Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Oδηγός για την καλλιέργεια αβοκάντο

Ο απόλυτος οδηγός σας για την καλλιέργεια αβοκάντο: Η καλλιέργεια αβοκάντο στην Κένυα και σε όλο τον κόσμο κερδίζει εξέχουσα θέση εν μέρει λόγω των θρεπτικών πλεονεκτημάτων του φρούτου του αβοκάντο. Από πού όμως ξεκινά κανείς να καλλιεργεί αυτό το νόστιμο φρούτο; Εδώ, συζητάμε περισσότερα για τις βέλτιστες πρακτικές για το πώς να καλλιεργήσετε αβοκάντο στην Κένυα.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑΣ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑΣ – ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Γεμάτο γεύση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και καλά προστατευμένο από το δέρμα του, δεν είναι περίεργο που το εκπληκτικό αβοκάντο κερδίζει δημοτικότητα ως υγιεινή υπερτροφή . Η ετήσια παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς από την ετήσια παγκόσμια παραγωγή με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές στην παγκόσμια αγορά. Παρά τις αυξήσεις των τιμών, η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται. Μόνο στην Αμερική, η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο ανά άτομο αυξήθηκε απίστευτα 7 φορές μεταξύ 2009 και 2016! Η Κένυα είναι η  μεγαλύτερη παραγωγός αβοκάντο στον κόσμο. Τα αβοκάντο είναι επίσης πολύ δημοφιλή για τοπική εγχώρια κατανάλωση.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η καλλιέργεια αβοκάντο έχει πολλά κουτιά στο Όραμά μας για το 2030 και πιο πρόσφατα στο Big 4 του Uhuru. Η επισιτιστική ασφάλεια και η αγροτική ανάπτυξη είναι βασικοί πυλώνες. Υπάρχει πολύς λόγος και δράση γύρω από την καλλιέργεια αβοκάντο σε επίπεδο κομητείας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τη φήμη μας για καλής ποιότητας βιώσιμη παραγωγή στην παγκόσμια αγορά.

Μόνο στην Αμερική, η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο ανά άτομο αυξήθηκε απίστευτα 7 φορές μεταξύ 2009 και 2016! Η Κένυα είναι ο 6ος μεγαλύτερος παραγωγός αβοκάντο στον κόσμο.

Τα αβοκάντο είναι ο λιπαρός καρπός του δέντρου αβοκάντο, Persea Americana , ιθαγενής της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Έχουν λεία κρεμώδη υφή, κατάλληλη για μικρά παιδιά και ευχάριστη γεύση. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και υγιεινά για την καρδιά μονο-κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που τα καθιστά πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, νάτριο και χοληστερόλη. Περιέχουν 1,6 φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες και λειτουργούν ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών αυξάνοντας την απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών όπως A, D, K και E.

Εκτροφή αβοκάντο – από πού να ξεκινήσετε

Αυτός ο οδηγός καλλιέργειας αβοκάντο είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, το οποίο απαιτεί αρχικό υψηλό κόστος για τη φύτευση, ακολουθούμενο από 3-5 χρόνια αναμονής για την παραγωγή των δέντρων. Για να αποκομίσετε υγιείς ανταμοιβές, είναι απαραίτητο να κάνετε μια πλήρη αξιολόγηση κινδύνου πριν ξεκινήσετε και διατηρήσετε μια υγιή φυτεία που δίνει κορυφαίες αποδόσεις για πολλά χρόνια.

Κλίμα και ποικιλία αβοκάντο

Τόσο το κλίμα όσο και η ποικιλία αβοκάντο είναι αλληλένδετα. Αρχικά, το Variety βασίζεται στην αγορά (π.χ. οι εγχώριες αγορές προτιμούν συνήθως την ποικιλία αβοκάντο Fuerte, ενώ οι αγορές εξαγωγών προτιμούν την ποικιλία αβοκάντο Hass). Οι δυτικές ινδικές ποικιλίες προέρχονται από τις υγρές τροπικές πεδινές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής και προτιμούν υψηλότερες θερμοκρασίες και υγρασία και δεν ανέχονται τον παγετό. Σε αυτόν τον Οδηγό Γεωργίας Αβοκάντο, οι μεξικανικές φυλές είναι πιο ανθεκτικές στον παγετό και αναπτύσσονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και υγρασία. Οι ποικιλίες της Γουατεμάλας προέρχονται από τροπικά υψίπεδα και είναι ευαίσθητες σε υψηλές θερμοκρασίες (38C) και χαμηλή υγρασία (<65%) που προκαλούν πτώση ανθέων και καρπών. Η ποικιλία Fuerte είναι ένα φυσικό υβρίδιο μεταξύ των ποικιλιών και έχει ευρύτερη κλιματική ανοχή.

Γενικά, οι δροσερές θερμοκρασίες (μέση ημερήσια 20-24 C) είναι οι καλύτερες γιατί ο ζεστός ξηρός καιρός προκαλεί πτώση των καρπών. Περιοχές με ελάχιστο έως καθόλου παγετό. Η υγρασία πρέπει να ξεπερνά το 50% το μεσημέρι ιδιαίτερα κατά την ανθοφορία, την επικονίαση και την καρπόδεση. Τα αβοκάντο μισούν τον άνεμο. Έχουν εύθραυστα κλαδιά που αποσπώνται εύκολα. Ο άνεμος καταστρέφει τον καρπό.

Απαιτήσεις άρδευσης αβοκάντο

Τα αβοκάντο που τρέφονται με βροχή χρειάζονται βροχόπτωση >1000 mm ετησίως, κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια του έτους, με περίοδο προάνθησης δύο μηνών πιο ξηρή. Ο οδηγός μας για την καλλιέργεια αβοκάντο δείχνει ότι τα περισσότερα αβοκάντο χρειάζονται πότισμα. Τα φυτά απαιτούν περίπου 25 mm νερό την εβδομάδα. Οι αγρότες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν πρόσβαση σε αρκετό νερό όλο το χρόνο, καθώς τα ξηρά δέντρα αβοκάντο πεθαίνουν γρήγορα. Θα πρέπει να δοκιμάσετε την ποιότητα του νερού άρδευσης . Το υψηλό pH και τα διττανθρακικά δημιουργούν μια ελεύθερη συσσώρευση ασβέστη στο έδαφος. Τα υψηλά άλατα, το νάτριο και το χλωρίδιο έχουν πολύ αρνητική επίδραση στα φυτά.

 

Η εφαρμογή του νερού γίνεται με στάγδην ή μικροψεκαστήρα. Οι κύριες ρίζες είναι πολύ ρηχές και το νερό πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή της ρίζας. Το έδαφος στη ζώνη της ρίζας μπορεί εύκολα να στεγνώσει ή να γίνει αλμυρό και ο σωστός έλεγχος της υγρασίας είναι κρίσιμος. Ένας επιμελής γεωργός θα επενδύσει σε ένα κατάλληλο σύστημα παρακολούθησης της υγρασίας του εδάφους – καθώς η υγρασία του εδάφους καθορίζει την υγεία των ριζών, την παραγωγή και τη μακροζωία των δέντρων.

Avocado Farming Guide: Avocado Soil

Ένα υγιές δέντρο αβοκάντο έχει ένα ριζικό σύστημα που μπορεί να διεισδύσει στο έδαφος έως το 1 m, με τις περισσότερες ρίζες τροφοδοσίας να βρίσκονται στα 20 εκατοστά του εδάφους στη ζώνη σταγόνας. Οι ρίζες είναι πολύ εύθραυστες. Όταν οι ρίζες είναι κατεστραμμένες ή υδατώδεις, η σήψη των ριζών (Phytophthora) μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Αυτός ο Οδηγός Γεωργίας Αβοκάντο δείχνει ότι είναι απαραίτητο να καθοριστεί εκ των προτέρων η καταλληλότητα του εδάφους για παραγωγή αβοκάντο και να γίνουν οι τροποποιήσεις του εδάφους για το δέντρο αβοκάντο.

Πώς να προετοιμάσετε το έδαφος για φύτευση δέντρου αβοκάντο: Οι λάκκοι με προφίλ εδάφους θα πρέπει να σκάβονται σε όλο το αγρόκτημα, βάθους τουλάχιστον 1,5 m και τουλάχιστον ένα λάκκο ανά εκτάριο (περισσότερο σε λοφώδεις ή μη ομοιογενείς περιοχές). Κάποιος πρέπει να κοιτάξει το χρώμα του εδάφους, την υφή του εδάφους, τα σκληρά τηγάνια, το καθιστό νερό, τη δομή, τα μπαλώματα, τα κονιάματα, το χαλίκι και τις πέτρες. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα δείγματα εδάφους αναλύονται για χημικές και υφικές ιδιότητες. Τα δείγματα πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο το επιφανειακό έδαφος (0-20cm) όσο και το υπέδαφος (20cm-1m). Η αποστράγγιση και το βάθος του εδάφους μπορούν να αυξηθούν ανεβάζοντας τα εδάφη.

οδηγός για την καλλιέργεια αβοκάντο Τα κόκκινα / καφέ εδάφη είναι προτιμότερα, τα κίτρινα / γκρίζα / ανοιχτό καφέ εδάφη είναι συχνά επιρρεπή σε προσωρινή ή μόνιμη υπερχείλιση. Φύτευση δέντρου αβοκάντο σε αργιλώδες έδαφος ή σε πολύ σκοτεινά ή μαύρα εδάφη που τείνει να έχει πολύ άργιλο ή μεγάλο ποσοστό οργανικής ύλης που μπορεί να οδηγήσει σε όξινες συνθήκες και τοξικότητα αλουμινίου.

Τα αβοκάντο μπορούν να αναπτυχθούν σε εδάφη από pH 5-7, με βέλτιστο pH από 6,2 έως 6,5.

Η περιεκτικότητα σε άργιλο πρέπει να ελέγχεται στο εργαστήριο ( ανάλυση υφής εδάφους) . Τα αβοκάντο είναι καλύτερα σε εδάφη με 20-40% άργιλο. Σε εδάφη με χαμηλή περιεκτικότητα σε άργιλο (<20%), η ικανότητα συγκράτησης νερού είναι γενικά πολύ χαμηλότερη, απαιτώντας συχνότερη άρδευση και οι ρίζες μπορεί να υποφέρουν από προσωρινή ξηρασία. Τα πολύ βαριά αργιλώδη εδάφη έχουν υψηλότερη κατακράτηση νερού και χαμηλότερους ρυθμούς διείσδυσης. Αυτά τα εδάφη μπορεί να γίνουν υπερβολικά κορεσμένα κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων ή υπερβολικής άρδευσης, γεγονός που ευνοεί τη σήψη των ριζών.

Οι ρίζες αναπτύσσονται κοντά στην επιφάνεια και είναι πολύ εύθραυστες. Η δομή του εδάφους παίζει μεγάλο ρόλο στην παραγωγή και την υγεία των ριζών. Οι ισχυρά ανεπτυγμένες δομές τεμαχίων, τα εδάφη που διασπώνται σε σκληρούς σβόλους και τα εδάφη που έχουν μεγάλες ρωγμές όταν είναι στεγνά είναι ακατάλληλα. Τα εδάφη πρέπει να παρουσιάζουν μικρές, λεπτές ρωγμές μόνο όταν το έδαφος στεγνώνει.

Το pH του εδάφους του αβοκάντο κυμαίνεται από pH 5-7, με βέλτιστο pH από 6,2 έως 6,5. Μια πλήρης ανάλυση του εδάφους, που γίνεται έγκαιρα πολύ πριν από τη φύτευση, είναι απαραίτητη. Προστίθεται ασβέστης σε όξινο έδαφος για να αυξηθεί το pH του εδάφους στο 6,5. 

Αβοκάντο θρεπτικά συστατικά του εδάφους. Ο δολομιτικός ασβέστης αντικαθιστά εν μέρει τον ασβεστόσβεστο εάν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου. Εάν υπάρχει έλλειψη φωσφόρου, θα πρέπει να προστεθεί μαζί με τον ασβέστη και να αναμιχθεί καλά στο έδαφος πριν από τη φύτευση. Εφόσον το έδαφος είναι πολύ αλκαλικό, το pH μπορεί να μειωθεί προσθέτοντας θείο και διατηρώντας το έδαφος υγρό για 6-12 μήνες.

Το ασβέστιο είναι ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό στην παραγωγή αβοκάντο. Τα επίπεδα του εδάφους πρέπει να είναι αρκετά υψηλότερα για να καταστείλει τη σήψη των ριζών. Τα επίπεδα των φυτών είναι σημαντικά για την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και τη δυνατότητα αποθήκευσης του καρπού.

Προετοιμασία εδάφους με αβοκάντο . Τα εδάφη πρέπει να σχίζονται βαθιά σε σταυρωτό σχέδιο για να ραγίσουν τυχόν σκληρά τηγάνια. Οι τροποποιήσεις του εδάφους (άσβεστος / ασβέστιο / φώσφορος / οργανική ύλη) πρέπει να αναμιγνύονται καλά στο έδαφος. Το έδαφος πρέπει να χαλαρώσει όσο πιο βαθιά γίνεται. Σε ρηχά εδάφη – συνιστώνται κορυφογραμμές πλάτους 3 m και ύψους 0,5 m για την αύξηση του βάθους του εδάφους και της αποστράγγισης. Η απόσταση μεταξύ των σειρών πρέπει να σχεδιάζεται ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση στον εξοπλισμό. Η πυκνότητα των δέντρων εξαρτάται από το κλίμα και την ποικιλία.

 

,

,

οδηγός για την καλλιέργεια αβοκάντο. τιμές, κλαδεμα ανθοφορια, αρδευση, κλαδεαμ, λιπασμα, κρποδεση, διανομη, βιολογική καλλιεργεια

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English