Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του Μάνγκο (Mango)

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του Μάνγκο, mango, βιτανίνες, χρήσεις

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του Μάνγκο, mango, βιτανίνες, χρήσεις

Είναι γνωστό ότι το μάνγκο είχε πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες, Ωστόσο, αυτός ο καρπός προχωρά ένα βήμα παραπέρα και έχει έως και τρεις σημαντικές ιδιότητες που είναι δύσκολο να βρεθούν μαζί σε οποιαδήποτε άλλη τροφή. Τα mango είναι εξαιρετικά νόστιμα αν και αυτό δεν χρειάζεται καμία απόδειξη. Και σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο εύκολο να καταλάβετε αρκει να δοκιμάσετε ένα.

Ιδιότητες μάνγκο από διατροφικής άποψης

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε το όσο καλό είναι το μάγκο και λεπτομερώς τι περιέχει. Τι είναι και γιατί είναι ο τέλειος σύμμαχος για την υγεία σας.

Από τα πανάρχαια χρόνια οι άνθρωποι ανησυχούσαν για τη διατήρηση υγιών και μακριά από κάθε είδους ασθένεια. Υπό αυτήν την έννοια, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια οφέλη (ή ζημιές) μας προκαλεί αυτό που τρώμε και τι συνέπειες εχει για την υγεία μας. Και ακριβώς, τα οφέλη του μάνγκο είναι μια εξαιρετική πηγή πόρων για το σώμα.

Οι ιδιότητες του μάνγκο προέρχονται από την πλούσια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, βιοδραστικές ενώσεις και φυτικές ίνες. Επιπλέον, έχουν υψηλή συγκέντρωση βασικών βιταμινών όπως : A, E και C. Εκτός από πολλά άλλα βασικά μέταλλα όπως κάλιο, χαλκό, ασβέστιο ή φώσφορο.

Από την άλλη πλευρά, εάν αναρωτιέστε εάν η κατανάλωση μάνγκο είναι πλούσια σε θερμίδες, τα καλά νέα είναι ότι μια μερίδα 100 g έχει μόνο 65 θερμίδες. Και να θυμάστε, κάθε δίαιτα απώλειας βάρους ξεκινά με την κατανάλωση μόνο υγιεινών τροφίμων.

Οφέλη του Μάνγκο για έγκυες γυναίκες

Εάν είστε έγκυος (συγχαρητήρια!). Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα οφέλη του μάνγκο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αποδεδειγμένη πραγματικότητα. Επομένως, μπορείτε να ξεχάσετε κάθε μύθο που έχετε ακούσει για το μάνγκο για τις εγκύους. Δεδομένου ότι, τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει ο καρπός είναι περισσότερο από αρκετός λόγος να το καταναλώσετε  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός σας πρέπει να αποφασίσει τι πρέπει να φάτε ή όχι σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης.

Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που περιέχει το μάνγκο

Η γεύση του είναι τόσο πλούσια, που μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν την τεράστια ποσότητα βιταμινών που έχει αυτό το φρούτο. Η κατανάλωση μάνγκο είναι μια πραγματικά υγιής απόφαση για το σώμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ενέργεια. Για εσάς, που το έχετε ήδη εντάξει στη διατροφή σας αποτελεί μια δροσιστική απόλαυση με γεμάτη έντονη γεύση. Αλλά μην μείνετε μόνο σε αυτό, γιατί το μάνγκο είναι ένα ευέλικτο φρούτο που θα σας δώσει την ευκαιρεία να πειραματιστείτε στην κουζίνα. Υπάρχουν καταγεγραμμένες 1.471 συνταγές με μάνγκο που μπορείτε να δοκιμάσετε και ακόμη και να προσθέσετε τις δικές σας.

Σε όλη την ιστορία, όλα τα μέρη του μάνγκο – συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του φρούτου, των φύλλων, του φλοιού του δέντρου, ακόμη και του σπόρου, έχουν χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία υγείας με διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, πριν μάθετε τις κύριες βιταμίνες που έχει το μάνγκο, θα πρέπει να γνωρίζετε τι και πώς είναι αυτό το φρούτο, επειδή δεν είναι όλα τα ίδια.

Τι και πώς είναι το μάνγκο

Το μάνγκο είναι τροπικό φρούτο και είναι φρούτο με κουκούτσι, όπως το δαμάσκηνο και το βερίκοκο. Κατά συνέπεια, έχει ένα σαρκώδες μέρος που περιβάλλει έναν μόνο εσωτερικό σπόρο. Η εξωτερική εμφάνιση ενός μάνγκο είναι κάτι που αλλάζει σημαντικά από τη μια ποικιλία στην άλλη. Έτσι, διαφορετικοί τύποι μάνγκο θα έχουν διαφορετικό σχήμα, το εξωτερικό χρώμα τους θα ποικίλει και θα έχουν διαφορετική γεύση.

Ανεξάρτητα από τις ιδιότητες και τα οφέλη του μάνγκο, ακόμη και οποιουδήποτε άλλου φρούτου, στην Ευρώπη η εξωτερική ομορφιά του προϊόντος είναι σχεδόν επιτακτική. Δυστυχώς, η εξωτερική εμφάνιση του φρούτου δεν αποτελεί πάντα εγγύηση. Με άλλα λόγια, η ποσότητα βιταμινών και ανόργανων συστατικών στο μάνγκο θα είναι η ίδια από τη μια ποικιλία στην άλλη. Η γεύση και η υφή δεν σχετίζονται απαραίτητα με την καλύτερη εμφάνιση.

Υπάρχουν προφανώς “άσχημα” μάνγκο , επιμήκη, μικρά, πράσινα, κίτρινα … αλλά, παρόλα αυτά, είναι ανώτερης ποιότητας. Δυστυχώς, αυτό το είδος μάνγκο θα είναι δύσκολο να βρεθεί στον οπωροπωλείο. Ευτυχώς, οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά στοιχεία είναι κοινά σε όλα αυτά.

Βιταμίνες που ξεχωρίζουν στο μάνγκο

Η άσκηση, το νερό και ο ήλιος διατηρούν τέλεια υγεία για άτομα που έχουν τέλεια υγεία. Είπε ο Noel Clarasó. Προσθέστε σε αυτό το ρητό μια ισσοροπημένη δίαιτα για να είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της αριστείας. Αλλά δείτε πόσο εύκολο μπορεί να είναι αυτό, με την κατανάλωση του μάγκο και αυτό γιατί σε ένα φλιτζάνι φέτες μάνγκο με 160 γραμμάρια, έχετε τα εξής:

-100 θερμίδες
-28 γραμμάρια υδατανθράκων
-3 γραμμάρια φυτικών ινών
-0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης
-46 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C
-1.262 IU βιταμίνης Α
-0,2 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Β6
-1,8 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Ε
-6,9 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ
-23 μικρογραμμάρια φολικού οξέος
-0,2 χιλιοστόγραμμα χαλκού
-257 χιλιοστόγραμμα καλίου

Εκτός από αυτό, το μάνγκο έχει επίσης υψηλή αναλογία σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου … και ισχυρών αντιοξειδωτικών όπως: βήτα-καροτίνη, ζεαξανθίνη ή κουερσετίνη.

Το μάνγκο έχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C

Σε κανέναν δεν αρέσει να γερνάει πολύ νωρίτερα από την εποχή του. Για αυτό, φρέσκα ή αποξηραμένα μάνγκο μας παρέχουν υψηλή ποσότητα βιταμινών Α και C, οι οποίες προωθούν την παραγωγή πρωτεϊνών και κολλαγόνου στο σώμα. Στην πραγματικότητα, το κολλαγόνο προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία και τους ιστούς του σώματός μας. Αυτό, με τη σειρά του, επιβραδύνει τη φυσική διαδικασία γήρανσης. Αν και η βιταμίνη C είναι ίσως πιο γνωστή για τον αντιοξειδωτικό της ρόλο, το σώμα μας τη χρησιμοποιεί επίσης για να θεραπεύσει πληγές, να απορροφήσει σίδηρο και να διατηρήσει ή να επισκευάσει υγιή οστά και δόντια.

Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και παίζει ουσιαστικό ρόλο στη νευρολογική λειτουργία, διατηρώντας την υγιή όραση ή αναζωογονώντας το δέρμα. Το μάνγκο έχει μια ανεξάντλητη παροχή αυτής της βιταμίνης. Όπως όλα τα αντιοξειδωτικά, συμμετέχει στην καταπολέμηση της βλάβης των ελεύθερων ριζών. Επομένως, η συνήθεια μιας διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά είναι ένας τρόπος για να καθυστερήσει η γήρανση. Η υψηλή συγκέντρωση αυτού του στοιχείου στο μάνγκο είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα για την αποκατάσταση της νεότητας με φυσικό και νόστιμο τρόπο.

Βιταμίνη Β6 μάνγκο και η σχέση της με την εγκυμοσύνη

Εκτός από την παραγωγή ενέργειας, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παράγουν άλλες δραστηριότητες στο σώμα μας. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Β6 δημιουργεί νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν σήματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οφέλη του μάνγκο επεκτείνονται επίσης μέσω της βιταμίνης Β6. Έτσι, αυτή η βιταμίνη χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την ανοσοποιητική λειτουργία του μωρού.

Στις γυναίκες, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχονται στο μάνγκο είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμες στην αναστολή της κατάθλιψης, της ναυτίας και της υπέρτασης που σχετίζονται με τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης , του PMS ή της εμμηνόπαυσης.

Αντιοξειδωτικά βιταμίνης Ε που υπάρχουν στο μάνγκο

Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά στην προστασία των κυττάρων από πιθανές βλάβες. Σε γενικές γραμμές, αυτό το βασικό θρεπτικό συστατικό βρίσκεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα, επίσης στο μάνγκο όπου ξεχωρίζει η υψηλή περιεκτικότητά του. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα το αποθηκεύει και το χρησιμοποιεί όπως απαιτείται για την προστασία των κυττάρων από οξειδωτική βλάβη.

Σίγουρα έχετε δει σκουριά να εμφανίζεται στο ποδήλατο ή στο αυτοκίνητό σας. Λοιπόν, μια παρόμοια διαδικασία οξείδωσης και επιταχυνόμενης γήρανσης συμβαίνει στο σώμα, όταν τα κύτταρα εκτίθενται σε αυτά τα μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Έτσι, αυτές οι ελεύθερες ρίζες αποδυναμώνουν και σπάνε τα υγιή κύτταρα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Μην ανησυχείτε ότι να πάρετε πάρα πολύ βιταμίνη Ε, εκτός εάν το παίρνετε από συμπληρώματα. Είναι πολύ δύσκολο να το καταναλώνεις υπερβολικά σε μια κανονική δίαιτα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επικίνδυνο, ούτε επιβλαβές, η λήψη βιταμίνης Ε από τα τρόφιμα, όπως μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωση των μάνγκο.

Πήξη του αίματος και βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ είναι επίσης γνωστή ως «βιταμίνη πήξης του αίματος» λόγω του σημαντικού ρόλου της στην επούλωση τραυμάτων. Το “Κ” προέρχεται από τη γερμανική λέξη koagulation.

Αυτή η βιταμίνη είναι επίσης σημαντική για την υγεία των οστών. Έτσι, μαζί με άλλες όπως η βιταμίνη D, διασφαλίζει ότι το ασβέστιο βρίσκει το δρόμο του στα οστά για να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν σωστά. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Κ είναι συνήθως σπάνια. Ωστόσο, όταν ένα άτομο είναι ανεπαρκές σε αυτό, είναι πολύ σοβαρό. Ως εκ τούτου, κάποιος βαθμός ανεπάρκειας αυτής της βιταμίνης σε ενήλικες μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, αδυναμία των οστών, τερηδόνα και καρκίνο. Έτσι, η αιμορραγία και ο εύκολος μώλωπας μπορεί να είναι η προειδοποίηση για έλλειψη βιταμίνης Κ. Ωστόσο, το μάνγκο, με την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε αυτά τα συμπτώματα.

Ιδιότητες μάνγκο για εξωτερική χρήση στο δέρμα και τα μαλλιά

Το μάνγκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μαλλιά και επίσης για τη φροντίδα του δέρματος με φυσικό τρόπο αλλά είναι γνωστό ότι μεγάλες εταιρείες καλυντικών έχουν δημιουργήσει σειρές με βάση το mango.

Εφαρμογές στα μαλλιά και το δέρμα: Οι ιδιότητες του μάνγκο είναι πράγματι ευεγερτικές για τα μαλλιά και για το δέρμα και γι αυτό το λόγο, εκτός από το να το εντάξετε στην διατροφή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά και στο δέρμα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μαλλιά (ως μαλακτικό και για τη μείωση της τριχόπτωσης). Ή επίσης, λειτουργεί τέλεια για να εκτελεί διαφορετική φροντίδα του δέρματος, όπως η βελτίωση της λάμψης ή η θεραπεία των κηλίδων.

Το μάνγκο προσφέρει μια εντυπωσιακή ποσότητα αντιοξειδωτικών και βιταμινών ιδιοτήτων που χρησιμοποιούνται συχνά για διάφορους τύπους μάσκες προσώπου. Και από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν για τις κρέμες προσώπου τους, και τις ίδιες μάσκες καθαρισμού, μια ένωση που ονομάζεται AHA (άλφα-υδροξυ οξέα) . Αυτή η ένωση προέρχεται από ορισμένους τύπους φρούτων, όπου βρίσκεται τόσο στο κρέας όσο και στο δέρμα. Φυσικά, το μάνγκο είναι ένα από αυτά. Με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα οξέα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για τη φροντίδα, την αναζωογόνηση και τη βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών και του δέρματος μας.

12 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επωφεληθείτε από όλες τις ιδιότητες του μάνγκο

Σήμερα, η κατανάλωση εποχικών φρούτων έχει συσχετιστεί με τη μείωση των κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με τον έντονο τρόπο ζωής μας. Έτσι και το μάνγκο ένα φρούτο του φθινοπώρου, γεμάτο με την τεράστια αποθήκη θρεπτικών ουσιών. Αλλά όπως όλα τα άλλα, το να τρώτε πάρα πολύ μπορεί να αντιστρέψει τα οφέλη του και το να τρώτε πολύ λίγο. Παρακάτω δείτε τους δώδεκα λόγους για τους οποίους επιβάλετε να το καταναλώνετε και να το ενσωματώνετε στη διατροφή σας με ισορροπημένο τρόπο.

1. Προλαμβάνει τον καρκίνο

Όπως γνωρίζουμε, ο καρκίνος είναι μια από τις κύριες ασθένειες που μας στοιχειώνει σε αυτές τις εποχές και μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου. Πώς μπορεί λοιπόν να μας βοηθήσει αυτό το μάνγκο; Λοιπόν, μεταξύ των ιδιοτήτων του μάνγκο είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, που αποτρέπει τους καρκίνους του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου. Εκτός από τη λευχαιμία. Μεταξύ άλλων αντιοξειδωτικών ενώσεων που υπάρχουν στο μάνγκο είναι: η κουερσετίνη, η ισοκυκτρίνη, το γαλλικό οξύ, η αστραγίνη … καθώς και μια άφθονη ποσότητα ενζύμων.

2. Μειώνει τη χοληστερόλη

Τα υψηλά επίπεδα ινών, πηκτίνης και βιταμίνης C βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, ειδικά των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (κακή χοληστερίνη).

3. Επιδράσεις στο δέρμα

Οι ιδιότητες του μάνγκο εμπλουτίζονται με την αφθονία των αντιοξειδωτικών που είπαμε πριν. Και αυτό βοηθά επίσης στην αναζωογόνηση των κυττάρων και στην επιδιόρθωση του δέρματος. Με έναν τρόπο που βοηθά, για παράδειγμα, στην αποτοξίνωση του δέρματος από μέσα, καθαρίζει τους φραγμένους πόρους και αποτρέπει την εμφάνιση ακμής.

4. Βελτιώνει την υγεία των ματιών

Ένα φλιτζάνι φέτες μάνγκο παρέχει το 25% της ημερήσιας αξίας για τη βιταμίνη Α (ρετινόλη). Αυτό που προάγει τη σωστή λειτουργία της όρασης και αποτρέπει την ξηροφθαλμία.

5. Διατηρεί την αλκαλικότητα του σώματος

Το μάνγκο βοηθά στη διατήρηση της αλκαλικής ισορροπίας του σώματος. Επειδή περιέχει στοιχεία όπως το μηλικό οξύ, το τρυγικό οξύ και επίσης μια πολύ καλή ποσότητα κιτρικού οξέος που μας επιτρέπουν να διατηρούμε έτοιμο το αλκαλικό μας απόθεμα.

6. Το φύλλο μάνγκο μπορεί να βοηθήσει στον διαβήτη

Ο καρπός μάνγκο έχει σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (40-60). Έτσι, η λήψη μέτριας ποσότητας δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.Επίσης τα φύλλα μάγκο βοηθούν στην ομαλοποίηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα.
Για αυτό, υπάρχει μια παραδοσιακή φόρμουλα που συνίσταται στην τοποθέτηση των φύλλων μάνγκο σε βραστό νερό. Στη συνέχεια, η έγχυση αφήνεται να παραμείνει όλη τη νύχτα, φιλτράρεται και είναι έτοιμη για κατανάλωση. Θα πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα και να ακολουθείτε τακτική θεραπεία.

7. Προωθεί μια υγιή σεξουαλική ζωή

Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και η βιταμίνη Ε βοηθά στην αύξηση και βελτίωση της σεξουαλικής επιθυμίας στον άνθρωπο.

8. Καταπολεμά την οξύτητα και ευνοεί την πεπτική διαδικασία

Το μάνγκο περιέχει ένα ένζυμο παρόμοιο με την παπαΐνη στην παπάγια. Αυτό το ένζυμο έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο στομάχι και δρα ως πεπτικό. Παρέχει επίσης ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια και μετά το φαγητό.

9. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Με περισσότερα από 25 είδη καροτενοειδών και τη μεγάλη ποσότητα βιταμινών Α και C που υπάρχουν στις ιδιότητες του μάνγκο, μπορούμε να διατηρήσουμε ένα απόλυτα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

10. Αυξάνει τη γονιμότητα

Τα μάνγκο μας επιτρέπουν να έχουμε μια υγιή και γόνιμη σεξουαλική ζωή. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ (φολικό οξύ), το οποίο βοηθά στη βελτίωση της γονιμότητας και αποτρέπει την αποβολή.

11. Περιέχει βασικά βιοστοιχεία

Μεταξύ των ιδιοτήτων του μάνγκο είναι η παρουσία ιχνοστοιχείων όπως ο χαλκός, το σελήνιο ή ο ψευδάργυρος, απαραίτητα βιοστοιχεία για να είναι υγιή. Η απουσία αυτών των μετάλλων μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας. Επομένως, το να αρχίσετε να συμπεριλαμβάνετε μάνγκο στη διατροφή σας είναι μια απόλυτα σοφή απόφαση.

12. Το μάνγκο μας βοηθά να αποτρέψουμε το εγκεφαλικό

Τα μάνγκο βοηθούν στην αποφυγή εγκεφαλικών επεισοδίων δεδομένης της περιεκτικότητάς τους σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β. Έτσι, βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα.

Οφέλη του Μάνγκο, ιδιότητες mango, βιτανίνες, χρήσεις,

Οφέλη του Μάνγκο, ιδιότητες mango, βιτανίνες, χρήσεις,

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του Μάνγκο: Αυτός ο καρπός έχει έως και τρεις σημαντικές ιδιότητες που είναι δύσκολο να βρεθούν μαζί.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English