Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Οι εξαγωγές του Περού σε αβοκάντο αυξάνονται περισσότερο από 50%

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη, αύξηση, πανδημία

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη, αύξηση, πανδημία

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Άρδευσης του Περού (Midagri) ανέφερε ότι οι αγρο-εξαγωγές συνεχίζουν να αυξάνονται. Τον Απρίλιο, οι γεωργικές αποστολές στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50%, που αντιστοιχούσαν σε 526 εκατομμύρια USD.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα κύρια εξαγόμενα προϊόντα ήταν αβοκάντο, φρέσκα σπαράγγια, μάνγκο, παρασκευάσματα διατροφής από αλεύρι, σιμιγδάλι, άμυλο ή εκχύλισμα βύνης, ψιλή ή χτενισμένη τρίχα αλπακά ή λάμα, σπαράγγια, βατόμουρα, κακάο κ.λπ. Όπως και κατεψυγμένο μάνγκο, μεταξύ άλλων.

Οι παραδοσιακές γεωργικές εξαγωγές ανήλθαν σε 13 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αριθμός που αντιπροσώπευε 23% περισσότερο από ό, τι το 2020. Ενώ οι μη παραδοσιακές γεωργικές εξαγωγές έλαβαν 513 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, οι αγρο-εξαγωγές κατέγραψαν πωλήσεις 2.274 εκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή 16,5% περισσότερο από ό, τι αναφέρθηκαν το 2020. Οι περισσότερες αποστολές αντιστοιχούσαν σε αγρο-εξαγωγές (2.204 εκατομμύρια USD) όπως φρέσκα σταφύλια, αβοκάντο, μάνγκο, σπαράγγια και βατόμουρα.

Προορισμοί και κύρια προϊόντα

Οι κύριες χώρες προορισμού ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι Κάτω Χώρες, η Ισπανία, η Χιλή, το Χονγκ Κονγκ, ο Ισημερινός, η Κίνα, η Αγγλία, το Μεξικό και η Γερμανία.

Η Ένωση Εξαγωγέων (Adex) ανέφερε ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2021 μόνο για σταφύλια εκτιμάται ότι εξήχθη ένα ποσό ύψους 532 εκατομμυρίων USD 381.132, 3, 4,4% περισσότερο από ό, τι πέρυσι. Στην περίπτωση των αβοκάντο, η χώρα εξήγαγε αξία 262 εκατομμυρίων USD 9,706. Ενώ τα μάγκο ανήλθαν σε 321 εκατομμύρια USD 204.716 και τα βατόμουρα συνολικά 60 εκατομμύρια US $ 228.798

“Μια σεζόν όπως καμία άλλη”: Η Vanguard για τις εξαγωγές σταφυλιών του Περού 2020/21

Σε σχετικό άρθρο ο εισαγωγέας νωπών προϊόντων και ο έμπορος Vanguard Direct αποκαλύπτει και περιέγραφει την πρόσφατη περουβιανή εξαγωγή σταφυλιών ως «εποχή όπως καμμιά αλλη». Με πολλούς παράγοντες που δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για τη βιομηχανία.
Η εταιρεία είπε ότι η πανδημία έπληξε τις παγκόσμιες βιομηχανίες με χιλιάδες προκλήσεις.

Ωστόσο, η περίοδος σταφυλιών 2020/2021 στο Περού είχε ένα άλλο σχέδιο, ανέφεραν. Τα προβλήματα συσσωρεύονταν το ένα μετά το άλλο για να δημιουργήσουν την πιο μοναδική και απαιτητική σεζόν που έχει ζήσει ποτέ η Vanguard International. Ή όπως περιγράφει ο πρόεδρος της Vanguard Direct, Dirk Winkelmann, “ένας χρόνος σαν αυτό δείχνει τις αδυναμίες σας, κάτι που μπορεί να είναι καλό.”

Οι προκλήσεις

Τα πρώτα ντόμινο που συγκλόνισαν τη σεζόν 2020 στο Περού ήταν οι απεργίες εργασίας που κορυφώθηκαν λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτή η διακοπή προκάλεσε καθυστέρηση περίπου 10 ημερών κατά τη διάρκεια του κρίσιμου προγράμματος συγκομιδής, είπε. Καθώς το εργατικό δυναμικό επέστρεψε όταν μπήκαμε στο 2021, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες φάσεις της πανδημίας Covid-19 προκάλεσαν διακοπές στο εργατικό δυναμικό και οδήγησαν σε ασυνεπείς ομάδες, εξήγησε ο Winkelmann. Ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο προσωπικό απαιτούσε τακτικές συνεδρίες επανεκπαίδευσης για να εξασφαλίσει συνεπή ποιότητα προϊόντος.

Το ασταθές εργατικό δυναμικό οδήγησε σε επιπλέον καθυστερήσεις συσκευασίας και άλλη μία πρόκληση. Ένα πιο ανταγωνιστικό καθημερινό περιβάλλον εργασίας με ταχέως αυξανόμενο κόστος. Ένα είδος πολέμου προσφοράς εργασίας ξέσπασε μεταξύ των πολλών καλλιεργητών και συσκευαστών. Αυτό οδήγησε σε αυξημένο κόστος και μετεγκατάσταση των βασικών μελών της ομάδας σε γειτονικές επιχειρήσεις. Το πιο κρίσιμο ακόμα ήταν ότι οι χρόνοι συγκομιδής και συσκευασίας. Που καθυστέρησαν την επίλυση αυτών των προκλήσεων προσωπικού και ανθρώπινου δυναμικού.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες αποτελούν τις τρέχουσες και αυξανόμενες ανησυχίες για την πανδημία. Η υγεία και η ασφάλεια της ομάδας Vanguard International κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν πάντα πρωταρχικός στόχος. Είπε «Αναδιαμορφώσαμε ολόκληρη τη λειτουργία και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου συσκευασίας για να διασφαλίσουμε επαρκή κοινωνική απόσταση και ασφάλεια από το Covid-19. Οι 12 γραμμές παραγωγής μειώθηκαν σε 9 για να επιτρέψουν επαρκές διάστημα. Το οποίο μας κόστισε 30% μείωση της απόδοσης », δήλωσε ο Winkelmann.

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη, αύξηση, πανδημία,

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη, αύξηση, πανδημία,

Τον Απρίλιο, οι γεωργικές εξαγωγές αβοκάντο στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50%, από το Περού.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English