Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Μουσμουλιά (Δεσπολιά): Καλλιέργεια και χαρακτηριστικά

Μουσμουλιά, Δεσπολιά, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, χαρακτηριστικά

Μουσμουλιά, Δεσπολιά, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά

Η προέλευση της ονομασίας Nespolo Jiapponese με την οποία ορίζεται το ιαπωνικό φυτό είναι Λατινική. Το λατινικό όνομα είναι eriobotrya japonica και ακριβώς σημαίνει ότι είναι ένα φυτό που έχει τυπικά ιαπωνική προέλευση.

Στην πραγματικότητα, η κοινή ονομασία με την οποία ονομάζεται αυτό το φυτό δημιουργήθηκε λόγω των καρπών του. Τα οποία χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν εξαιρετικά μικρό μέγεθος. Αλλά ειδικά επειδή έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα πιο διάσημα βερίκοκα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μόνο το παρόμοιο σχήμα, αλλά και η γεύση, που θυμίζει τα βερίκοκα.

Μιλάμε, ωστόσο, για ένα μικρό αειθαλές δέντρο, το οποίο έχει ιαπωνική καταγωγή. Η μουσμουλιά είναι πλέον διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών αυτού του φυτού βρίσκουμε το γεγονός ότι έχει μεγάλα φύλλα με οβάλ σχήμα, μυτερά, μάλλον γυαλιστερά και δερματώδη και ζαρωμένα, με σκούρο πράσινο χρώμα.

Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, ακριβώς στην κορυφή των κλαδιών, το φυτό χαρακτηρίζεται από την παραγωγή ταξιανθιών που σχηματίζονται από μικρά λουλούδια, με σχήμα αστεριού και λευκό χρώμα. Τα φρούτα, όταν είναι ώριμα, χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν ένα λεπτό δέρμα και έναν πορτοκαλί πολτό, όχι πολύ αρωματικό.

Η μουσμουλιά χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη ακριβώς όπως ένα μικρό δέντρο και αναπτύσσει ένα σφαιρικό και πολύ ευρύ στέμμα. Σε περίπτωση που θέλετε να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό για να αποκτήσετε φρούτα, υπάρχει η πιθανότητα να το κλαδέψετε αρκετά χαμηλό. Με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να επιτρέψετε μια πιο συμπαγή ανάπτυξη και να κάνετε τη συγκομιδή των διαφόρων φρούτων ακόμα πιο εύκολη.

Κλίμα

Είναι ένα δέντρο που προτιμά τις πιο ηλιόλουστες τοποθεσίες και πρέπει να καλλιεργείται σε χαλαρά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Όσον αφορά το πότισμα, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι απαραίτητο μόνο κατά τη φάση μετά τη φύτευση. Όταν υπάρχουν περιόδοι παρατεταμένης ξηρασίας, τότε είναι καλύτερο να παρέχετε πιο συχνό πότισμα. Ακόμη και αν στις περισσότερες περιπτώσεις τα δείγματα ενηλίκων δέντρων χρησιμοποιούν μόνο νερό βρόχινο.

Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, η συμβουλή είναι να δουλέψετε πολύ καλά το έδαφος στη βάση του φυτού προσθέτοντας κοπριά. Τα δέντρα είναι σε θέση να ανεχθούν τον παγετό χωρίς προβλήματα, ακόμα και όταν είναι έντονος.

Φρούτα

Σε περίπτωση που σκοπεύουμε να το καλλιεργήσουμε για να αποκτήσουμε φρούτα και ζούμε στο τμήμα της Mεσογείου, η συμβουλή είναι να δώσουμε τη μέγιστη προσοχή στην τοποθεσία του φυτού.

Στην πραγματικότητα, το φυτό πρέπει να φυτευτεί πολύ προσεκτικά. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ανθοφορία συμβαίνει κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής ή χειμερινής περιόδου, σε κάθε περίπτωση με ένα σαφώς σκληρό κλίμα. Σε περίπτωση που θέλουμε τα περισσότερα από τα μικρά φρούτα να μπορούν να φτάσουν σε μια φάση πλήρους ωρίμανσης, τότε η πρόταση θα είναι να τοποθετήσετε το φυτό μεσαίου μεγέθους σε μια περιοχή ιδιαίτερα προστατευμένη από τον κρύο άνεμο και από κάθε είδους κακές καιρικές συνθήκες .

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η προτιμώμενη τοποθεσία αυτού του φυτού είναι σε ένα περιβάλλον που έχει νότια έκθεση. Έτσι ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί την προστασία του σπιτιού πίσω από αυτό. Αυτό το φυτό, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, δεν έχει καλή αντίσταση στο σκληρό κλίμα. Κυρίως επειδή ο άνεμος και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο αριθμό ζημιών στα λουλούδια που έχουν ανθίσει πρόσφατα. Αλλά και σε όλα αυτά τα φρούτα που ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τη φάση ωρίμανσης. Συχνά, ωστόσο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το φυτό μερικές φορές δεν μπορεί καν να παράγει καρπούς.

Κατανάλωση

Η μουσμουλιά αφού έχει ολοκληρώσει τη φάση ωρίμανσης, χαρακτηρίζεται από το ότι είναι ήδη βρώσιμα τα φρούτα. Χωρίς να ξεχνάμε ότι μπορούν να βασίζονται σε έναν σαφώς ζουμερό και αρωματικό πολτό.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς καταναλώνονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν είναι ωμά και φρέσκα. Είναι μια επιλογή που εφαρμόζεται κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα μούσμουλα είναι από τα πρώτα φρούτα που ωριμάζουν κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης σεζόν.

Για όλους εκείνους που, από την άλλη πλευρά, πάντα λαμβάνουν υπόψη και αγοράζουν μόνο εποχιακά φρούτα. Τότε χωρίς αμφιβολία είναι μια εξαιρετική και σωστή επιλογή. Καθώς κατά την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, είναι τα μόνα φυτά που έχουν φρούτα που έχουν ήδη φτάσει σε πλήρη ωρίμανση.

Μουσμουλιά, Δεσπολιά, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, χαρακτηριστικά,

Μουσμουλιά, Δεσπολιά, καλλιέργεια, κλίμα, συνθήκες, χαρακτηριστικά,

Η Μουσμουλιά είναι μια σωστή επιλογή για όλους εκείνους που πάντα αγοράζουν μόνο εποχιακά φρούτα, την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English