Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Τι είναι η Τσιριμόγια (Cherimoya);

Τσιριμόγια, τσεριμόγια, cherimoya, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, καρπός

Τσιριμόγια, τσεριμόγια, cherimoya, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, καρπός

Προέλευση

Το είδος πιστεύεται ότι προήλθε από τις κοιλάδες του Ισημερινού, της Κολομβίας και της Βολιβίας μεταξύ των Άνδεων.

Εφαρμογές

Τα φρούτα είναι εξαιρετικής ποιότητας. H Τσιριμόγια είναι μια σημαντική καλλιέργεια στον Ισημερινό, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία και το Περού. Οι Χιλιανοί θεωρούν την Τσιριμόγια ως «εθνικό φρούτο» τους. Αυτά τα νόστιμα φρούτα είναι λευκά και ζουμερά και τρώγονται καλύτερα απευθείας ωμά και μόλις κοπούν. Οι τοξικοί σπόροι των φρούτων ψήνονται, αλέθονται και χρησιμοποιούνται ως εντομοκτόνο. ΔΕΝ πρέπει να τρώγονται.

Ανάπτυξη

Το δέντρο είναι αρκετά θαμνώδες και διακλαδίζεται, αυξάνεται σε ύψος 8-10 μέτρων. Αυτό το είδος προτιμά ένα υποτροπικό ή μέτρια εύκρατο κλίμα και δεν είναι κατάλληλο για πεδινές περιοχές. Το ιδανικό υψόμετρο είναι μεταξύ 1.300-1.700 μέτρων. Προτιμά μια μεσαία δομή εδάφους με μέτρια γονιμότητα αν και ταιριάζει καλά σε μια μεγάλη ποικιλία εδαφών. Το Cherimoya ευδοκιμεί σε ξηρό περιβάλλον με πολλές μέρες. Μπορούν να αντέξουν σε μέτρια χαμηλές θερμοκρασίες. Ένα νεαρό δενδρύλλιο μπορεί να επιβιώσει στους -3ºC, αλλά κάτω από αυτό θα υποστεί ζημιά.

Το Cherimoya μπορεί να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα, δενδρύλλια ή σπόρους. Κατά προτίμηση οι σπόροι πρέπει να είναι υγροί για 1 έως 4 ημέρες πριν από τη σπορά. Όλοι οι πλωτοί σπόροι πρέπει να αφαιρεθούν. Οι σπόροι πρέπει να βλαστήσουν σε διάστημα 3-5 εβδομάδων. Η παραγωγή φρούτων γίνεται καλύτερα με την επικονίαση των χεριών, καθώς τα λουλούδια σπάνια αυτο-γονιμοποιούνται. Το θηλυκό μέρος του λουλουδιού ωριμάζει σε διαφορετικό χρόνο από το αρσενικό τμήμα του (γύρη), οπότε είναι απαραίτητο να μεταφέρετε τη γύρη από ένα λουλούδι στο ώριμο θηλυκό μέρος ενός άλλου λουλουδιού. Το θηλυκό μέρος του λουλουδιού ωριμάζει σε διαφορετικό χρόνο από το αρσενικό τμήμα του (γύρη), οπότε είναι απαραίτητο να μεταφέρετε τη γύρη από ένα λουλούδι στο ώριμο θηλυκό μέρος ενός άλλου λουλουδιού.

Συγκομιδή και παραγωγή σπόρων

Ο καρπός έχει σχήμα καρδιάς και περιέχει λευκό πολτό στο εσωτερικό. Ο πολτός έχει ένα ευχάριστο άρωμα και μια υπέροχη γεύση. Τα φρούτα συγκομίζονται με το χέρι όταν το δέρμα γίνεται φωτεινό με μια ελαφρύτερη σκιά πράσινου (περίπου μια εβδομάδα πριν από την πλήρη ωριμότητα). Μια καλή συγκομιδή μπορεί να παράγει περισσότερα από 11.000 κιλά (24.2000 λίβρες) φρούτων ποιότητας ανά εκτάριο. Τα φρούτα Cherimoya ζυγίζουν κατά μέσο όρο 160-510 γραμμάρια.

Εχθροί και ασθένειες

Τα φυτά Cherimoya είναι ανθεκτικά και σε πολλές περιοχές, παρουσιάζουν πολύ λίγα προβλήματα, εκτός από περιστασιακές μολύνσεις από έντομα στη βάση του καρπού που μπορούν να εξαλειφθούν με το πλύσιμο. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, τα δέντρα μπορούν να πληγούν από σκουλήκια και να επιτεθούν στον κορμό και τα κλαδιά από ένα έντομο, το Conchaspis angraeci. Υπάρχουν επίσης αναφορές για επιθέσεις από μύγες φρούτων.

Μαγείρεμα και διατροφή

Το Cherimoya είναι ουσιαστικά ένα επιδόρπιο – φρούτο που τρώγεται καλύτερα ωμό. Αλλά μπορεί επίσης να καθαριστεί και να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες για να παγώσει το παγωτό και την κρέμα ή σε κέικ, αρτοσκευάσματα, σορμπέ και άλλα γλυκά. Ο πολτός των φρούτων συχνά εξάγεται μια και ο χυμός παράγει ένα υπέροχο κρασί. Οι μικροί, πολυάριθμοι μαύροι σπόροι εντός του καρπού είναι τοξικοί σε περίπτωση που μασάται και καταπίνεται. Η κρέμα του είναι ένα γλυκό έως ελαφρώς ξινό φρούτο που περιέχει μέτριες ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου και μέτρια ποσότητα βιταμίνης Α. Μπορεί επίσης να είναι μια καλή πηγή θειαμίνης, ριβοφλαβίνης και νιασίνης.

Cherimoya στο Περού: Σε 4 χρόνια, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 18 φορές

-Η κύρια εξαγωγή είναι ο κατεψυγμένος πολτός cherimoya.

-Η κύρια περιοχή παραγωγής είναι η Λίμα.

-Ο διαυγής πολτός και η γλυκιά γεύση του κέρδισαν το όνομα manjar blanco όταν έφτασαν οι Ισπανοί. Σήμερα, το cherimoya , ένα φρούτο που μεγαλώνει από τον θάμνο μήλου κρέμας συνεχίζει να γοητεύει τη γεύση χιλιάδων ανθρώπων όχι μόνο τοπικά αλλά και στο εξωτερικό.

-Η αύξηση της αξίας των cherimoya εξαγωγών ήταν εντυπωσιακή. Από την εξαγωγή 60 χιλιάδων δολαρίων κρέμας σε διάφορες εκδοχές σε 1,1 εκατομμύρια το 2013. Δηλαδή, 18 φορές περισσότερο σε μόλις 4 χρόνια.

-Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην άνοδο της εμβληματικής παρουσίασης: κατεψυγμένος πολτός κρέμας. Το 80% των συνολικών εξαγωγών αντιστοιχεί σε αυτήν την μορφή. Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από 10 χρόνια μόνο το 0,1% της συνολικής αξίας των εξαγωγών αντιστοιχούσε σε πολτό κρέμας. Άλλες εξαγώγιμες μορφές είναι τα φρέσκα φρούτα.

-Όσον αφορά τις χώρες προορισμού, η Χιλή είναι η κύρια αγορά με το 75% της αξίας των εξαγωγών, ακολουθούμενη από τον Καναδά με 12% και την Κόστα Ρίκα με 8%.

-Παρά το γεγονός ότι η κύρια μορφή είναι κατεψυγμένος πολτός κρέμας, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για πειραματισμό με άλλες για καλύτερη χρήση της παραγωγής. Η αγορά χυμών και smoothie είναι μια ακμάζουσα αγορά σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς.

Τσιριμόγια, τσεριμόγια, cherimoya, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, καρπός,

Τσιριμόγια, τσεριμόγια, cherimoya, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, καρπός,

Η Τσιριμόγια είναι ουσιαστικά ένα επιδόρπιο φρούτο που τρώγεται καλύτερα ωμό, είναι ανθεκτικό και με λίγες ασθένειες.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English