Αβοκάντο Κρήτης SirPrize (Avocado SirPrize)

H Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης SirPrize, τιμές παραγωγού, Avocado SirPrize γενικές πληροφορίες:

SirPrize, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΙMH  ΑΓΟΡΑ, ΔΕΝΤΡΟ / ΔΕΝΔΡΟ ΦΥΤΟ, Ελλάδα, Κρήτη, Χανιά
SirPrize, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΙMH ΑΓΟΡΑ, ΔΕΝΤΡΟ / ΔΕΝΔΡΟ ΦΥΤΟ, Ελλάδα, Κρήτη, Χανιά

Γενεαλογία: Μεξικάνικο υβρίδιο
Πελέτες: Ναι
Μέγεθος σπόρου: Μικρό
Υφή δέρματος: Μέτρια
Τύπος ανθού: Β
Φρούτα Σχήμα: Obovate
Χρώμα δέρματος άγουρο: Πράσινο
Χρώμα ρίψεων δέρματος: Μαύρο
Πάχος δέρματος: Λεπτό
Μέσο βάρος φρούτων: 10-20
% Αναλογία σπόρων / δέρματος / σάρκας: 9: 8: 83

Αβοκάντο Κρήτης SirPrize , Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado. Επιπλέον πληροφορίες:Η περίοδος ωριμότητας είναι 6-8 εβδομάδες νωρίτερα από την Hass. Τα αβοκάντο τύπου μεξικάνικου τύπου είναι συνήθως πιο κρύα ανθεκτικά από τα «Hass», έτσι ώστε αυτό το δέντρο να δοκιμάζεται σε εσωτερικές κοιλάδες και σε άλλες περιοχές ακατάλληλες για τον Hass. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν δείχνουν ότι είναι πιο κρύο ανεκτικό από τον Hass. Το σχήμα φρούτων είναι αχλάδι με χαρακτηριστική κορυφογραμμή κατά μήκος της μιας πλευράς. Η υφή του δέρματος δεν είναι πραγματικά βοτσαλωτή όπως ‘Hass’, αλλά έχει μικροσκοπικά νησιά με ποικίλες κιτρινωπές αποχρώσεις που δίνουν την ψευδαίσθηση των βότσαλων που μοιάζουν με Hass. Το “Sir Prize” είναι όρθιο σε δέντρο. Η περίοδος αιχμής είναι νωρίτερα από το «Hass» από αρκετές εβδομάδες.Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”.

Αβοκάντο Κρήτης SirPrize ( Avocado SirPrize)

Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης SirPrize. Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών επειδή επιτρέπουν στο σώμα να απορροφά περισσότερα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώγονται μαζί τους. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης τα ίδια πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες και φολικό οξύ και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο καρπό. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το αβοκάντο έρχεται σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα οποία απεικονίζονται εδώ. Καθώς το αβοκάντο ωριμάζει, το χρώμα συχνά αλλάζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό της ποικιλίας.