Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Πώς να αποκτήσω καρποφόρα Αβοκάντο;

Καρποφόρα Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, τι να προσέξω

Καρποφόρα Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, τι να προσέξω

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι το πού ζούμε. Μόλις πέσουμε κάτω από τους 0ºC, καίγονται φύλλα και βλαστοί.

Εάν πρόκειται για εμπορική παραγωγή, ξεχάστε την πιθανότητα να το φυτέψετε στα βόρεια τμήματα. Πρέπει να είναι μια υψηλή παραγωγή, επομένως χρειαζόμαστε έναν αρκετά τεχνικό αγρονομικό έλεγχο και βέλτιστες κλιματολογικές συνθήκες. Εάν θέλετε να φυτέψετε ένα ή δύο στο αγρόκτημα ή τον κήπο σας, και να επωμιστείτε μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη φροντίδα για να εχετε άφθονα αβοκάντο για μία, δύο ή τρεις οικογένειες μπορείτε να το δοκιμάσετε.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Εάν πρόκειται να αφιερώσετε την καλλιέργεια για παραγωγικούς σκοπούς, είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε καλά την ποικιλία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, το κλίμα ή τον τύπο του εδάφους.
Αν και υπάρχουν πολλές ποικιλίες όπως οι Fuerte, Reed, Bacon, Pinkerton … θα ξέρετε ότι το Hass είναι το πιο διάσημο για 2 λόγους:

• Το πρώτο είναι ότι είναι ένα αβοκάντο με πολύ σκληρό φλοιό που αντέχει πολύ καλά στις θεραπείες μετά τη συγκομιδή. Πρακτικά, είναι ένα αβοκάντο που βλάπτει λίγο και ακόμη και όταν είναι πράσινο, διαρκεί πολύ καιρό έξω από το δέντρο, προσφέροντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για να διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο.
• Ο δεύτερος λόγος είναι ότι π φλοιός μετατρέπεται από πράσινο σε μωβ μαύρο όταν ωριμάζει το αβοκάντο και αυτή η αλλαγή χρώματος είναι ζωτικής σημασίας για να γνωρίζουμε την κατάσταση ωριμότητας. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες ποικιλίες.

Υπάρχουν φυτώρια που ειδικεύονται σε αυτές τις καλλιέργειες που παρέχουν φυτά. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.
Το έδαφος τα πρώτα χρόνια πρέπει να είναι πολύ προσεγμένο και πρέπει να εξαλείψουμε τα βότανα και τα φυτά που μπορούν να ανταγωνιστούν το αβοκάντο. Όταν εμφυτεύεται το δέντρο (2-3 χρόνια) μπορούμε ήδη να επιτρέψουμε στο έδαφος να καλυφθεί με τη φυσική χλωρίδα για διάφορους λόγους:

-Θα επιτύχουμε λιγότερη εξάτμιση νερού (υπάρχει μεγαλύτερη κατακράτηση) και δεδομένου ότι είναι μια φυτεία που χρειάζεται πολύ νερό, αυτό θα σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση.
-Επιτυγχάνεται καλύτερη δομή του εδάφους.
-Είναι καταφύγιο για επικονιαστές, πολύ σημαντικούς σε αυτήν την καλλιέργεια.

ΒΛΑΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΣΠΟΡΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το να βλέπεις έναν σπόρο αβοκάντο να βλασταίνει είναι ένα θέαμα και αυτό που συνήθως κάνουν πολλοί άνθρωποι. Είναι πολύ ενδιαφέρον να το κάνετε, και αν αργότερα έχετε επίσης τις κλιματολογικές συνθήκες και τον κήπο για να το φυτέψετε, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας.
Πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι αργότερα, δεν θα έχετε αβοκάντο με μεγάλη παραγωγή. Το αβοκάντο έχει πολύ χαμηλό ποσοστό άνθεων, λόγω των καθυστερήσεων ανοίγματος θηλυκού και αρσενικού τύπου A / B.

1. Βγάλτε απαλά τον σπόρο αβοκάντο όταν πηγαίνετε να το φάτε. Καθαρίστε το καλά χωρίς να το καταστρέψετε ή να αφαιρέσετε την καφέ στρώση που την καλύπτει.
2. Κολλήστε τρεις ή τέσσερις οδοντογλυφίδες στο κέλυφος σε σχήμα σταυρού.
3. Βάλτε τη φλούδα σε ένα ποτήρι νερό με το κάτω μισό βυθισμένο σε νερό και το άλλο μισό στεγνό.
4. Τοποθετήστε το αβοκάντο κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.
5. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-5 ημέρες.
6. Μετά τις μέρες, θα δείτε ότι ο σπόρος αρχίζει να ανοίγει. Θα σχηματιστούν ρωγμές και το καφέ εξωτερικό μέρος θα πέσει.
7. Θα δείτε μια ρίζα να αναδύεται προς το νερό και το στέλεχος στο ξηρό μέρος. Όταν έχει τα πρώτα φύλλα, μπορείτε να το μεταφυτεύσετε σε μια γλάστρα.

ΤΙ ΧΩΜΑ, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ΑΒΟΚΑΝΤΟ;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ PERSEA AMERICANA

Το αβοκάντο είναι ένα δέντρο με ρηχές ρίζες και αδύναμο όσον αφορά τη δύναμη διείσδυσης. Τυπικά τα δέντρα που δεν χρειάστηκαν ποτέ να σκάψουν στο έδαφος για να βρουν νερό.
Για αυτόν τον λόγο, κατά τη στιγμή της φύτευσης πρέπει να έχουμε το έδαφος χαλαρό, όσο το δυνατόν λιγότερο συμπιεσμένο, διαφορετικά, θα αποτρέψουμε την ανάπτυξη των ριζών. Αντέχει ένα ευρύ φάσμα εδαφών, αλλά ο περιοριστικός παράγοντας είναι η αποστράγγιση. Είναι πολύ ευαίσθητο στην υπερχείλιση.
Χαλαρά, αεριζόμενα εδάφη με καλή περιεκτικότητα οργανικής ύλης και pH κοντά στο ουδέτερο αλλά λίγο όξινο (5.5-7) θα είναι ιδανικό.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ;

Μεσαίες – υψηλές και χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχταςγια καρποφόρα Αβοκάντο (ειδικά στη φάση ανθοφορίας και καρποφορίας, είναι ζωτικής σημασίας). Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για καρποφόρα Αβοκάντο είναι συνήθως μεταξύ 20 και 30ºC κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ 10 και 20ºC τη νύχτα. Υπάρχουν ποικιλίες που είναι κάπως ανεκτικές σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Κάποιες μπορεί να αντέξουν αρνητικό ρεκόρ για μερικές ώρες, αλλά δεν είναι συνηθισμένο. Φυσικά, στις σημαντικές φάσεις όπως η ανθοφορία και η δομή των φρούτων, είναι σημαντικό να μην υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΗΛΙΟΣ

Γενικά, η καλλιέργεια αβοκάντο απαιτεί καλή και άμεση έκθεση στον ήλιο . Τα σκιασμένα κλαδιά είναι μη παραγωγικά. Συνιστάται ιδιαίτερα το κλάδεμα που επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν στο εσωτερικό του θόλου. Πρέπει να σκιάζονται μόνο τα κύρια κλαδιά και ο κορμός.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Αυτός είναι, χωρίς αμφιβολία, ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία και την αποτυχία του αβοκάντο μας. Ειδικά στα πρώτα στάδια της ζωής.
Χρειάζεται περιβάλλοντα υψηλής βροχόπτωσης, αλλά κατανεμημένες με την πάροδο του χρόνου. Είναι ευαίσθητο στον μύκητα Phytophthora cinnamoni, του  οποίου η ανάπτυξη ευνοείται από την υπερβολική υγρασία. Το καλύτερο είναι η τοπική άρδευση.
Ας δούμε γιατί:

-Είναι αργή.
-Είναι πιο εύκολο να ρυθμίσετε την ποσότητα που εκπέμπεται από το σταγονόμετρο.
-Λόγω της μεταβλητής άρδευσης ανάλογα με την ηλικία, μπορούμε καλύτερα να υπολογίσουμε τις δόσεις άρδευσης.
-Εάν το προγραμματίσετε, θα έχετε λιγότερο άγχος.
-Η δόση άρδευσης θα αυξηθεί με την πάροδο των ετών και θα είναι ευκολότερο να καθοριστούν οι συχνότητες και οι ώρες.
-Η ποσότητα του νερού είναι ένα άλλο ακανθώδες ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εξαρτάται πολύ από το κλίμα, τις βροχοπτώσεις, τον τύπο του εδάφους και τη σύνθεση, τις ποικιλίες. Είναι ένα ολόκληρο κεφαλαιο.
-Για εμπορικές παραγωγές υπάρχουν ήδη καθορισμένες μέσες τιμές για τοπική άρδευση, με δόσεις άρδευσης ανά μήνα κ.λπ. αλλά υπόκεινται πάντοτε σε πολλαπλές παραλλαγές λόγω των άλλων αναφερόμενων παραγόντων.

Καρποφόρα Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, τι να προσέξω,

Καρποφόρα Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, τι να προσέξω,

Καρποφόρα Αβοκάντο: πρέπει να επιλέξετε καλά την ποικιλία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, το κλίμα ή τον τύπο του εδάφους.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English