Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Χαρακτηριστικά του Λίτσι (Lychee)

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, χαρακτηριστικά

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, χαρακτηριστικά

Το Λίτσι, χαρακτηρίζεται από το ότι ανήκει στην οικογένεια Sapindaceae, το γένος Litchi και το είδος που ονομάζεται chinensis.

Είναι ένα δέντρο που μπορεί να μεγαλώσει σε ύψος 8-10 μέτρων. Με ένα μάλλον κοντό και όρθιο στέλεχος, παρουσιάζοντας ένα πυκνό και πολύ στρογγυλεμένο στέμμα. Τα φύλλα του δέντρου χαρακτηρίζονται ότι ανήκουν στην κατηγορία των αειθαλών και σχηματίζονται από δύο έως πέντε ζεύγη επιμήκων ή λογχοειδών φυλλοσιών. Με μήκος μεταξύ 4 και 12 εκατοστά και πλάτος μεταξύ 2 και 5 εκατοστά. Όταν είναι μικρά, χαρακτηρίζονται από κοκκινωπό ή μπρούντζινο χρώμα, ενώ τα ενήλικα έχουν σκούρο και φωτεινό πράσινο χρώμα.

Τα λουλούδια είναι μικρού μεγέθους, δεν έχουν πέταλα, με λευκό-πράσινο χρώμα, που συγκεντρώνονται μέσα σε συστάδες που τοποθετούνται στην κορυφή των κλαδιών. Σε ένα σύμπλεγμα υπάρχει η πιθανότητα να βρείτε τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά λουλούδια.

Η φάση ανθοφορίας του Litchi εμφανίζεται κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι καρποί έχουν ωοειδές ή σφαιρικό σχήμα, με διάμετρο μεταξύ 2 και 4 εκατοστών.

Chinensis Litchi

Η φλούδα είναι αρκετά δερμάτινη, με αρκετές γωνιακές προεξοχές. Όταν φτάσει στην ωριμότητα, η φλούδα αλλάζει από πράσινο σε κόκκινο χρώμα. Ο πολτός, από την άλλη πλευρά, έχει ένα λευκό χρώμα, μάλλον απαλό και ζουμερό, με μια σαφώς ευχάριστη γεύση. Μέσα στον πολτό βρίσκουμε έναν σπόρο καφέ χρώματος, που χαρακτηρίζεται από ένα μάλλον επιμήκη ωοειδές σχήμα.

Κλίμα και έδαφος

Το λίτσι είναι ένα οπωροφόρο φυτό που προτιμά όλα αυτά τα υποτροπικά κλίματα, στα οποία οι δροσεροί χειμώνες και τα καλοκαίρια που χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμοκρασίες εναλλάσσονται. Αλλά με ένα επίπεδο υγρασίας που ξεπερνά το 60%, ενώ σε τροπικά μέρη ζεστό και υγρό, η παραγωγή είναι πολύ χαμηλή.

Τα πιο καυτά και ξηρότερα περιβάλλοντα, όταν πηγαίνετε από τη φάση της ανθοφορίας στη συγκομιδή, σίγουρα δεν είναι τα πιο κατάλληλα για την καλλιέργεια αυτού του οπωροφόρου φυτού. Ενώ είναι απαραίτητο να δώσετε τη μέγιστη προσοχή στους δυνατούς ανέμους, που προκαλούν θραύση του εύθραυστου ξύλου του.

Οι καλύτερες θερμοκρασίες για την καλλιέργεια του φυτού Litchi είναι μεταξύ 8-9 βαθμών κατά τη χειμερινή περίοδο και 32-33 βαθμών κατά τη θερινή περίοδο. Όλες οι θερμοκρασίες που πέφτουν κοντά στον παγετό προκαλούν σημαντική ζημιά στα διάφορα φυτά. Επιπλέον, όσον αφορά το έδαφος, είναι ένα οπωροφόρο φυτό που μπορεί να προσαρμοστεί πολύ καλά σε διαφορετικούς τύπους υπεδάφους. Τα εύφορα εδάφη εξασφαλίζουν καλύτερη βλαστική δραστηριότητα, αλλά περιορίζουν κάπως την ανθοφορία.

Φροντίδα

Η καλλιέργεια του φυτού αντιπροσωπεύεται ουσιαστικά από την ετήσια ποσότητα για κάθε φυτό των επιπέδων αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Τα οποία πρέπει να αντιστοιχούν αντίστοιχα σε 1 κιλό, 0,3 κιλά και 1,4 κιλά. Μέσα στη λεκάνη της Μεσογείου, οι βροχές που συμβαίνουν την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου είναι αρκετές. Ενώ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου είναι απαραίτητο να ποτιστεί το φυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ειδικά στη φάση που ξεκινά από το φρούτο μέχρι τη συγκομιδή.

Στη συνέχεια, τα φρούτα συγκομίζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Το λίτσι είναι ένα είδος που μπορεί συχνά να προσβληθεί από παράσιτα, ενώ οι μύκητες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, καθώς μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο του φυτού.

Ποικιλία και πολλαπλασιασμός

Οι διάφορες ποικιλίες του φυτού λίτσι διαφέρουν σε σχέση με την περίοδο ωρίμανσης, αλλά επίσης λόγω του τόπου προέλευσης και του σχήματος που χαρακτηρίζει τον καρπό, ο οποίος μπορεί να είναι ωοειδής ή σφαιρικός. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για τη βιομηχανία, από την άλλη πλευρά, μπορούν να βασίζονται σε έναν εξαιρετικά μικρό σπόρο, ένα λεπτό δέρμα και ένα έντονο κόκκινο χρώμα. Κινεζικές ποικιλίες με τη μεγαλύτερη παράδοση και σημασία είναι αναμφίβολα οι εξής: Bai La, Tai So, Fei Zi Xiao, Xin Xing Xiang Li και Wai Chee. Το Litchi είναι ένα φυτό που πολλαπλασιάζεται με σπόρους και με εμβολιασμό. Ενώ τα φυτά που λαμβάνονται από πολλαπλασιασμό με σπόρους είναι εξαιρετικά ετερογενή και έχουν μάλλον αργό πολλαπλασιασμό.

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, χαρακτηριστικά,

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, πότισμα, χαρακτηριστικά,

Το Λίτσι, χαρακτηρίζεται από το ότι ανήκει στην οικογένεια Sapindaceae, το γένος Litchi και το είδος που ονομάζεται chinensis.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English