Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ
Μελέτες καλλιέργειας και επένδυσης σε φυτείες αβικάντο. ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας, διατροφή οφέλη

ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας

ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας

Ποιος δεν έχει δοκιμάσει το αβοκάντο σε μια υπέροχη γκουακαμόλη ή μια σάλτσα αβοκάντο; Στο Μεξικό είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους απολαμβάνεται αυτό το φαγητό, συνοδεύοντας μερικά από τα γεύματά μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σημαντικά γεγονότα σχετικά με αυτήν την λιχουδιά που δεν γνωρίζουν όλοι και ότι θα αρχίσω να περιγράφω:
ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας ΤΟ ΚΑΛΟ
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο στην αρχή, αν και πολλοί άνθρωποι το χαρακτηρίζουν ως λαχανικό, είναι ο καρπός του Persea americana . Το αβοκάντο είχε την προέλευσή του στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού και της Γουατεμάλας περίπου στα χρόνια 8.000-7.000 π.Χ. Υπάρχουν τρεις ποικιλίες αβοκάντο που έχουν ονομαστεί «criollos» όπως οι μεξικάνικες, οι Γουατεμάλες και οι Αντιλικές ποικιλίες. Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερες από 400 ποικιλίες αβοκάντο, οι πιο γνωστές είναι οι ποικιλίες Hass και Fuerte, στις οποίες ένα μόνο δέντρο μπορεί να παράγει μεταξύ 1000 και 1500 φρούτων ετησίως.
Όσον αφορά τη διατροφική συμβολή, μια μερίδα 100g αβοκάντο παρέχει 2g πρωτεΐνης, 1g υδατάνθρακες και 23g λιπιδίων, τα οποία είναι κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και δεν περιέχουν χοληστερόλη, καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή υγιών λιπιδίων, μεταξύ άλλων θρεπτικών ουσιών.
Κύριοι παραγωγόι αβοκάντο στον κόσμο είναι το Μεξικό και η Ισπανία , παράγοντας 1,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως της ποικιλίας Hass. Αυτή η υψηλή παραγωγή οφείλεται στο γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες και η σύνθεση του εδάφους είναι ιδανικά για να φτάσει αυτή η ποικιλία στη βέλτιστη ανάπτυξή της. Η μεγαλύτερη παραγωγή αβοκάντο στο Μεξικό παράγεται στην πολιτεία Michoacán με 920 χιλιάδες τόνους ετησίως, που αντιστοιχεί στο 85% της παραγωγής.
Το Μεξικό είναι επίσης ο νούμερο ένα εξαγωγέας του λεγόμενου «πράσινου χρυσού». με 270 χιλιάδες τόνους ετησίως, οι οποίοι εξάγονται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Κίνα και την Ιαπωνία. Το 2010, η αξία των συναλλαγών λόγω της εξαγωγής αβοκάντο που παράγεται στο Μεξικό ήταν 672 εκατομμύρια δολάρια.
ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας ΤΟ ΚΑΚΟ
Λόγω της μεγάλης ζήτησης για αβοκάντο και των ελκυστικών κερδών που παράγει αυτό το προϊόν για τους αγρότες, η έκταση που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια αβοκάντο έχει αυξηθεί υπερβολικά . Στο Michoacán, η περιοχή καλλιέργειας αβοκάντο αυξήθηκε 342% σε τριάντα χρόνια και σήμερα περιλαμβάνει περισσότερα από 106 χιλιάδες εκτάρια του κράτους. Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι για την καλλιέργειά του, έχουν επιβληθεί περιοχές μεγάλης σημασίας για τη βιοποικιλότητα, όπως η περιοχή όπου φτάνει η πεταλούδα μονάρχης και το οροπέδιο Purépecha.
Ο άσχημος
Η σύγκρουση είναι ότι το αβοκάντο απαιτεί τις ίδιες κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες με το πευκοδάσος, και δεδομένου ότι αυτό το δάσος δεν είναι τόσο επικερδές, το αποτέλεσμα είναι η αποψίλωση των δασών, απόδειξη αυτού είναι ότι στο Michoacán περισσότερα από 500 εκτάρια αποψίλωση κάθε χρόνο.
Η αλλαγή στη χρήση δασικής γης για τη δημιουργία οπωρώνων αβοκάντο μειώνει το διηθημένο νερό και έτσι μειώνει τις ροές στις πηγές, για να το ολοκληρώσει, αυτές οι καλλιέργειες καταναλώνουν σχεδόν διπλάσιο νερό από ένα πυκνό δάσος. Επιπλέον, περισσότερο από μισό τόνο άνθρακα ανά εκτάριο ετησίως χάνεται και άλλα περιβαλλοντικά οφέλη, όπως η ρύθμιση του κλίματος, χάνονται.
Η ακατάλληλη ή υπερβολική χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων είναι επίσης ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στους οπωρώνες αβοκάντο και αυτό, εκτός από το ότι επηρεάζει την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, έχει επίσης σοβαρό αντίκτυπο στα οικοσυστήματα της περιοχής. Μια εναλλακτική λύση που αρχίζει να εφαρμόζεται είναι οι οργανικοί οπωρώνες αβοκάντο, στους οποίους χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά λιπάσματα όπως λίπασμα ή κοπριά.
ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας ΚΑΙ ΠΩΣ
Παρ ‘όλα αυτά, επί του παρόντος έχει δοθεί έμφαση στη μελέτη των επιπτώσεων της κατανάλωσης αβοκάντο, δεδομένου ότι έχει θεωρηθεί λειτουργική τροφή, επειδή περιέχει μια μεγάλη ποσότητα ευεργετικών ουσιών στον πολτό.

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση αβοκάντο είναι καλή για την καρδιά, τις φλέβες και τις αρτηρίες σας; Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο σώμα σας, γεγονός που αποτρέπει την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης (συσσώρευση αυτών των λιπιδίων στα αιμοφόρα αγγεία), η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται σε ένα πολύ άφθονο συστατικό στο αβοκάντο που είναι το ελαϊκό οξύ. Το ελαϊκό οξύ έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της υπέρτασης, διατηρώντας έτσι ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.
Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αβοκάντο σε διαβητικούς ασθενείς βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης, καθώς και στη μείωση των δόσεων των υπογλυκαιμικών φαρμάκων. Σε πειραματικά μοντέλα διαβήτη, η κατανάλωση ελαίου αβοκάντο έχει μειώσει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών και βελτίωσε τη λειτουργία των μιτοχονδρίων σε διάφορα όργανα όπως τα νεφρά, το ήπαρ και ο εγκέφαλος, μειώνοντας έτσι το οξειδωτικό στρες και θα μπορούσε να μειώσει ή να καθυστερήσει την εμφάνιση επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη.   Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αποδοθεί στην ποικιλομορφία των δραστικών ενώσεων που μπορούμε να βρούμε στο αβοκάντο και ότι ορισμένες από αυτές έχουν αντιοξειδωτική δράση όπως καροτίνες και τοκοφερόλες.
Από την άλλη πλευρά, μερικές από αυτές τις ενώσεις που αποτελούν έλαιο αβοκάντο έχουν αντιμικροβιακές, αντιπαρασιτικές και ακόμη και αντικαρκινικές ιδιότητες. Σε πειράματα in vitro , ορισμένες ενώσεις έχουν δείξει μείωση του πολλαπλασιασμού και του θανάτου των καρκινικών κυτταρικών σειρών (βλ. Εύρεση, σελίδα 7).
Αλλά, επιπλέον, το λάδι των φρούτων αβοκάντο χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία καλλυντικών, για την παραγωγή σαμπουάν, σαπουνιών, ενυδατικών κρεμών και μασκών, λόγω της σύνθεσης λιπαρών οξέων και της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες A, D και E.
Τελικά!
Το αβοκάντο είναι ένα υπέροχο φαγητό με πολλές ιδιότητες για τη βελτίωση της υγείας μας, η παραγωγή του δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσελκύει επενδύσεις, ωστόσο, είναι απαραίτητο να έχουμε τον έλεγχο της καλλιέργειάς του για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που οφείλονται στην αλλαγή χρήσης δασικής γης σε οπωρώνες αβοκάντο.

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια που αλλάζει ζωές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας, διατροφή οφέλη,

ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας, διατροφή οφέλη,

Μελέτες καλλιέργειας και επένδυσης σε φυτείες αβικάντο. ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Τα υπέρ και κατά μιας καλλιέργειας, διατροφή οφέλη

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English