Αβοκάντο Κρήτης Gem (Avocado Gem)

H Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Gem, τιμές παραγωγού, Avocado Gem γενικές πληροφορίες:

Γενεαλογία: Γουατεμάλα
Πελέτες: Ναι
Μέγεθος σπόρου: Μεσαίο
Υφή δέρματος: Μέτρια
Τύπος ανθού: A
Φρούτα Σχήμα: Ελλειπτικό
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο έως μαύρο
Χρώμα ρίψεων δέρματος: Μαύρο
Πάχος δέρματος: Πυκνό
Μέσος όρος φρούτων Όγκος: 7 έως 11
% Αναλογία σπόρου / δέρματος / σάρκας: 15:13:72

Αβοκάντο Κρήτης Gem, Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Πατενταρισμένο με το πειραματικό όνομα “3-29-5” το 2003. Ένα σπορόφυτο “Gwen”. Το δέντρο έχει μια ανοικτή και εξαπλωμένη συνήθεια ανάπτυξης και παρουσιάζει λιγότερη εναλλακτική σχέση από εκείνη της ποικιλίας “Hass”. Η εποχή είναι περίπου η ίδια με αυτή του “Hass.” Τα φρούτα έχουν εξαιρετική γεύση και τείνουν να οξειδώνονται πολύ πιο αργά από την ποικιλία “Hass”. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Αυτό γίνεται κατά βάρος καθώς λαμβάνεται δείγμα του ώριμου καρπού. Αρχικά το φρούτο ζυγίζεται, κόβεται ανοιχτό και αφαιρείται ο σπόρος. Ο σπόρος ζυγίζεται και οι πληροφορίες που λαμβάνονται ως προς το σχήμα του και αν η σάρκα προσκολλάται στον σπόρο.

Ποικιλία Αβοκάντο (Avocado) Gem
Ποικιλία Αβοκάντο (Avocado) Gem

Αβοκάντο Κρήτης Gem (Avocado Gem)

Ποικιλία Αβοκάντο ΚρήτηςGem. Τα αβοκάντο μπορούν να καταναλωθούν ωμά, αλλά επίσης χρησιμοποιούνται συνήθως σε τρόφιμα όπως η γκουακαμόλη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αβοκάντο, που ποικίλλουν στο χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα. Τα αβοκάντο είναι συνήθως αχλαδιού στρογγυλά και έρχονται σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, που κυμαίνονται από ανοιχτό πράσινο έως σχεδόν μαύρο όταν είναι πλήρως ώριμα. Τα καροτενοειδή που διαθέτουν απορροφώνται καλά και αφομοιώνονται εύκολα από τον άνθρωπο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά Ο πιο δημοφιλής τύπος ονομάζεται Hass avocado, ο οποίος είναι στρογγυλός με μαύρο δέρμα. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.