Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

 Το αβοκάντο στην Wall Street

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, οικονομία

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, οικονομία

Στο διεθνές εμπόριο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά περίπου 20%, ενώ η τιμή έχει επίσης αυξηθεί κατά καιρούς.

Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς παγκοσμίως είναι το Μεξικό. Του οποίου τα αβοκάντο τοποθετούνται στις παγκόσμιες αγορές, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπου ο καρπός έχει ενσωματωθεί στη διατροφή τόσο των Βορειοαμερικανών όσο και των Λατίνων που κατοικούν σε αυτήν τη χώρα. Το αβοκάντο είναι σύμβολο του μεξικάνικου φαγητού, αλλά στον κόσμο συνδέεται επίσης με τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής. Ίσως πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει ένα νοσταλγικό προϊόν για όσους βρίσκονται εκτός της χώρας τους και λαχταρούν να γευτούν λίγο από τη μητρική τους τροφή.

Πριν από μια δεκαετία, το να βρούμε ένα αβοκάντο στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σχεδόν αδύνατο και, αν βρεθεί, η τιμή του θα ήταν πάνω από την αγορά. Σήμερα, το αβοκάντο έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές και η κατανάλωσή του εκτιμάται ιδιαίτερα σε ολόκληρη την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπου δεν περιορίζεται πλέον σε μερικές πόλεις, αλλά έχει παρουσία σε όλη τη χώρα.

Το αβοκάντο και η ζωή στο Μεξικό

Ωστόσο, λίγο πριν από ένα χρόνο, τόσο στο Μεξικό όσο και στη Γουατεμάλα, η τιμή αυτού του πολύτιμου εμπορεύματος αυξήθηκε. Με τη δημοτικότητά του, η ζήτηση έχει αυξηθεί. Χωρίς να είναι χαμηλότερη η τιμή, τουλάχιστον για τους καταναλωτές στις χώρες παραγωγής. Σύμφωνα με τις μεξικανικές στατιστικές, περίπου το 80% του αβοκάντο που καταναλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από το Μεξικό. Το υπόλοιπο από γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γουατεμάλας.

Αυτή η υψηλή ζήτηση έχει προκαλέσει, σε πολλές περιπτώσεις, ελλείψεις στις χώρες παραγωγής. Όχι περισσότερο από ένα χρόνο πριν, στο Μεξικό και στη Γουατεμάλα, βιώθηκε η «κρίση του αβοκάντο». Δεδομένης της υψηλής ζήτησης που υπήρχε και της μικρής προσφοράς, που προήλθε από τη σπάνια μεξικανική παραγωγή. Έτσι, το αβοκάντο που παραγόταν στη Γουατεμάλα στάλθηκε στο Μεξικό και το λαθρεμπόριο αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ωστόσο, οι μεξικανοί παραγωγοί βρήκαν εδώ μια σημαντική πηγή οικονομικής διαβίωσης. Θα πρέπει να τονιστεί η περίπτωση του αβοκάντο που παράγεται στο Michoacán, όπου ο καρπός συγκομίζεται ανά πάσα στιγμή του έτους. Η οργάνωση των μεξικανών παραγωγών είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει. Διότι, ως αποτέλεσμα της απόκτησης εθνικής και διεθνούς πιστοποίησης σε θέματα υγείας και ασφάλειας, οι ευκαιρίες τους έχουν αυξηθεί. Ομοίως, η αγροτική ένωση έχει πραγματοποιήσει καλά δομημένα προγράμματα μάρκετινγκ, καθώς και μια μεγάλη επένδυση στη διαφήμιση, ειδικά στοη κύρια αγορά των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, τα φρούτα έχουν γίνει πηγή απασχόλησης για τους Μεξικανούς.

Η πρόκληση

Στην ανάλυση, δεν πρέπει να παραλείπεται ότι κάθε προσπάθεια συνοδεύεται από προκλήσεις και δύσκολες καταστάσεις. Σε πολλές αναφορές έχει γίνει λόγος για σύγκρουση γύρω από τις παραγωγικές κοινότητες. Και το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχει εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες και έχει ήδη βλάψει πολλούς παραγωγούς, έως ότου τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την παραγωγή τους. Μεταξύ της βίας και της αυξανόμενης ζήτησης για φρούτα, το Μεξικό αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση. Λόγω του γεγονότος ότι έχει μια πηγή εισοδήματος όπως αυτό, δεδομένου ότι η παραγωγή αβοκάντο δημιουργεί περισσότερες από 16.800 μόνιμες θέσεις εργασίας και 70.000 προσωρινές ετησίως.

Ομοίως, πρέπει να αναγνωριστεί ότι, επί του παρόντος, υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση όσον αφορά τις εμπορικές πολιτικές που προωθούνται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως, εάν η εν λόγω αγορά κλείσει αυτό θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για την οικονομία του Μεξικού. Από αυτήν την σκοπιά, παρόλο που αυτή είναι η κύρια αγορά, μία από τις πιο σημαντικές στρατηγικές για την πραγματοποίηση είναι μια εκστρατεία. Για την αναζήτηση νέων αγορών για τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου που να μην εξαρτάται από έναν μεμονωμένο επιχειρηματικό εταίρο.

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, οικονομία,

αβοκάντο, avocado, εξαγωγές, μεξικό, αμερική, οικονομία,

Στο διεθνές εμπόριο, οι εξαγωγές του αβοκάντο αυξήθηκαν κατά περίπου 20%, ενώ η τιμή έχει επίσης αυξηθεί κατά καιρούς.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English