκινικό και αυτή η ένωση βρίσκεται επίσης στο αβοκάντο, τότε μπορούμε να
αποδώσουμε αντικαρκινικές ιδιότητες σε αυτό.

ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

• Αντιμικροβιακές ιδιότητες του πολτού σε ορισμένες ποικιλίες με επιδράσεις στα Escherichia coli, Bacillus cereus ή monocytogenes , μεταξύ άλλων.
• Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά οξέα, στερόλες σε συνδυασμό με αυτές της σόγιας (αυτό που είναι γνωστό ως μη
σαπωνοποιήσιμο από αβοκάντο και σόγια) έχουν δείξει αντιφλεγμονώδη δράση σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.
• Υγιείς ιδιότητες στην καρδιαγγειακή υγεία και τον διαβήτη . Κυρίως λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και του προφίλ λιπιδίων.

Μαλουμα Has
ΚΑΡΠΟΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
,

,

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English