Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Μάνγκο (Mango): Η καλλιέργεια ανά τον κόσμο

Μάνγκο, mango, καλλιέργεια, κόσμος, Σαουδική Αραβία, Μπαγκλαντές

Μάνγκο, mango, καλλιέργεια, κόσμος, Σαουδική Αραβία, Μπαγκλαντές

Τα μάνγκο ευδοκιμούν στη δυτική Σαουδική Αραβία

Η δυτική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας είναι γνωστή για την υψηλή υγρασία και τον ζεστό καιρό λόγω της εγγύτητάς της με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Εκεί, καλλιεργείται μεγάλη ποικιλία τροπικών φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των μάνγκο.

Η χώρα είναι γνωστή για την καλλιέργεια μάνγκο σε πολλές πόλεις της νότιας περιοχής, όπως το Jizan. Ωστόσο, αυτός ο καρπός κατάφερε να καλλιεργηθεί σε τεράστιες φυτείες στη δυτική και βόρεια περιοχή της χώρας, όπως στις πόλεις Qunfudhah και Umluj. Υπάρχουν περισσότερα από 400.000 δέντρα στο Qunfudhah, το οποίο το τοποθετεί στη δεύτερη θέση στο βασίλειο, πίσω από το Jizan. Υπάρχουν περισσότερες από 2.700 δενδρίλια στο Κυβερνείο Qunfudhah και η ετήσια απόδοση υπερβαίνει τους 40.000 τόνους. Η συγκομιδή ξεκινά τον Μάιο και διαρκεί τρεις μήνες.

Ο Saeed bin Jarallah, γενικός διευθυντής της αντιπροσωπείας της Makkah του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Νερού και Γεωργίας, εξηγεί ότι : “Η θυγατρική μας εργάζεται για την προώθηση ποιοτικών και προσιτών καλλιεργειών μεταξύ των αγροτών, ενισχύοντας τις προσπάθειές της για τη στήριξη αγροτικών φεστιβάλ στην περιοχή για προϊόντα όπως τα μάνγκο και το μέλι. Το υπουργείο εργάζεται για να υποστηρίξει την καλλιέργεια μάνγκο και τροπικών φρούτων παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στους αγρότες της περιοχής. Εργάζεται να φέρει ειδικούς σε τροπικά φρούτα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του Ηνωμένα Έθνη και πολλά πανεπιστήμια, τα οποία θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της καλλιέργειας. ”

Τα καμποτζιανά μάγκο αποτελούν απειλή για τα κινέζικα μάγκο

Το 2020, η παραγωγή μάνγκο Xiaptaonong στο Hainan ήταν περιορισμένη και η ζήτηση στην αγορά ήταν ισχυρή. Ορισμένοι καλλιεργητές ήταν απρόθυμοι να πουλήσουν, αλλά η ζήτηση δεν μειώθηκε και οι τιμές τελικά αυξήθηκαν. Ωστόσο, αυτό το έτος είναι διαφορετικό. Οι τιμές μειώθηκαν από την αρχή της σεζόν. Έκτοτε, παρατηρήθηκαν τιμές έως 1,8 γιουάν ανά μισό κιλό.

Ένας απογοητευμένος καλλιεργητής από τον Hainan σχολιάζει: “Υπάρχουν κυρίως δύο λόγοι. Ο πρώτος είναι ότι το Hainan συνολικά έχει πολύ μεγάλη συγκομιδή. Η παραγωγή έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και φυσικά η τιμή της αγοράς είναι χαμηλή. Το δεύτερο είναι ότι περισσότερα εισαγόμενα μάνγκο έρχονται στην κινεζική αγορά, όπως της Καμπότζης, η οποία αποτελεί απειλή για τα τοπικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Hainan. “Από τον περασμένο μήνα, ένας μεγάλος όγκος καμποτζιανών μάνγκο έχει εισέλθει στην κινεζική αγορά. Το κόστος τους, συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης γης, της εργασίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι χαμηλότερο από το δικό μας. Επομένως, τα καμποτζιανά μάγκο επηρεάζουν τα κινεζικά μάγκο, είτε σε όγκο είτε σε τιμή, “εξηγεί.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο τα μάνγκο Hainan, αλλά και τα τοπικά μάνγκο Golek, τα οποία σύντομα θα είναι διαθέσιμα, αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Αν και αυτά τα μάνγκο είναι διαθέσιμα νωρίτερα αυτή τη σεζόν, η συνολική αγορά δεν είναι αισιόδοξη. Ένας καλλιεργητής της Γιουνάν λέει: «Φέτος, η παραγωγή στις περισσότερες αναπτυσσόμενες περιοχές στην Κίνα έχει αυξηθεί και ο όγκος των εισαγόμενων μάνγκο είναι επίσης υψηλός. Αν και οι ποικιλίες είναι διαφορετικές, οι καταναλωτές έχουν τώρα περισσότερες επιλογές, οι οποίες, φυσικά, επηρεάζουν τις πωλήσεις. Ευτυχώς, έχει υπάρξει λιγότερη βροχή στις περιοχές παραγωγής φέτος και η συνολική ποιότητα είναι καλή. ”

Το Μπαγκλαντές παράγει το πιο ακριβό μάνγκο στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, 75 ποικιλίες μάνγκο εκτέθηκαν στην Εθνική Έκθεση Φρούτων στη Ντάκα. Μεταξύ των ποικιλιών που υπήρχαν ήταν οι Khirbhog, Mohanbhog, Rajbhog, Ranibhog, Ranipachanda, Sindura, Subarnarekha, Jagatmohini και πολλές άλλες. Αλλά νέες ποικιλίες και νέα ονόματα προστίθενται συνεχώς στον τομέα των μάνγκο. Οι ερευνητές έχουν προσθέσει τους Bari-4, Bari-11 και άλλους. Επιπλέον, έχουν προστεθεί διάφορες ποικιλίες από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έχουν εισαγάγει διάφορες ποικιλίες από την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία κ.λπ.

Ένα από αυτά τα μάνγκο είναι το Miyazaki, από την Ιαπωνία. Αυτό το μάνγκο παράγεται στην περιοχή Miyazaki της νότιας Ιαπωνίας. Το ιαπωνικό όνομα είναι Taiyo No Tamago, που σημαίνει “αυγό του ήλιου”. Είναι ένα πολύ γλυκό μάνγκο και είναι το πιο ακριβό στον κόσμο. Επί του παρόντος, ξεπερνώντας όλες τις αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της παραγωγής του στο Μπαγκλαντές, ο Omar Faruque Bhuiyan, επιχειρηματίας από την περιοχή Zafrabad της Ντάκα, παρήγαγε θαυματουργικά το πιο ακριβό μάνγκο στο roof garden του. Το 2010, μέσω ενός από τους φίλους του, έφερε το Miyazaki scion και αργότερα έκανε το μόσχευμα για να επιτύχει τελικά την παραγωγή του. Ο Faruque σκοπεύει να επεκτείνει την ποικιλία εάν λάβει κυβερνητική υποστήριξη για την εκμίσθωση γης στους λόφους.

Μάνγκο, mango, καλλιέργεια, κόσμος, Σαουδική Αραβία, Μπαγκλαντές,

Μάνγκο, mango, καλλιέργεια, κόσμος, Σαουδική Αραβία, Μπαγκλαντές,

Το Μπαγκλαντές παράγει το πιο ακριβό μάνγκο στον κόσμο. Τα καμποτζιανά μάγκο αποτελούν απειλή για τα κινέζικα μάγκο.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English