Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Τα κολομβιανά αβοκάντο κατακτούν την Ευρώπη

αβοκάντο, κολομβία, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη

αβοκάντο, κολομβία, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη

Η Cirad (Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας της Γαλλίας στην Αγρονομική Έρευνα για την Ανάπτυξη) ανέφερε ότι η Κολομβία κατατάχθηκε ως ο κύριος προμηθευτής αβοκάντο Hass στην Ευρώπη το 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ProColombia, η κατάταξη που ανέπτυξε ο οργανισμός που συνεργάζεται με περισσότερες από 90 χώρες αποκάλυψε ότι η Κολομβία άφησε πίσω χώρες που έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση. Όπως το Περού, το Μεξικό, η Χιλή και το Ισραήλ.

Το 2020, οι εξαγωγές αβοκάντο μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2020 αυξήθηκαν κατά 50% φθάνοντας τα 124 εκατομμύρια USD. Η Ευρώπη συμμετείχε με περίπου το 80% των αγορών.
Όσον αφορά τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πέρυσι, υπήρχαν οι Κάτω Χώρες, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντιδράσεις

Η Flavia Santoro, πρόεδρος της ProColombia, χαρακτήρισε αυτά τα νέα ως ιστορικά. Είπε ότι «το αβοκάντο συνεχίζει να τοποθετείται ως ένα από τα κύρια ορόσημα στο καλάθι των αγροεξαγωγών. Χάρη στη γεύση, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα που αυξάνουν καθημερινά οι εθνικοί παραγωγοί και υποστηρίζουν οι ξένοι επενδυτές».

“Θα συνεχίσουμε να συνοδεύουμε τους εξαγωγείς, έτσι ώστε τα φρούτα να βρίσκονται στα πρώτα ράφια. Εκμεταλλευόμενοι άλλες αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ασία. Όπου υπάρχουν ευκαιρίες για συνέχιση της διψήφιας αύξησης των εξαγωγών”, είπε.

Ο Sergio Plata, επικεφαλής της εταιρείας NAF Colombia, σχολίασε ότι «φτάνουμε σε προορισμούς όπως η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αγγλία και η Γερμανία. Ως χώρα, δημιουργούμε εμπιστοσύνη και η κατανάλωση αυξάνεται κάθε χρόνο στην ήπειρο. Πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παραγωγή για να διατηρήσουμε την πρώτη θέση εφοδιασμού το πρώτο τρίμηνο του έτους».

Ο Mauricio Moranth, γενικός διευθυντής και συνεργάτης της Montana Fruits, με τη συμμετοχή Αυστραλών επενδυτών, διαβεβαίωσε ότι «εκτός από αυτό η Χιλή μείωσε τις εξαγωγές της και το Περού δεν έχει ξεκινήσει τη συγκομιδή του. Το αβοκάντο που πουλάμε είναι υψηλής ποιότητας και με καλές περιβαλλοντικές και κοινωνικές πιστοποιήσεις. Τις οποίες ορισμένες χώρες στην Ευρώπη απαιτούν. Νομίζω ότι εκτός από το πρώτο τρίμηνο του έτους, θα είμαστε επίσης νούμερο ένα προμηθευτές μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Που είναι ένα σημαντικό εμπορικό παράθυρο για τους κολομβιανούς εξαγωγείς στην Ευρώπη».

 

αβοκάντο, κολομβία, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη,

αβοκάντο, κολομβία, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη,

Η Cirad ανέφερε ότι η Κολομβία κατατάχθηκε ως ο κύριος προμηθευτής αβοκάντο Hass για την Ευρώπη μέσα στο 2021.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English