Αβοκάντο Κρήτης Green Gold (Avocado Green Gold)

H Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης GreenGold, τιμές παραγωγού, Avocado Green Gold γενικές πληροφορίες:

Γενεαλογία: Γουατεμάλα (διασταύρωση Sharwill)
Πελέτες: Ναι
Μέγεθος σπόρου: Μικρό
Υφή δέρματος: Μέτρια
Τύπος ανθού: A
Φρούτα Σχήμα: Ελλειψοειδής σε πυρίμορφο (πυραμοειδές)
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο
Χρώμα ώριμου δέρματος: Πράσινο
Πάχος του δέρματος: Μεσαίο έως παχύ
Μέσος όρος βάρος φρούτων: 12
% Αναλογία σπόρου / δέρματος / σάρκας: 15:14:70

Αβοκάντο Κρήτης GreenGold, Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Προέρχεται από το σταθμό Haleakala Branch, Hawaii από τον R. A. Hamilton, Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Εισήχθη το 1982. Sharwill x ανοικτό επικονιασμένο δενδρύλλιο. Διασταύρωση που έγινε το 1962. Η ποικιλία επιλέχθηκε το 1970. Ανοίγει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο. Καλή ποιότητα δεντρυλίου. Τα φρούτα έχουν μια πλούσια γεύση καρυδιού. Δέντρο μέσο, όρθιο και πολύ παραγωγικό. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Αυτό γίνεται κατά βάρος καθώς λαμβάνεται δείγμα του ώριμου καρπού. Αρχικά το φρούτο ζυγίζεται, κόβεται ανοιχτό και αφαιρείται ο σπόρος. Ο σπόρος ζυγίζεται και οι πληροφορίες που λαμβάνονται ως προς το σχήμα του και αν η σάρκα προσκολλάται στον σπόρο.

Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης GreenGold
Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης GreenGold

Αβοκάντο Κρήτης Green Gold (Avocado Green Gold)

Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης GreenGold. Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών επειδή επιτρέπουν στο σώμα να απορροφά περισσότερα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώγονται μαζί τους. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης τα ίδια πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες και φολικό οξύ και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο καρπό. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το αβοκάντο έρχεται σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα οποία απεικονίζονται εδώ. Καθώς το αβοκάντο ωριμάζει, το χρώμα συχνά αλλάζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Διατροφολόγοι υποστηρίζουν με θέρμη τα ευεργετικά οφέλη που προσφέρουν τα αβοκάντο στον άνθρωπο!