Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Jujube (Τζιτζιφιά) : Καλλιέργεια και χαρακτηριστικά

jujube, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη

jujube, τζιτζιφιά, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη

Πώς να την ποτίζετε

Τα Jujubes που έρχονται από το φυτό jujube και διαθέτουν πολλές ιδιότητες που, μέσω της λογικής και όχι υπερβολικής κατανάλωσης, μπορούν να είναι εξαιρετικές φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία μικρών ασθενειών που πλήττουν τον άνθρωπο. Το φυτό jujube δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να αντέξει ακόμη περισσότερο ή λιγότερο μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Τα ενήλικα δέντρα jujube μπορούν να ζήσουν και να πολλαπλασιαστούν ακόμη και σε πετρώδη και ακόμη και ξηρά εδάφη. Ενώ για νεότερα φυτά είναι καλή πρακτική, ειδικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, να τα ποτίζετε μέτρια με χαμηλή χρονική συχνότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το jujube είναι ένα δέντρο που προτιμά ζεστά και ξηρά κλίματα. Με χειμώνες που χαρακτηρίζονται από ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από 5 ° C.

Τι να κάνετε για να έχετε την υγιή

Το jujube επίσης από την άποψη της φροντίδας και της καλλιέργειας επιβεβαιώνεται ως φυτό που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, με πολύ περιορισμένες ανάγκες συντήρησης. Ο τύπος καλλιέργειας που ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά του δέντρου jujube είναι αυτός που τροφοδοτείται απευθείας από τη φύση. Με ένα φυτό που μπορεί να αναπτύξει ύψος έως 5/6 μέτρα, αργής ανάπτυξης, με ακανόνιστο και οδοντωτό φλοιό. Η κύρια προσοχή που πρέπει να δοθεί σε αυτό το ασυνήθιστο φυτό είναι να δοθεί προσοχή στην διακλάδωση του κορμού, η οποία σπάνια απαιτεί έντονο κλάδεμα. Στην μόνη περίπτωση υπερβολικής και πλούσιας διακλάδωσης σε ορισμένες περιοχές του φυτού, θα είναι απαραίτητο να αραιωθούν και να ελαφρυνθούν τα κλαδιά.

Γονιμοποίηση του φυτού

Επίσης για ό, τι αφορά την γονιμοποίησης, το jujube επιβεβαιώνεται ως δέντρο με μειωμένες ανάγκες και πολύ ανεξάρτητο και αυτόνομο. Η γονιμοποίηση του φυτού δεν πρέπει απαραίτητα να γίνεται κάθε χρόνο. Ακόμη και μια θεραπεία κάθε δύο ή τρία χρόνια μπορεί να είναι αρκετή. Η καταλληλότερη περίοδος για λίπανση είναι η φθινοπωρινή περίοδος, τους μήνες Οκτώβριο / Νοέμβριο. Πριν η θερμοκρασία πέσει στα ελάχιστα ετήσια. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λίπασμα ζωικής προέλευσης για τη διατροφή του φυτού jujube, με ώριμη κοπριά που πρέπει να έχει ελάχιστο διάστημα ανάπαυσης τουλάχιστον 9 μηνών. Η απαραίτητη ποσότητα λιπάσματος για κάθε φυτό κυμαίνεται από 20 έως 30 κιλά. Με διαφοροποίηση λόγω της κατάστασης του φυτού στη φάση της βλάστησης ή της συνολικής ανάπτυξης.

Οι εχθροί του φυτού

Το φυτό jujube είναι σαφώς ανθεκτικό στις κοινές επιθέσεις των κύριων παρασίτων των θάμνων. Επίσης για ό, τι αφορά τον τομέα των ασθενειών που δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθώντας κάποιες στοιχειώδεις συμβουλές είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε το δέντρο jujube σε καλή υγεία. Τα υπερβολικά όξινα και πολύ υγρά εδάφη μπορούν, για παράδειγμα, να οδηγήσουν σε μη βέλτιστη ανάπτυξη του φυτού, το οποίο θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την παραγωγή jujubes. Πρέπει να τονιστεί ότι η φυσική και καθυστερημένη ωρίμανση του τελευταίου συνεπάγεται καλή άμυνα από πιθανές εξωτερικές επιθέσεις. Τα πιο συνηθισμένα παράσιτα που μπορούν να επηρεάσουν το φυτό και τα φρούτα jujube είναι ανθρακνόζη και γκρι μούχλα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα φυτά jujube δεν φοβούνται επιθέσεις τόσο από παράσιτα όσο και από διάφορες ασθένειες.
Το μόνο πρόβλημα είναι προφανώς να προσπαθήσουμε να διατηρούμε πάντα το φυτό στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Επιπλέον, όλοι όσοι έχουν την ελάχιστη εμπειρία με αυτό το φυτό φρούτων γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι καρποί του ωριμάζουν αργά σε σύγκριση με αυτό που συμβαίνει συνήθως με άλλα φυτά και αυτό τους επιτρέπει να μην έχουν την ανάγκη να λάβουν θεραπεία εντομοκτόνου.

Πού και πότε να το φυτέψετε

Χρειάζεται θέσεις σε πλήρη ηλιοφάνεια ή τουλάχιστον πολύ φωτεινή. Όταν φυτεύεται στο ανοιχτό χωράφι, χρησιμοποιείται για να το τοποθετήσει εναλλάσσοντάς το με ροδάκινο και αμυγδαλιές για να καταστήσει το οικόπεδο παραγωγικό και κερδοφόρο τα πρώτα 15 χρόνια.

Συνήθως τα δείγματα πωλούνται γυμνά ριζωμένα ή με ένα μικρό κομμάτι χώματος, το φθινόπωρο. Προηγουμένως (τουλάχιστον ένα μήνα πριν, για να επιτρέψει στο έδαφος να οξυγονωθεί και να αναζωογονηθεί επαρκώς) σκάψτε μια τρύπα πλάτους τουλάχιστον 40 cm και βάθους. Στο κάτω μέρος μπορούμε να εισαγάγουμε μια καλή ποσότητα ώριμης κοπριάς. Μετά την εισαγωγή ενός στρώματος χώματος για απομόνωση, μπορούμε να εισαγάγουμε το φυτό και να το αποκλείσουμε με το υπόλοιπο υπόστρωμα. Εάν αυτό είναι πολύ συμπαγές ή συνιστάται να το ανακατέψετε με άμμο και λίγο χαλίκι. Εάν βρισκόμαστε σε μια περιοχή με εξαιρετικά αργιλώδες έδαφος, μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να προετοιμάσετε ένα στρώμα αποστράγγισης με φυσικό υλικό στο κάτω μέρος της τρύπας.

Η ιδανική απόσταση μεταξύ των δειγμάτων για ανάπτυξη ως δέντρο είναι 5 μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν, από την άλλη πλευρά, θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία αντιστάθμισης, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση από 50 έως 80 cm.

Οι ανάγκες κατά τα πρώτα χρόνια

Τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ή τεσσάρων ετών θα είναι απαραίτητο να δίνουμε νερό περιοδικά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να διανείμετε ένα μεγάλο ποσό, αλλά αφήστε πολύ χρόνο να περάσει μεταξύ της διανομής και της άλλης. Με αυτόν τον τρόπο, το δέντρο θα τονωθεί να αναπτύξει το ριζικό του σύστημα πολύ βαθιά και αυτό θα το κάνει πιο ανθεκτικό σε τυχόν μελλοντικές περιόδους ξηρασίας.

Στη συνέχεια, θα ήταν καλό να προετοιμάσετε ένα καλό στρώμα με βάση άχυρο, φλοιό πεύκου και άλλο υλικό. Όπως είπαμε, είναι ένα φυτό που απαιτεί λίγους πόρους. Θα αρκεί να διανέμεται ένα ελαφρώς άζωτο λίπασμα κάθε χρόνο για την τόνωση της βλαστικής ανάπτυξης. Εάν θέλετε να έχετε πολύ μεγάλες συγκομιδές, αυτή η δόση μπορεί να εμπλουτιστεί και μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο φωσφόρο και πάνω απ ‘όλα κάλιο.

Κλάδεμα 

Διατηρείται συχνά ως θάμνος ή μικρό δέντρο για τη διευκόλυνση της συγκομιδής των φρούτων. Συνήθως παρεμβαίνουμε κάθε τρία χρόνια τον Μάιο για να εξαλείψουμε τα κλαδιά που πηγαίνουν προς το κέντρο του φυτού ή σε κάθε περίπτωση όταν άσχημα τοποθετημένα. Για να φτιάξετε ένα δενδρύλλιο, είναι απαραίτητο από την αρχή να κόψετε την άκρη λίγο χαμηλά και να επιλέξετε τρία ή τέσσερα κλαδιά που θα διατηρηθούν, πιθανόν να πηγαίνουν προς τα έξω και σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Πολλαπλασιασμός

Μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρους, κοπή, διαίρεση και εμβολιασμό.

Σπόρος
– Κρατήστε τους σπόρους για τρεις μήνες στη ζέστη και στη συνέχεια άλλους τρεις μήνες στο κρύο βυθισμένο σε υγρή άμμο. Αυτή η στρωματοποίηση θα επιτρέψει στον σπόρο να βλαστήσει την άνοιξη
– Τοποθετήστε τους σπόρους σε κιβώτια σε ένα κρύο θερμοκήπιο. Για να διευκολυνθεί η έξοδος του πρώτου ριζώματος, συνιστάται να κόψετε το εξωτερικό ακέραιο.
– Η βλάστηση μπορεί να πραγματοποιηθεί την πρώτη ή τη δεύτερη άνοιξη. Τα φυτά θα πρέπει να επανασυσκευαστούν σε μικρά δοχεία για να διατηρηθούν προστατευμένα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Στη συνέχεια μπορούν να φυτευτούν τον επόμενο χρόνο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τομή
Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα μέσω μιας κοπής κοπής μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου. Είναι απαραίτητο να κόψετε ένα μέρος ενός κλαδίσκου ενός έτους σε αντιστοιχία ενός μοσχεύματος. Τα φύλλα στο κάτω μέρος αφαιρούνται και όλα τοποθετούνται σε γλάστρα με πολύ ελαφρύ υπόστρωμα.

Διαίρεση
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι βασικοί βλαστοί μπορούν να διαχωριστούν με ένα μέρος της ρίζας και να φυτευτούν απευθείας στο σπίτι.

Μοσχεύματα
Οι μοσχεύματα λαμβάνονται την άνοιξη και αποθηκεύονται στο κρύο και μετά εμβολιάζονται την άνοιξη.

Συλλογή

Η καρποφορία εμφανίζεται από το τέταρτο έτος μετά τη σπορά και φτάνει σε πλήρη απόδοση στην ηλικία των 15 ετών. Γενικά η ωρίμανση πραγματοποιείται το φθινόπωρο, αλλά η περιοδικότητα μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις συγκεκριμένες ποικιλίες. Για ξηρή κατανάλωση, τα jujubes πρέπει να τοποθετούνται στον ήλιο για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

jujube, τζιτζιφιά, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη,

jujube, τζιτζιφιά, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη,

Το jujube διαθέτει πολλές ιδιότητες που μέσω της λογικής κατανάλωσης του καρπού του, μπορεί να θεραπεύσει μικρές ασθένειες.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English