Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Η τζιτζιφιά στο εξωτερικό

Τζιτζιφιά, καλλιέργεια, εξωτερικό, καρπός, παραγωγή

Τζιτζιφιά, καλλιέργεια, εξωτερικό, καρπός, παραγωγή

Κίνα

Οι τιμές του πράσινου τζίτζιφου στην Κίνα είναι 50% υψηλότερες από πέρυσι. Θα έλεγε κανείς ότι τα τροπικά φρούτα είναι ένα δύσκολο προιον για να εξαχθεί, σε κάποιες χώρες, όπως πχ. η Κινα. Και όμως!

Επί του παρόντος, τα φρούτα πλημμυρίζουν την κινεζική αγορά. Εκτός από τα κεράσια, τα μήλα και τα πορτοκάλια, τα τζίτζιφα είναι επίσης ένα δημοφιλές προϊόν στην Κίνα. “Τα τζίτζιφα της επαρχίας Fujian μόλις εισήλθαν στην περίοδο αιχμής των πωλήσεών τους. Η περίοδος παραγωγής στο Fujian διαρκεί περίπου μισό χρόνο. Οι πρώιμες ποικιλίες είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο και η προμήθεια διαρκεί έως τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Η Xiaoguojiang είναι μία από τις εταιρείες που έχουν δει τον μεγάλο αντίκτυπο των διαδικτυακών πωλήσεων στην αγορά. «Οι πωλήσεις μας είναι πολύ ρευστές χάρη στον συνδυασμό διαδικτυακών και offline καναλιών. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η τιμή των πράσινων τζίτζιφων φέτος είναι περίπου 50% υψηλότερη χάρη στην ισχυρή ζήτηση από τις διαδικτυακές αγορές. Επί του παρόντος, τα πράσινα πωλούνται για 1,8 γιουάν (0,26 $) ανά λίβρα.

Εκτός από τα τζίτζιφα, η Xiaoguojiang E-Commerce Co., Ltd. προμηθεύει επίσης μια ποικιλία άλλων φρούτων, όπως durian και medlar, στην κινεζική αγορά.

Αυστραλία

Η επισημοποίηση της αυστραλιανής βιομηχανίας τζίτζιφων έκανε ένα άλλο σημαντικό βήμα με την έναρξη της South Australia Jujube Growers Association Inc., της South Australia Jujube Growers Association.

Ενώ οι καλλιεργητές εξακολουθούν να εργάζονται για τη δημιουργία ενός εθνικού οργανισμού. Η βιομηχανία εκπροσωπείται επί του παρόντος από την Δυτική Αυστραλιανή Jujube Growers Association. Η γραμματέας Nola Doswell λέει ότι είναι εξαιρετικά θετικό ότι οι καλλιεργητές τζίτζιφων εντάσσονται στην ένωση μέχρι να μπορέσουν να διαμορφώσουν τη δική τους κρατική ένωση.

Οι Αυστραλιανοί καλλιεργητές τζίτζιφων παράγουν κατά μέσο όρο 150 τόνους ετησίως από 15.000 δέντρα. Είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας: όλο και περισσότεροι παραγωγοί εντάσσονται και οι οπωρώνες επεκτείνονται.

Ισπανία

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Jaén (UJA), σε συνεργασία με τον Πειραματικό Σταθμό Arid Zones, το EEZA-CSIC και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, διαπίστωσε ότι η τζιτζιφιά, διατηρεί μια υψηλή γενετική ποικιλομορφία στα νοτιοανατολικά της Ισπανίας. Λόγω της μακροζωίας και της ικανότητάς της για αναγέννηση. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί είδος που απειλείται από την απώλεια του οικοτόπου του.

Η τζιτζιφιά (Ziziphus lotus) έχει μεγάλες ρίζες που αντλούν νερό από βαθιές υπόγειες περιοχές. Αυτό συμβάλλει στην ενυδάτωση πιο επιφανειακών στρωμάτων, η οποία επιτρέπει τον πολλαπλασιασμό άλλων ειδών φυτών και ευνοεί τη βιοποικιλότητα των περιοχών όπου βρίσκεται. Επιπλέον, επειδή είναι ένας μεγάλος θάμνος και έχει ένα σύστημα μπερδεμένων κλαδιών, χρησιμεύει ως καταφύγιο για διαφορετικά ζώα.

Μεξικό

Θα μπορούσε η τζιτζιφιά να είναι μια εναλλακτική καλλιέργεια φρούτων για το New Mexico.  Ο Shengrui Yao, ειδικός για την επέκταση φρούτων στο Κολέγιο Γεωργικών, Καταναλωτικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μεξικού, έχει καταγράψει το όνομα AmeriZao για 34 ποικιλίες φρούτων.

“Τα τζίτζιφα είναι εδώ και περίπου 4.000 χρόνια”, εξηγεί ο Yao. «Στην Κίνα έχουν περίπου 800 ποικιλίες. Εδώ έχουμε πιθανώς 100 περίπου. Κατατάσσονται ανάλογα με τη χρήση τους, εάν είναι καλό να τρώγονται φρέσκα ή αποξηραμένα. Ορισμένα έχουν πολλές λειτουργίες. ”
Το φρούτο, το οποίο είναι μεταξύ του μεγέθους ενός κερασιού και ενός δαμάσκηνου ανάλογα με την ποικιλία, είναι πολύ γλυκό και ο Yao ακούει ότι συγκρίνεται συχνά με ένα γλυκό μήλο ή αχλάδι.

Γιατί στο Νέο Μεξικό;

Ποια είναι λοιπόν η σύνδεση με το Νέο Μεξικό; «Οι αργοί παγετοί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή. Για τα μήλα, τα ροδάκινα και τα βερίκοκα, είναι ίσως το χειρότερο “, λέει ο Yao. Σημειώνοντας ότι οι παγετοί στο Νέο Μεξικό μερικές φορές δεν τελειώνουν μέχρι τα μέσα Μαΐου. Οι τζιτζιφιές ανθίζουν πολύ αργά. ”

Στο ημι-ξηρό ορεινό κλίμα, που παράγονται σε μικρά δέντρα, αρχίζουν να εμφανίζονται στα μέσα έως τα τέλη Απριλίου, ακόμη και στις αρχές Μαΐου. Σε αντίθεση με τα μήλα ή τα φρούτα από πέτρα, που ανθίζουν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Κάνοντας τους παραγωγούς να περιμένουν μέχρι τον Μάιο να βρουν, εάν έχουν συγκομιδή ή όχι. “Μπορούν να αποφύγουν τον παγετό και μπορούν να παρέχουν μια αξιόπιστη συγκομιδή κάθε χρόνο”, λέει ο Yao. “Ανθίζουν επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, από μισό έως δύο μήνες.”

Προσθέτει επίσης ότι στην περιοχή, η μεγάλη διαφορά μεταξύ θερμοκρασίας ημέρας και νύχτας βοηθά στην αύξηση της συσσώρευσης ζάχαρης στα φρούτα. Η τζιτζιφιά μεγαλώνει και παράγει φρούτα υψηλής ποιότητας όχι μόνο στο Νέο Μεξικό αλλά και στις ημι-άνυδρες νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Τζιτζιφιά, καλλιέργεια, εξωτερικό, καρπός, παραγωγή,

Τζιτζιφιά, καλλιέργεια, εξωτερικό, καρπός, παραγωγή,

Μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα όταν μιλάς για τζιτζιφιά να έχουν ξεχάσει ακόμη και το σχήμα των φρούτων της. Στο εξωτερικό όμως όχι.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English