Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια – επενδυση κερδος Ευρώπη-Ελλαδα-Κρητη-Χανια

Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια που αλλάζει ζωές -2

Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια που αλλάζει ζωές -2

AVOCANDO HASS ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Παγκοσμίως υπάρχει μεγάλη γενετική μεταβλητότητα του αβοκάντο, κυρίως λόγω της ευρείας περιβαλλοντικής προσαρμογής. Το αβοκάντο Hass είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά, των οποίων οι καλύτερες αποδόσεις επιτυγχάνονται μεταξύ 1.600 και 2.200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Η καλλιέργεια αυτού του καρπού είναι πολύ αποτελεσματική για τους εθνικούς παραγωγούς, καθώς χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει μια πολύ ελκυστική αγορά λόγω της εγγύτητάς τους, της αύξησης της κατανάλωσης και των καλύτερων τιμών. Η Κολομβία και η Antioquia έχουν αναλάβει στρατηγική δέσμευση να φτάσουν σε αυτές τις αγορές με το αβοκάντο Hass. Αλλά τι χρειάζεται για να γίνει ένας αποτελεσματικός και κερδοφόρος παραγωγός αβοκάντο Hass; Το πρώτο πράγμα είναι να έχουμε ένα καλό έδαφος με τη σωστή θερμοκρασία και τις κλιματολογικές συνθήκες για μια ποιοτική συγκομιδή.
Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε το εργατικό δυναμικό, το οποίο περιλαμβάνει τον καθαρισμό της παρτίδας, τη φύτευση, την εφαρμογή βιολογικού ελέγχου, την προσαρμογή των οδών αποστράγγισης, μεταξύ άλλων. Αυτό μπορεί να έχει μέσο κόστος 7,2 εκατομμυρίων δολλαριων . Ένα άλλο θεμελιώδες μέρος για τη δημιουργία μιας καλλιέργειας αβοκάντο είναι οι εισροές, από τις οποίες λιπάσματα και άλλοι τύποι προϊόντων αποτελούν μέρος για τον έλεγχο των μυκήτων, των μυρμηγκιών και άλλων παρασίτων που μπορούν να επηρεάσουν τη σοδειά, αυτό μπορεί να φτάσει το κόστος κοντά στα 3,6 εκατομμύρια δολάρια.
Άλλες επενδύσεις που απαιτούνται είναι τεχνική βοήθεια και εκπαίδευση, και εάν δεν έχετε τη δική σας γη, ενοικιάζοντας τη γη. Αυτό θα μπορούσε να σας κερδίσει κατά μέσο όρο 1,5 εκατομμύρια δολάρια.
Τέλος, εάν δεν διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία όπως οι πάγγους, οι ψεκαστήρες και η άρδευση, το κόστος θα αυξηθεί κατά περίπου 500.000 δολάρια περισσότερο, δηλαδή, η συνολική επένδυση θα ήταν μεγαλύτερη από 12 εκατομμύρια δολάρια ανά εκτάριο, αν και αυτή η αρχική επένδυση σταδιακά μειώνεται κάθε χρόνο, καθώς θα απαιτούνται μόνο λίγες εισροές και εργασία.
Σύμφωνα με την μηχανική, Milena Jiménez, «ένα από τα πιο σχετικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Hass είναι ότι μόλις φτάσει στην κατάλληλη φυσιολογική ωριμότητα, μπορεί να διατηρηθεί στο δέντρο για αρκετούς μήνες, με τέτοιο τρόπο ώστε το ίδιο το δέντρο να το επιτρέπει να επεκταθεί τεράστια. η περίοδος συγκομιδής ». Το αβοκάντο είναι από δέντρα με καλή παραγωγή, το μεσαίο μέγεθος κυμαίνεται από 90 έως 400 γραμμάρια ανά μονάδα, γι ‘αυτό είναι τόσο επιθυμητό.
Επί του παρόντος, η καλλιέργεια αβοκάντο στην Κολομβία βρίσκεται γενικά στα χέρια μικρών παραγωγών που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους ή τις υψηλές τεχνολογίες, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσει να καταλαμβάνει μια θέση σε εθνικό επίπεδο και να είναι η εναλλακτική λύση για τον μικρό παραγωγό.
Παραγωγή: καλό προϊόν
Εφαρμογή καλών γεωργικών πρακτικών που εγγυώνται αύξηση της φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής και που συμβάλλουν στην απόκτηση ενός καλού προϊόντος
Έλεγχος
επιβλαβών οργανισμών Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης παρασίτων και ασθενειών που ευνοεί τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον βιολογικών προϊόντων και οδηγεί σε μείωση των αγροχημικών.
Ιδανικό περιβάλλον για τα φρούτα
Για σπορά, η τοπογραφία πρέπει να είναι επίπεδη σε κυματιστή με μέγιστη κλίση 30%, εύρος υψομέτρου 0 έως 2.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θερμοκρασία 17 – 30ºC.
Λίπανση και ποιότητα
Ενσωμάτωση ενός μικτού σχεδίου λίπανσης (βιολογικό, οργανικό και χημικό) σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εδαφικών αναλύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας.
Στάδιο ωρίμανσης
Το προϊόν πρέπει να συλλέγεται με προσοχή και μόνο εάν έχει φτάσει σε στάδιο που εξασφαλίζει τη συνέχεια της ωρίμανσης. Ο βαθμός ανάπτυξης πρέπει να επιτρέπει τη μεταφορά και τον χειρισμό

Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια που αλλάζει ζωές: Λόγω της κερδοφορίας και της χαμηλής ανάγκης για εργασία, αυτή η καλλιέργεια ενδιαφέρει τους αγρότες. Η ζήτησή του στην Ευρώπη και τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπει την άφιξη ενός νέου περιζήτητου προϊόντος , το οποίο συγκαταλέγεται με τα τοπ σε ζήτηση προιοντα όπως το κακάο, τις μπανάνες και ο καφές.

Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια - επενδυση κερδος Ευρώπη-Ελλαδα-Κρητη-Χανια
Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια – επενδυση κερδος Ευρώπη-Ελλαδα-Κρητη-Χανια

Κάποτε είχε γραφτεί ότι το αβοκάντο, λόγω του τεράστιου σπόρου του, πρέπει να είχε εξαφανιστεί πριν από αιώνες. Το να είσαι τόσο μεγάλο – και επομένως δύσκολο να το καταπιείς σήμερα θα ήταν ένα κατόρθωμα που απλώθηκε σε όλη τη γη, αφού από τα στομάχια των ζώων που, μετά την πέψη, τα εσπερναν εδώ και εκεί, χωρίς πρόθεση. Τα περισσότερα από τα χερσαία πλάσματα ικανά για ένα τέτοιο κατόρθωμα δεν υπάρχουν πια. Ακούγεται περίεργο, αλλά η δράση του είδους μας, σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια περιουσία για τη φύση.

Παραγωγή αβοκάντο hass: μια καλλιέργεια που αλλάζει ζωές: Το αβοκάντο, ιδίως το αβοκάντο hass , είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Ο κύριος παραγωγός στον κόσμο είναι το Μεξικό, αλλά η Κολομβία θέλει να ανταγωνιστεί με αυτό. Εδώ, οι εξωτερικές πωλήσεις φρούτων φθάνουν περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως και σε όγκο αυξάνονται σε περισσότερο από 200% ετησίως. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα των αποτελεσμάτων του σχεδίου της κυβέρνησης Κολομβία Siembra – το οποίο γεννήθηκε με στόχο τη φύτευση ενός εκατομμυρίου νέων εκταρίων σε εθνικό επίπεδο – η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια έχει προσθέσει 11.362 εκτάρια αβοκάντο, κυρίως του τύπου Hass. Σίγουρα, η περιοχή καλιέργειας θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Παραγωγή αβοκάντο hass : μια καλλιέργεια που αλλάζει ζωές; Ένας από τους λόγους, χωρίς αμφιβολία, θα είναι η δυνατότητα εξαγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την επίσημη επίσκεψή του τον περασμένο Αύγουστο, ο αντιπρόεδρος της χώρας της Βόρειας Αμερικής, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι το κολομβιανό αβοκάντο θα μπορέσει να εισέλθει σε αυτό το έδαφος. Σύμφωνα με το εθνικό Υπουργείο Εμπορίου, υπάρχει μια δυνητική αγορά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκεί, η οποία επί του παρόντος κυριαρχείται κατά 90% από το Μεξικό. Σήμερα, ο κύριος προορισμός για τις ξένες πωλήσεις κολομβιανού hass είναι η Ευρώπη, ιδίως οι Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.
Στην πράξη, αυτή η καλλιέργεια επέτρεψε στους αγρότες σε περιοχές όπως η Antioquia, το Tolima, το Eje Cafetero και το Valle del Cauca να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που χαρακτηρίζουν τον αγροτικό τομέα της Κολομβίας, όπως η έλλειψη εργασίας και ο πειρασμός των παράνομων καλλιεργειών. Αυτή είναι η περίπτωση των αγροτών από το El Tambo, Cauca, όπως ο Horacio Tulande, 54 ετών. Το 2007, ο Don Horacio τόλμησε να φυτέψει αβοκάντο Hass, σε μια εποχή που άρχισαν να αναφέρονται σε αυτά τα φρούτα ως το νέο πράσινο χρυσό.
Στο εξωτερικό είναι ένα σπάνιο προϊόν: μικρό, ζαρωμένο και σκοτεινό, διαφορετικό από τα πολύχρωμα φρούτα των τροπικών. Στην πραγματικότητα, κόβεται από το δέντρο όταν έχει χάσει όλη τη λάμψη του. Αλλά τα εσωτερικά του μέρη είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά θρεπτικά, γεμάτα υγιή λίπη. Η Διεθνής Εταιρεία Κολομβίας (CCI), μια οντότητα που πριν από 10 χρόνια άρχισε να προωθεί και να συνοδεύει τη φύτευσή της, υποκινήθηκε από την εξωτερική ζήτηση για τα φρούτα. Άρχισε να προσελκύει τους αγρότες γιατί είναι μια καλλιέργεια που μπορεί εύκολα να εναλλάσσεται με τον καφέ, ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής.
Αλλά το αβοκάντο έχει το καλό να μην απαιτεί πολλή εργασία. Αυτό υπήρξε ο πονοκέφαλος των καλλιεργητών καφέ τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο επειδή αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του κόστους παραγωγής, αλλά και επειδή από τη στιγμή που η ετήσια συγκομιδή του σιταριού άρχισε να πλησιάζει 14 εκατομμύρια σακούλες, χρειάζονται περισσότεροι συλλέκτες. Στην παραγωγή αβοκάντο, από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον στην περίπτωση του El Tambo, τα περισσότερα από τα αγροκτήματα υποστηρίζονται από το έργο του πυρήνα δεκάδων οικογενειών που είναι αφιερωμένες σε αυτήν την καλλιέργεια και με έναν ή τον άλλο εργαζόμενο κατά τη διάρκεια των δύο συγκομιδές του έτους.
Ένα άλλο πλεονέκτημα έναντι του καφέ είναι η διάρκεια ζωής των δέντρων. Ενώ το δέντρο καφέ πρέπει να ανανεώνεται το πολύ κάθε επτά χρόνια, το φυτό αβοκάντο σε αυτήν την ηλικία φτάνει μόλις την καλύτερη παραγωγικότητά του και μπορεί να έχει ωφέλιμη ζωή 30 έως 40 ετών. Πάνω από μία φορά άκουσα ότι οι παραγωγοί βλέπουν σε αυτήν την καλλιέργεια μια δυνατότητα σύνταξης: εισόδημα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ωστόσο, ο Don Horacio, όπως και άλλοι αγρότες, δεν άφησε τον καφέ, καθώς το φασόλι Cauca, ιδιαίτερα ο καφές, είναι ένα άλλο ελκυστικό προϊόν που έχει μεγάλη ζήτηση διεθνώς. Περισσότερες πληροφορίες

Leave a Comment

Your email address will not be published.

English