Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Σφραγίδα ποιότητας για το περουβιανό αβοκάντο

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη,αμερική, καλλιέργεια

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη,αμερική, καλλιέργεια

Κατά τη σεζόν του 2021, το Περού εξήγαγε 473.000 τόνους αβοκάντο Hass. Το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση 29,2% σε σύγκριση με τους 366.000 τόνους που είχαν αποσταλεί την προηγούμενη σεζόν.

Αυτό τονίστηκε από τον πρόεδρο του Περουβιακού Συλλόγου Παραγωγών Hass Avocado (ProHass), Juan Carlos Paredes Rosales. Ο οποίος ανέφερε ότι αυτή η σημαντική ανάπτυξη θα οφείλεται σε δύο παράγοντες. Στην παραγωγική σοδειά νέων φυτειών και στις υψηλότερες παραγωγικές αποδόσεις των νέων δέντρων.

Όσον αφορά τις αγορές, είπε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι ο κύριος προορισμός. Όπου σχεδιάζεται να στείλει από 320.000 έως 350.000 τόνους. Ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η αποστολή 100.000 τόνων. Που θα σήμαινε αύξηση 20% σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν. Αυτό επειδή η χώρα αυτή θα προμηθεύεται λιγότερο επειδή η τοπική παραγωγή της στην Καλιφόρνια είναι 20% χαμηλότερη φέτος. Το Περού προμηθεύει το 30% του αβοκάντο που φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η εξαγωγή αβοκάντο από τις ακτές του Περού φέτος έχει καθυστερήσει. Υπήρξε καθυστέρηση για να αποκτήσει ο καρπός το κατάλληλο ποσοστό ξηράς ύλης (σε Lambayeque και La Libertad). Επιπλέον τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα, κάτι που δεν βοηθά επειδή η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ζητά ένα πολύ συγκεκριμένο μέγεθος (# 48). Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόφαση να στείλει περισσότερα αβοκάντο Hass σε άλλες αγορές όπως η Χιλή. Οι οποίες απαιτούν πολλά από αυτά τα φρούτα », είπε.

Η εκστρατεία επεκτείνεται

Όσον αφορά το αβοκάντο που παράγεται στα περουβιανά υψίπεδα (Apurímac, Ayacucho, Huancavelica, Junín και Cusco), το οποίο συγκομίζεται τους πρώτους μήνες του έτους (Ιανουάριος-Απρίλιος), είπε ότι επέτρεψε την εξαγωγή του. Ξεκινά νωρίτερα, όταν η διεθνής αγορά δεν έχει επαρκή προσφορά, κάτι που επιτρέπει στο αβοκάντο να αποκτήσει υψηλές τιμές.

“Αυτό το φρούτο προέρχεται από μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι κατάφεραν να συλλέξουν αυτά τα φρούτα. Έχουν εγκαταστήσει συσκευαστήρια σε ορισμένες περιοχές των βουνών (με την υποστήριξη των αγρο-εξαγωγικών εταιρειών) και έτσι μπορούν να εισαχθούν στις αγρο-εξαγωγές”, είπε.

Πιλοτικό έργο «σφραγίδας ποιότητας» για τις εξαγωγές αβοκάντο Hass

Από τους 473.000 τόνους αβοκάντο Hass που εκτιμάται ότι θα εξαχθούν αυτή τη σεζόν, το 25% έως το 30% θα φέρει αυτό το πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

Πρόσθεσε ότι δοκιμάζονται νέες ποικιλίες αβοκάντο που είναι πρώιμες και όψιμες. Όπως η περίπτωση “Maluma”, “Gem”, “Carmen”, οι οποίες χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν πιο ομοιόμορφο βάρος και μέγεθος.

“Το Περού χρειάζεται πρώιμα και όψιμα φρούτα. Καθώς υπάρχουν εβδομάδες όπου συγκεντρώνεται πολύς όγκος φρούτων (800 δοχεία την εβδομάδα). Κάτι που είναι επικίνδυνο καθώς αυτό δημιουργεί πολύ χαμηλές τιμές”, είπε.

Σφραγίδα ποιότητας

Σε άλλη στιγμή, ο Juan Carlos Paredes αναφέρθηκε στο έργο που κάνει η ProHass για να προσφέρει ένα αβοκάντο ομοιόμορφης ποιότητας. Δήλωσε ότι, κατά τα προηγούμενα χρόνια, στην αρχή της σεζόν, πολλά αποσταλμένα αβοκάντο δεν έφτασαν στην κατάλληλη ξηρή ύλη τους. Γεγονός που ανάγκασε τη Senasa να θεσπίσει απαίτηση για εξαγωγή αβοκάντο με τουλάχιστον 21,5% ξηρή ύλη.

Είπε επίσης ότι ο πελάτης του, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Αγροτικής Υγείας (Senasa), ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα φέτος για να δημιουργήσει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης για το αβοκάντο Hass από το Περού.

«Υπήρχε μια τάση να πιστεύουμε ότι το πρώιμο αβοκάντο από το Περού ήταν κακής ποιότητας, οπότε για να το αντιστρέψουμε και να διασφαλίσουμε ότι το αβοκάντο καλής ποιότητας θα φτάσει στα πρώτα στάδια αυτής της σεζόν, περισσότερο από μια σφραγίδα ποιότητας, χρησιμοποιείται πιστοποιητικό συμμόρφωσης . Από τους 473.000 τόνους αβοκάντο Hass που εκτιμάται ότι θα εξαχθεί αυτή τη σεζόν, μεταξύ 25% και 30% θα φέρει αυτό το πιστοποιητικό συμμόρφωσης », σχολίασε.

Οι επενδύσεις γίνονται πιο δυναμικές στο εξωτερικό

Ο Juan Carlos Paredes είπε ότι στο παρελθόν, 1.500 εκτάρια αβοκάντο Hass εγκαταστάθηκαν ετησίως στη χώρα. Ωστόσο, τώρα λόγω της κατάργησης του νόμου περί αγροτικής προώθησης (νόμος αριθ. 27360) τον Δεκέμβριο του 2020 και την πολιτική αβεβαιότητα λόγω των γενικών εκλογών, υπάρχει επιβράδυνση στην εγκατάσταση νέων φυτειών.

“Οι επενδύσεις δεν έχουν σταματήσει εντελώς, αλλά στα φυτώρια η ζήτηση για νέα φυτά έχει μειωθεί, και ορισμένα έργα είναι επίσης σε αναμονή.” Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση του αβοκάντο, η εργασία αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο το 20% του κόστους παραγωγής της.

Ο πρόεδρος της ProHass αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις περουβιανών αγρο-εξαγωγικών εταιρειών, κυρίως Hass αβοκάντο, στην Κολομβία. Είπε ότι οφείλεται σε μια στρατηγική για την προμήθεια των εν λόγω φρούτων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. “Η εξαγωγή αβοκάντο στις ακτές του Περού είναι από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο και στην Κολομβία είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Επιπλέον ότι η χώρα έχει άλλα πλεονεκτήματα όπως χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, προώθηση επενδύσεων, μεταξύ άλλων.”

Υπό αυτή την έννοια, είπε ότι μόνο οι περουβιανές εταιρείες δεν επενδύουν μόνο στην Κολομβία αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Χιλή, το Μεξικό, το Ισραήλ.

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη,αμερική, καλλιέργεια,

αβοκάντο, περού, εξαγωγή, οικονομία, ευρώπη,αμερική, καλλιέργεια,

Από τους 473.000 τόνους αβοκάντο Hass που θα εξαχθούν αυτή τη σεζόν, το 25% έως το 30% θα φέρει αυτό το πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English