Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Οι Μεξικάνικες εξαγωγές αβοκάντο στην Ιαπωνία έσπασαν ρεκόρ

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, ιαπωνία, αύξηση, ιδιότητες

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, ιαπωνία, αύξηση, ιδιότητες

Οι εξαγωγές μεξικάνικου αβοκάντο στην Ιαπωνία έσπασαν ρεκόρ το 2019, ύψους 217 εκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτό, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας, αυτές οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14% από έτος σε έτος.

Μέχρι στιγμής, το Μεξικό κατατάσσεται ως ο κύριος προμηθευτής αβοκάντο στην ιαπωνική αγορά. Με ποσοστό 90,5% των συνολικών εισαγωγών αυτού του ασιατικού έθνους.

Παγκόσμια παραγωγή

Μετά την ταχεία αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, η παγκόσμια παραγωγή αβοκάντο έφτασε τους 6,3 εκατομμύρια τόνους το 2018. Αντιπροσωπεύοντας αύξηση 6,7% από το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία ( FAO ).

Μεταξύ όλων των κύριων τροπικών φρούτων, το αβοκάντο γνώρισε την ταχύτερη αύξηση της παραγωγής κατά την τελευταία δεκαετία. Με μέσο ετήσιο ρυθμό 6%, κυρίως λόγω των αυξήσεων στην περιοχή της συγκομιδής στους κύριους παραγωγούς. Δεδομένου ότι το αβοκάντο έχει το μεγαλύτερο μερίδιο του εμπορίου παραγωγής μεταξύ των κυριότερων τροπικών φρούτων. Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για εισαγωγές. Η οποία επεκτάθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 13% κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Το 2018, περίπου το 35% της παγκόσμιας παραγωγής αβοκάντο προοριζόταν για εξαγωγικές αγορές, σε σύγκριση με κατά μέσο όρο 3-5% για τους άλλους μεγάλους τροπικούς καρπούς. Ωστόσο, όσον αφορά την παγκόσμια παραγωγή αυτού του προϊόντος, εξακολουθεί να είναι το μικρότερο από τα κύρια τροπικά φρούτα. Αντιπροσωπεύοντας μόνο το 6% της συνολικής παραγωγής τροπικών φρούτων το 2018.

Περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής αβοκάντο πραγματοποιείται στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική. Κυρίως λόγω της ισχυρής θέσης του Μεξικού και της Δομινικανής Δημοκρατίας. Η παραγωγή στο Μεξικό αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής το 2018, έχοντας αυξηθεί κατά περίπου 11% από το 2017 ως αποτέλεσμα σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες για τη βελτίωση της απόδοσης και της επέκτασης της περιοχής.

Ιδιότητες

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με εξαιρετική γεύση και άρωμα, το οποίο καταναλωνόταν πριν από την άφιξη των Ισπανών στην Αμερική.  Σήμερα, ως αποτέλεσμα διαφορετικών ερευνών, αναγνωρίζεται ότι εκτός από την πηγή ενέργειας και βιταμινών, παρέχει επίσης συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία.

Από αυτή την άποψη, το αβοκάντο μπορεί να θεωρηθεί ως «θρεπτικό φαγητό». Ορισμένα θρεπτικά συστατικά που έχουν βρεθεί στον πολτό αβοκάντο είναι αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε ή οι τοκοφερόλες και η γλουταθειόνη. Και τα δύο λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τα γερασμένα κύτταρα, βοηθούν την καρδιά και αποτρέπουν την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως εκείνων που προσβάλλουν το στόμα και τον φάρυγγα, σύμφωνα με το FAO.

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, ιαπωνία, αύξηση, ιδιότητες,

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, ιαπωνία, αύξηση, ιδιότητες,

Οι εξαγωγές του μεξικάνικου αβοκάντο στην Ιαπωνία έσπασαν ρεκόρ το 2019, ύψους 217 εκατομμυρίων δολαρίων.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English