Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

10 Καλύτερα οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες

10 Καλύτερα οπωροφόρα δέντρα, γλάστρες, φροντίδα, καλλιέργεια

10 Καλύτερα οπωροφόρα δέντρα, γλάστρες, φροντίδα, καλλιέργεια

Πολλά οπωροφόρα δένδρα ευδοκιμούν σε γλάστρες, καθιστώντας τα ιδανικά για αίθρια και μπαλκόνια. Πιστεύετε ότι χρειάζεστε έναν μεγάλο κήπο για να καλλιεργήσετε φρούτα; Τότε ξανασκεφτείτε. Πολλά φρούτα, συμπεριλαμβανομένων των μήλων, των κερασιών και των πορτοκαλιών, θα αναπτυχθούν καλά σε γλάστρες ή δοχεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φρούτα σε έναν μικρό κήπο, σε αίθριο ή ακόμα και σε μπαλκόνι. Μάθετε ποια οπωροφόρα δέντρα μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρες και χωρίς μεγάλη προσοχή

Καλλιεργήστε οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες

Πολλά από τα οπωροφόρα δέντρα παράγουν μικρότερους θάμνους και δέντρα που ειναι κατάλληλα για μικρότερους κήπους. Διαλέξτε τις προτεινόμενες ρίζες και ποικιλίες για γλάστρες παρακάτω και δώστε τους την καλύτερη ευκαιρία τοποθετώντας τις γλάστρες σας στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Τα περισσότερα φρούτα ευδοκιμούν στον ήλιο. Τα οπωροφόρα δέντρα, οι θάμνοι και τα φυτά που αναπτύσσονται σε γλάστρες θα πρέπει να ποτίζονται και να τρέφονται πιο συχνά από αυτά που φυτεύονται στο έδαφος. Κρατήστε το οπωρωφόρο δέντρο σας σε γλάστρες καλά ποτισμένα και σύντομα θα συγκομίζετε τα δικά σας νόστιμα φρούτα.

Μήλα

Τα μήλα αναπτύσσονται καλά σε γλάστρες. Φυτέψτε τα σε μια γλάστρα τόσο μεγάλη όσο έχετε και δώστε της ένα μέρος προστατευμένο από τον άνεμο και τον ήλιο. Εάν έχετε μόνο χώρο για ένα φυτό, επιλέξτε μια αυτο-γόνιμη ποικιλία ή ένα δέντρο, στο οποίο εμβολιάζονται πολλές ποικιλίες μηλιάς.
Μέγεθος: 45-50cm πλάτος

Μαύρες σταφίδες (cassis)

Οι μαύρες σταφίδες είναι ελκυστικά φυτά και τα λουλούδια είναι χρήσιμα για τις μέλισσες. Ανακατέψτε αρκετές χούφτες άμμο στο κομπόστ και τοποθετήστε το δέντρο στον ήλιο. Για να ενθαρρύνετε τα φυτά να βλαστήσουν από τη βάση, φυτέψτε το βαθιά, περίπου 6 cm κάτω από το σημάδι του αρχικού δοχείου.
Μέγεθος: 45-50cm πλάτος

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα χρειάζονται όξινο χώμα, το οποίο είναι εύκολο να το παρέχεται σε μια γλάστρα. Έχουν επίσης όμορφα φρούτα και λουλούδια και ελκυστικά φύλλα . Δώστε τους ένα προστατευμένο, ηλιόλουστο σημείο και ποτίστε τα με νερό βροχής αντί για νερό βρύσης, εάν είναι δυνατόν. Προστατέψτε τα ώριμα φρούτα από τα πουλιά.
Μέγεθος: 30εκ

Κεράσια

Οι κερασιές είναι ιδανικές για καλλιέργεια σε γλάστρες. Έχουν λουλούδια την άνοιξη, καλοκαιρινά φρούτα, καλά και συχνά ζωντανά φύλλα το φθινόπωρο. Οι γλυκές ποικιλίες χρειάζονται τον ήλιο, ενώ οι ξινές ποικιλίες, όπως τα κεράσια morello, ανέχονται περισσότερη σκιά. Έχουν ρηχές ρίζες, οπότε πρέπει να ποτίζονται καλά τον πρώτο χρόνο τους και σε οποιαδήποτε ξηρή περίοδο. Τα κεράσια είναι αυτο-γόνιμα, επομένως χρειάζεστε μόνο ένα δέντρο για να εξασφαλίσετε μια καλή συγκομιδή. Εάν μπορείτε να κρατήσετε τα πουλιά μακριά. Η τοποθέτηση ενός διχτυού μπορεί να είναι απαραίτητη άμυνα όταν ωριμάσει ο καρπός. Περιμένετε να έχετε όμορφα λουλούδια και πολλά φρούτα όταν το δέντρο είναι εγκατεστημένο.
Μέγεθος: πλάτος 60εκ

Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα χρειάζονται καλή αποστράγγιση, οπότε προσθέστε πολλή άμμο στο κομπόστ. Επιλέξτε μια γόνιμη ποικιλία εάν έχετε μόνο χώρο για ένα φυτό. Το κλάδεμα είναι ελάχιστο (και σίγουρα δεν πρέπει ποτέ να επιχειρείται εκτός από το καλοκαίρι, για να αποφευχθεί η μόλυνση από μύκητες) και τα περισσότερα είναι γόνιμα.
Μέγεθος: πλάτος 60εκ

Σύκα

Τα σύκα είναι ιδανικά για δοχεία και γλάστρες καθώς δίνουν καλύτερα φρούτα όταν η ανάπτυξή τους είναι περιορισμένη. Δώστε τους ένα ζεστό, ηλιόλουστο σημείο και διατηρήστε τα καλά ποτισμένα. Για να εξασφαλίσετε ένα δροσερό κλίμα, προστατέψτε τα μικρά μούρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δένοντας τα γύρω από αυτά, φροντίζοντας να τα αφήσετε ανοιχτά, ώστε ο αέρας να μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί. Βάλτε το σε ένα ηλιόλουστο, προστατευμένο σημείο, διατηρήστε το καλά ποτισμένο και τροφοδοτήστε το με υγρά φύκια κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
Μέγεθος: πλάτος 35-45εκ

Φραγκοστάφυλα

Τα φραγκοστάφυλα είναι πολύ παραγωγικά, οπότε θα έχετε πολλά φρούτα σε ένα μικρό χώρο. Αναπτύσσονται καλύτερα σε μια ηλιόλουστη, προστατευμένη τοποθεσία, αν και θα αποφέρουν μερικά φρούτα στη σκιά. Αφήστε χώρο γύρω από το δοχείο για να εξασφαλίσετε καλή ροή αέρα γύρω από τα φυτά.
Μέγεθος: πλάτους 30εκ

Ροδάκινα και νεκταρίνια

Τα ροδάκινα και το νεκταρίνι είναι σκληρά, αλλά τα λουλούδια τους δεν είναι. Γι ‘αυτό φροντίστε να τα μεγαλώσετε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία προστατευμένη εάν θέλετε να αποδώσετε καρπούς. Καλύψτε το δέντρο με δέρας όταν τα λουλούδια φαίνεται να τα προστατεύουν.
Μέγεθος: 45cm πλάτος

Αχλάδια

Ένα ώριμο αχλάδι είναι υπέροχο φρούτο, αλλά επειδή τα αχλάδια ανθίζουν νωρίς, οι παγετοί αργά μπορούν να καταστρέψουν τις καλλιέργειες.
Μέγεθος: 45cm πλάτος

Πορτοκάλι-Κλιμεντίνια

Το πορτοκάλι Calamondine είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για φύτευση σε γλάστρες. Αυτά τα δέντρα παράγουν συνεχώς έντονα αρωματικά λουλούδια, τα οποία μετατρέπονται σε μικρά στρογγυλά φρούτα που είναι πολύ όξινα για να τρώνε ωμά, αλλά δημιουργούν μια νόστιμη, πικάντικη μαρμελάδα.

Συντήρηση οπωροφόρων δέντρων στη βεράντα ή το μπαλκόνι

Το μεγάλο πλεονέκτημα της καλλιέργειας οπωροφόρων δέντρων σε γλάστρες σε μπαλκόνι ή αίθριο είναι ότι μπορούν εύκολα να μετακινηθούν για να τα προστατεύσουν από τον χειμερινό παγετό ή τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, λόγω της μικρής ποσότητας του εδάφους που διατίθεται για καλλιέργεια, προκύπτει πρόβλημα το καλοκαίρι. Σε ζεστό καιρό, το χώμα στεγνώνει γρήγορα. Επομένως, πρέπει να προσέχετε πολύ με το πότισμα. Αντιμέτωποι με αυτό, μπορεί να βρεθεί μια πολύ απλή λύση. Η εγκατάσταση μιας τέντας μπορεί, για παράδειγμα, να δημιουργήσει μια μεγάλη σκιερή περιοχή τις πιο ζεστές ώρες του απογεύματος, καθώς τα οπωροφόρα δέντρα που καλλιεργούνται σε γλάστρες είναι πιο ευαίσθητα από ό, τι στο έδαφος.

Είναι απαραίτητο να λιπαίνετε συχνά (τουλάχιστον μία φορά το μήνα) με ένα λίπασμα πλούσιο σε ποτάσα. Παρακολουθήστε επίσης το επίπεδο του εδάφους. Προσθέστε περισσότερα καθώς τα θρεπτικά συστατικά καταναλώνονται από το δέντρο για να σχηματίσουν ξύλο, φύλλα και φρούτα.

Τέλος, σε ένα μπαλκόνι, κοιτάξτε το όριο βάρους. Οι γλάστρες από τερακότα είναι βαριές, ακόμη βαρύτερες όταν γεμίζουν με χώμα και το δέντρο γίνεται ενήλικο.

10 Καλύτερα οπωροφόρα δέντρα, γλάστρες, φροντίδα, καλλιέργεια,

10 Καλύτερα οπωροφόρα δέντρα, γλάστρες, φροντίδα, καλλιέργεια,

10 Καλύτερα οπωροφόρα δέντρα για γλάστρες: Πολλά οπωροφόρα δένδρα ευδοκιμούν σε γλάστρες, καθιστώντας τα ιδανικά για αίθρια και μπαλκόνια.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English