Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες: Πώς να τα καλλιεργήσετε

Οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες, πώς να τα καλλιεργήσετε, καλλιέργεια, φροντίδα

Οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες, πώς να τα καλλιεργήσετε, καλλιέργεια, φροντίδα

Το να βλέπεις ένα δέντρο να μεγαλώνει και να αποφέρει καρπούς είναι μια εμπειρία για όλους τους λάτρεις της κηπουρικής μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό να πιστεύετε ότι για να φυτέψετε μια μηλιά ή μια πορτοκαλιά χρειάζεστε έναν μεγάλο κήπο με μεγάλη εκταση. Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια.

Πολλά οπωροφόρα δέντρα μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρες. Μερικά από αυτά είναι ακόμη και είδη μεγάλου μεγέθους όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα, η πρακτική φύτευσης οπωροφόρων δέντρων σε γλάστρες είναι πολύ παλιά και άρχισε να χρησιμοποιείται για να ομορφαίνει και να οριοθετεί μονοπάτια σε κήπους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας οπωροφόρων δέντρων σε γλάστρες

Θυμηθείτε ότι τα μικρά οπωροφόρα δέντρα έχουν λιγότερα φρούτα, αλλά όχι μικρότερου μεγέθους ή ποιότητας! Δοκιμάστε λοιπόν να μεγαλώσετε τα δικά σας δέντρα στις γλάστρες σας.

Ποια είναι τα καλύτερα οπωροφόρα δέντρα για γλάστρες;

Υπάρχουν πολλά οπωροφόρα δέντρα που, είτε λόγω του μεγέθους τους είτε λόγω των άλλων χαρακτηριστικών τους, είναι κατάλληλα για φύτευση σε γλάστρες και τοποθέτηση σε μπαλκόνι, βεράντα ή κήπο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά που είναι μακράν τα πιο δημοφιλή από την άποψη αυτή. Μεταξύ των καλύτερων οπωροφόρων δέντρων σε γλάστρες είναι:

Ροδακινιά: μπορεί να φυτευτεί όλο το χρόνο εάν την αγοράσετε σε μια γλάστρα, αλλά εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα δέντρο ροδάκινου με γυμνή ρίζα, φυτέψτε το στις αρχές της άνοιξης, μετά τους πρώτους παγετούς ή το φθινόπωρο. Μια άλλη επιλογή είναι να βλαστήσετε τους σπόρους ροδάκινου για να φτιάξετε το δέντρο σας μόνοι σας.

Αχλαδιά: αυτό το δέντρο προσαρμόζεται σε πολλά κλίματα και συνθήκες, αν και υποδέχεται περιβάλλοντα με κάποια υγρασία. Αντέχει στο κρύο αρκετά καλά.

Μηλιά: ένα από τα κατ ‘εξοχήν οπωροφόρα δέντρα. Αν και η μηλιά θα αναπτυχθεί πολύ λιγότερο σε μια γλάστρα, τα φρούτα της θα εξακολουθούν να είναι εξίσου μεγάλα, ώστε να μπορείτε να έχετε μια πηγή νόστιμων μήλων σε πολύ μικρό χώρο.

Λεμονιά: πολλοί από εσάς θα έχετε δει λεμονιές σε μεγάλες γλάστρες σε βεράντες ή μπαλκόνια. Αυτά τα δέντρα δεν απαιτούν υπερβολική φροντίδα. Θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη γεύση των λεμονιών, όπως λίγοι έχετε δοκιμάσει. Χρειάζονται ελαφρώς όξινο έδαφος, για το οποίο μπορείτε να προσθέσετε μια βάση μαρμάρου στο υπόστρωμα.

Οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες, πώς να τα καλλιεργήσετε, φροντίδα,

Οπωροφόρα δέντρα σε γλάστρες, πώς να τα καλλιεργήσετε, φροντίδα,

Είναι φυσιολογικό να πιστεύετε ότι για να φυτέψετε οπωροφόρα χρειάζεστε έναν μεγάλο κήπο με μεγάλη εκταση. Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια!

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English