Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Ποικιλίες του Λίτσι (Lychee)

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, ποικιλίες

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, ποικιλίες

Η ποιότητα ενός λίτσι δεν βασίζεται μόνο στην εξαιρετική γεύση αυτού του φρούτου και των πολύτιμων ιδιοτήτων του. Αλλά και φυσικά uπάρχουν επίσης άλλοι παράγοντες που αφαιρούν ή προσθέτουν αξία στο προϊόν, όπως: η σταθερή υφή του φρούτου, το μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος του σπόρου ή ο χρωματισμός του δέρματος.

Από την άλλη πλευρά, αυτός ο καρπός είναι επίσης επιρρεπής σε πρόκληση ελαττωμάτων ως συνέπεια της έλλειψης άρδευσης. Τι μπορεί να είναι: μαύρισμα του δέρματος, σπασίματα του δέρματος και απώλεια βάρους. Όλα αυτά σημαίνουν μια απώλεια όσον αφορά την ποιότητα και την οικονομική αξία του προϊόντος.

1. Μέγεθος σπόρου

Αυτό είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό στις παραδοσιακές αγορές λίτσι. Με τέτοιο τρόπο ώστε, οι πιο περιζήτητες ποικιλίες είναι αυτές που έχουν τον μικρότερο σπόρο.

2. Μέγεθος φρούτων

Θεωρείται κατάλληλο μέσο βάρος για φρούτα λίτσι, αυτό που κυμαίνεται από 15 έως 25 γραμμάρια ανά τεμάχιο.

3. Ένταση στο χρώμα του δέρματος

Οι κύριες ποικιλίες λίτσι, από εμπορική άποψη, προσφέρουν έως και 90% του δέρματος με έντονο ροζ, κόκκινο ή φούξια χρώμα. Αυτό είναι ένα βολικά ελκυστικό πράγμα στα φρούτα λίτσι.

Ποικιλίες

Χακ – Γιπ
Μπρούστερ (Τσεν Ζι, Τσεν Τζού)
Βεγγάλη (Mclen ή Madras)
Μαυρίκιος (Queensland-Qwai-Me)
Salathiel
Kwai-May-Red (B-10)
Kwai-May-Pink (B-3)
Γουάι-Τσι

Ποικιλία-Περίοδος ωρίμανσης

Χακ – Γιπ: 5 Αυγούστου – 25 Αυγούστου
Μπρούστερ: 15 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου
Βεγγάλη (Mclen ή Madras): 10 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου
Μαυρίκιος (Queensland-Qwai-Me): 15 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου
Salathiel: 25 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου
Kwai-May-Red (B-10): 30 Αυγούστου – 25 Σεπτεμβρίου
Kwai-May-Pink (B-3): 5 Σεπτεμβρίου – 25 Σεπτεμβρίου
Γουάι-Τσι: 5 Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου

Καταλληλο κλίμα για την καλλιέργεια Λίτσι

Σε τροπικές περιοχές και σε επίπεδο θάλασσας, το λίτσι δεν καρποφορεί ικανοποιητικά. Ωστόσο, είναι απόλυτα προσαρμοσμένο με το κρύο και τη θερμότητα που χαρακτηρίζουν το υποτροπικό κλίμα. Δεδομένου αυτού, το καταλληλότερο περιβάλλον για την καλλιέργεια του φυτού λίτσι θα πρέπει να έχει ξηρή και κρύα περίοδο (όχι παγωμένη), διάρκειας μεταξύ 3 και 5 μηνών. Στη συνέχεια, χρειάζεται μια ζεστή πηγή, ακολουθούμενη από ένα ζεστό καλοκαίρι για την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και την ωρίμανση των φρούτων. Το φθινόπωρο είναι αρκετά ζεστό. Και η βροχή, την άνοιξη, ιδανική.

Όρια θερμοκρασίας για την ανάπτυξη Litchi

Το Λίτσι είναι πιο ανεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες από το μάνγκο. Αλλά κάπως λιγότερο από το αβοκάντο ή το πορτοκάλι. Στην ίδια γραμμή, τα νεαρά δέντρα υφίστανται σοβαρές ζημιές όταν εκτίθενται μεταξύ 1 και 0 ° C. Πιο κάτω, τα ενήλικα δέντρα καταστρέφονται σοβαρά ή πεθαίνουν (ανθεκτικές θερμοκρασίες μεταξύ -3 / -4 ºC (για λίγες ώρες)).

Για νεαρά δέντρα Λίτσι, ηλικίας έως 3 ετών και όπως γίνεται με τα φυτά μάνγκο, πρέπει να ληφθούν μέτρα μετριασμού για την αποφυγή ζημιών που προκαλούνται από κρύο και παγετό. Αυτό μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιεί θερμικό πλέγμα που μειώνει την επίδραση αυτών των χαμηλών θερμοκρασιών.

Το κλίμα και οι σχετικές θερμοκρασίες, είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των φυτών Λίτσι.

Θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ανάπαυσης

Το δέντρο Λίτσι πρέπει να έχει δροσερό και ξηρό χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3/4 μηνών. Τι είναι απαραίτητο για μια καλή ανθοφορία; Σε αυτήν την περίοδο, οι μέσες θερμοκρασίες θα πρέπει να είναι κάτω από 20 ºC. Και, η μέση ελάχιστη θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 10 και 15 ºC. Η συμπεριφορά του λίτσι, σε σχέση με την ελάχιστη θερμοκρασία, είναι παρόμοια με εκείνη του λωτού. Έτσι, από -1 / -2 ºC, το δέντρο αρχίζει ήδη να υφίσταται ορισμένες ζημιές.

Βέλτιστες συνθήκες βλάστησης και ανάπτυξης φρούτων

Αυτός ο κύκλος λαμβάνει χώρα κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και η βέλτιστη θερμοκρασία είναι στην περιοχή 25-30 ºC. Τι επηρεάζει τη φυτική ανάπτυξη του δέντρου και την εξέλιξη του καρπού; Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 35 ºC, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι κρίσιμες για το φυτό λίτσι σε αυτή τη φάση.

Επικονίαση λουλουδιών

Τα λουλούδια Λίτσι επικονιάζονται από μέλισσες και διάφορα είδη μυγών. Αργότερα, τα δέντρα Λίτσι μόνο και απομονωμένα γενικά παρέχουν μια αποδεκτή ποσότητα φρούτων. Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, η διασταυρούμενη επικονίαση μεταξύ διαφορετικών ποικιλιών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα. Επομένως, μπορεί να είναι πλεονεκτικό να φυτέψετε περισσότερες από μία ποικιλίες.

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, ποικιλίες,

Λίτσι, lychee, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, ποικιλίες,

Η ποιότητα ενός λίτσι δεν βασίζεται μόνο στην εξαιρετική γεύση αυτού του φρούτου και των πολύτιμων ιδιοτήτων του.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English