Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Καλλιέργεια του Λίτσι (Lychee)

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, φροντίδα

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, φροντίδα

Νερό και πότισμα

Το δέντρο λίτσι μεγαλώνει σε συνθήκες εξαιρετικά υψηλής υγρασίας. Επομένως, πρέπει να διασφαλιστεί μια συνεχής και αύθονη παροχή νερού, η οποία επαρκεί όχι μόνο κατά τη φάση ανάπτυξης αλλά και κυρίως και για την καρποφορία. Αν θέλουμε να το καλλιεργήσουμε σε Μεσογειακές χώρες όπως πχ Ελλάδα, στις περιοχές όπου είναι δυνατό να προσπαθήσουμε να το αναπτύξουμε, θα πρέπει να σκεφτούμε την αναπαραγωγή ενός οικοτόπου όσο το δυνατόν πιο παρόμοιο με τον αρχικό, ή με περιόδους βροχών να εναλλάσσονται με ζεστές περιόδους αλλά ποτέ εντελώς στεγνό. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν χρήσιμο να βρέχετε τη βάση και επίσης το εναέριο τμήμα του φυτού, έτσι ώστε τα σταγονίδια να μπορούν να εγγυηθούν αυτόν τον τύπο κατάστασης. Το λίτσι αντέχει επίσης 15-20 ημέρες παρατεταμένης ξηρασίας όσο διατηρείται η υψηλή υγρασία. Ωστόσο, είναι επικίνδυνο να διατηρήσετε το δέντρο σε πολύ υγρό έδαφος,

Φροντίδα

Τα φυτά λίτσι που βρίσκονται στα φυτώρια είναι: Kwai Mai Pink, Sweetheart, Brewster, Tai-so. Το δέντρο καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένα και μόνο στις νότιες περιοχές μπορείτε να βρείτε καλλιέργειες αφιερωμένες σε αυτήν την ποικιλία. Γενικά, ο πολλαπλασιασμός πραγματοποιείται με μόσχευμα, ριζώνοντας ένα κλαδί ενός ενήλικα φυτού μέσα σε ένα σάκο και στη συνέχεια κόβοντας το και μεταμοσχεύοντάς το σαν να ήταν νεαρό δείγμα. Η κοπή και ο εμβολιασμός είναι μάλλον δύσκολο να ολοκληρωθούν και επίσης δεν συνιστάται να ξεκινήσετε από το σπόρο, εκτός εάν θέλετε να αναπαραγάγετε ένα συγκεκριμένο είδος. Είναι ένα αειθαλές δέντρο που δεν απαιτεί ιδιαίτερες παρεμβάσεις ακόμη και αν είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε άλλες συνθήκες εκτός από τροπικές και υποτροπικές.

Ιδανικό έδαφος

Το έδαφος για την ανάπτυξη λίτσι είναι χαλαρό, καλά στραγγισμένο και ελαφρύ. Έχοντας αγοράσει ένα δείγμα ενηλίκου για μεταμόσχευση στο ανοιχτό χωράφι, θα ήταν καλύτερα να προετοιμάσετε το έδαφος εκ των προτέρων. Θα σκάψουμε και σκαπάνη σε βάθος, ενεργώντας επίσης στο υπόστρωμα και προσπαθώντας να αποφύγουμε το σχηματισμό σκληρών θρόμβων. Θα γονιμοποιήσουμε με ώριμη κοπριά και οργανικό λίπασμα. Μετά από αυτό, η γη θα αφεθεί να ξεκουραστεί για να απορροφήσει πλήρως τα θρεπτικά συστατικά. Τότε θα σκάψουμε μια τρύπα τόσο μεγάλη όσο το κλαδί του λίτσι. Μόλις τοποθετηθεί, θα καλύψουμε με περισσότερο χώμα πιέζοντας απαλά. Περιοδικά, το λίτσι θα επωφεληθεί από περαιτέρω παρεμβάσεις γονιμοποίησης, χρησιμοποιώντας πάντα οργανικό λίπασμα και θαμμένο κοντά στη βάση του φυτού.

Κλίμα και αντιξοότητες

Δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε μεγάλη αποδόση στην καλλιέργεια λίτσι εάν δεν μιμηθούμε τις τροπικές και υποτροπικές κλιματολογικές συνθήκες. Το λίτσι αντέχει επίσης μικρές περιόδους παγετού και επίσης χαμηλές θερμοκρασίες 2 ° C. Το σημαντικό είναι ότι το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα ζεστό και πολύ βροχερό αλλά πάνω απ ‘όλα υγρό. Στην πραγματικότητα, η ξηρασία από μόνη της δεν αποτελεί πρόβλημα, ενώ η υγρασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για σωστή ανάπτυξη. Οι κύριες αντιξοότητες του λίτσι σχετίζονται ακριβώς με αυτό το πρόβλημα. Το φυτό μπορεί να προσβληθεί από παράσιτα ζώων και λαχανικών που αντιμετοπίζονται με συγκεκριμένα φυτοφάρμακα και αντιμυκητιασικά προϊόντα, αλλά και εάν δεν τηρείται ο υψηλός βαθμός υγρασίας.

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, φροντίδα,

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, φροντίδα,

Το Λίτσι καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένα.

Close My Καροτσάκι
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English