Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

10 πόλεις του Μεξικού με το ακριβότερο αβοκάντο

αβοκάντο, avocado, τιμή, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, ακριβότερο αβοκάντο

αβοκάντο, avocado, τιμή, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, ακριβότερο αβοκάντο

Σε πολιτείες όπως η Οαχάκα και η Τσιάπας, που έχουν δει κάποιες ελλείψεις σε τρόφιμα λόγω αποκλεισμών από τον Εθνικό Συντονιστή Εργαζομένων στην Εκπαίδευση (CNTE), η τιμή τους είναι 62 πέσος και 55 πέσος, αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι η Πόλη του Μεξικού έχει την πιο ακριβή τιμή αβοκάντο που αναφέρεται επίσημα στις πιο σημαντικές πόλεις της χώρας, στο San Luis Potosí ένα κιλό αβοκάντο μπορεί να κοστίσει έως και 80 πέσος, σύμφωνα με εκθέσεις πολιτών.

Η τιμή ενός κιλού αβοκάντο Hass στο Central de Abasto στην πρωτεύουσα του Ποτόσι είναι 53 πέσος, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας.

Στο Michoacán, έναν από τους κύριους παραγωγούς αυτού του καρπού, η τιμή είναι 62 πέσος στα σούπερ μάρκετ. Αλλά στην κεντρική αγορά της πόλης είναι περίπου 50 πέσος.

Η αιτία

Έρευνα του Εθνικού Συστήματος Πληροφοριών και Ενσωμάτωσης Αγορών (SNIIM) έδειξε ότι η προσφορά αβοκάντο Hass θεωρείται περιορισμένη. Κυρίως λόγω του τέλους της συγκομιδής. Από την άλλη πλευρά, οι παραγωγοί αναφέρουν ότι οι πρόσφατες βροχές επηρέασαν την ανάπτυξη του προϊόντος.

Στα τέλη Ιουνίου, η Υπηρεσία Επιθεώρησης της Ασφάλειας των Φυτών και των Ζώων (APHIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την εισαγωγή αβοκάντο Hass από όλες τις πολιτείες του Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Armando Prado Núñez, διευθυντής του Εξωτερικού Εμπορίου του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Υπηρεσιών και Τουρισμού της Ciudad Juárez, απέκλεισε την αύξηση του κόστους. Που οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγρότες προτιμούν να τα στείλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Prado Núñez ανέφερε ότι το Μεξικό παράγει περίπου ένα εκατομμύριο τόνους αβοκάντο ετησίως. Το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ αυτού που παράγεται παγκοσμίως. Με το οποίο, λέει, μπορεί να αποκλειστεί η έλλειψη αυτού του γεωργικού προϊόντος.

Παρά το γεγονός ότι η μέγιστη τιμή ανά κιλό αβοκάντο υπερβαίνει τα 60 πέσος στην πρωτεύουσα της χώρας. Στο Central de Abasto de Iztapalapa πωλείται στην τιμή των 45 πέσος ανά κιλό, σύμφωνα με το SNIIM, με δεδομένα από τις 4 Ιουλίου 2016.

Στην αγορά εφοδιασμού «Estrella» στο San Nicolás de los Garza, Nuevo León, η τιμή του αβοκάντο έφτασε τα 63,33 πέσος ανά κιλό. Ωστόσο, σε καταστήματα αυτοεξυπηρέτησης πωλείται στα 62 πέσος.

Σε ένα από τα κύρια εμπορικά κέντρα στο Γιουκατάν, την αγορά «Casa del Pueblo», ένα κιλό είναι στα  65 πέσος, ωστόσο, στα σούπερ μάρκετ είναι 62 πέσος.

Οι 10 πόλεις στο Μεξικό με το πιο ακριβό αβοκάντο

Τιμή πόλης ($)

Πόλη του Μεξικού 67,90
Queretaro 65,50
Γκουανταλαχάρα 65,00
Ερμοσίγιο 64,90
Μοντερέι 62,00
Οαχάκα 62,00
Σαν Λούις Ποτόσι 62,00
Κανκούν 62,00
Ντάρανγκο 62,00
Xalapa 62,00

αβοκάντο, avocado, τιμή, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, ακριβότερο αβοκάντο,

αβοκάντο, avocado, τιμή, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, ακριβότερο αβοκάντο,

Το Μεξικό παράγει περίπου ένα εκατομμύριο τόνους αβοκάντο ετησίως, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ αυτού που παράγεται παγκοσμίως.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English