Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Λωτός: Οφέλη και ιδιότητες

Λωτός, οφέλη, ιδιότητες, βιταμίνες, διατροφή, ιδέες

Λωτός, οφέλη, ιδιότητες, βιταμίνες, διατροφή, ιδέες

Η Anecoop, παραγωγός λωτού, χαρακτηρίζει αυτό το φρούτο ως το «αστέρι του φθινοπώρου». Η υγιεινή διατροφή είναι η μεγάλη τάση της τρέχουσας κατανάλωσης. Με την αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται με ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες να έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανησυχία για την υγεία μέσω των τροφίμων.

Η τάση

Σήμερα, το 34% των ανθρώπων πιστεύουν ότι κάνουν μια υγιεινή διατροφή, σύμφωνα με μια μελέτη του Food Navigator. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά ακόμη παρά το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 5% τον τελευταίο χρόνο. Αυτή η αλλαγή στη δυναμική των καταναλωτών οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες χάρη στις νέες τεχνολογίες. Τώρα, ο καταναλωτής είναι ένα εξαιρετικά ενημερωμένο άτομο. Το οποίο τον οδηγεί να διερευνήσει θέματα υγείας και να αλλάξει τις συνήθειές του εάν το θεωρήσει απαραίτητο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι, σήμερα, το 80% των καταναλωτών θέλει να γνωρίζει τα συστατικά που εμφανίζονται στην ετικέτα του φαγητού και του ποτού τους , εκτός από την εκτίμηση των σύντομων και εύχρηστων ετικετών, σύμφωνα με μια μελέτη Ingredion.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το περιοδικό Quality Assurance και την Ασφάλεια των Τροφίμων, οι «millennials» έφεραν μια νέα ιδέα. Αυτής της υγιεινής διατροφής, με επίκεντρο τη μεγαλύτερη απλότητα των μεθόδων παρασκευής. Ξεχωρίζει η εξάλειψη των μεταποιημένων προϊόντων που επικεντρώνονται πολλές φορές στη ζάχαρη και η αντικατάστασή τους με φρέσκα τρόφιμα, γνωστή ως «Real Food».

Μεταξύ των φρέσκων προϊόντων, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της υγείας στην καθημερινή διατροφή. Και εάν είναι εποχιακά και τοπικά παραγόμενα , ακόμη καλύτερα, αφού, όταν συγκομίζονται στο βέλτιστο σημείο ωριμότητας, είναι πιο νόστιμα από αυτά που εισάγονται. Επιπλέον, η κατανάλωσή του συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα χάρη στον μικρότερο χρόνο μεταφοράς , ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη διατήρηση της τοπικής οικονομίας. Πτυχές που έχουν αυξημένο βάρος στην απόφαση αγοράς.

Ο λωτός

Το φθινόπωρο, μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία εποχιακών φρούτων και λαχανικών. Μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό ωστόσο πολύ νόστιμος, θρεπτικός: ο Λωτός. Η καλλιέργεια του συγκεντρώνεται κυρίως στην περιοχή του Levante. Έτσι, η κοινότητα της Βαλένθια είναι το μεγάλο κέντρο παραγωγής της , με περίπου 400.000 τόνους να προγραμματίζονται φέτος.

Έφτασε από την Ασία πριν από αρκετούς αιώνες. Ο λωτός είναι πλούσιος σε μέταλλα και βιταμίνες, καθώς και πλούσιος σε φυτικές ίνες και νερό. Είναι βολικό να το εκμεταλλευτείτε τώρα που είναι το καλύτερο στις αγορές, καθώς η σεζόν του είναι μικρότερη από εκείνη των εσπεριδοειδών.

Ποια είναι η ποικιλία του Persimon Bouquet kaki;

Το Kaki Persimon Bouquet είναι ένα πολύ υγιές φρούτο που καταναλώνεται το φθινόπωρο. Έχει σταθερό σχήμα, πορτοκαλί δέρμα και σάρκα, τραγανό και σκληρό πολτό -όμοιο με αυτό ενός μήλου-, και μια γλυκιά και νόστιμη γεύση. Είναι μια παραλλαγή της ποικιλίας “Rojo Brillante” , του οποίου η ιστορία χρονολογείται από τα μέσα του 20ού αιώνα όταν εμφανίστηκε, αυθόρμητα, στην περιοχή της Βαλένθια της Ribera del Xúquer .

Μέχρι πριν από πάνω από 20 χρόνια, το “Bright Red” kaki τρώγεται μόνο μαλακό. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του καρπού είναι ότι δεν μπορεί να καταναλωθεί μόλις συλλεχθεί από το δέντρο, λόγω της στυψίας του πολτού του που του δίνει μια τραχιά υφή και μια πικρή γεύση. Για το λόγο αυτό, έπρεπε να ωριμάσει μέχρι ο πολτός να αποκτήσει τη μαλακή και ζελατινώδη υφή.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ένα παλιό σύστημα ωρίμανσης εφαρμόστηκε,αποτελούμενο από την στέρηση του καρπού από οξυγόνο για μια χρονική περίοδο, καταφέρνοντας έτσι να εξαλείψει τη στυπτικότητα του καρπού όταν είναι ακόμα σκληρή. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ νόστιμο, γλυκό “Bright Red” με γεύση παρόμοια με αυτή του ροδάκινου. Αυτό βαφτίζεται με το όνομα Persimon για να το διαφοροποιήσει από το κλασικό kaki στις αγορές.

Λωτός Persimon kaki. Ένα υγιές και ευέλικτο φρούτο του φθινοπώρου

Το Kaki Persimon έχει ανοίξει οριστικά στην ευρωπαϊκή αγορά, από το χέρι του συνεταιρισμού Anecoop. Η δημοτικότητά του ξεκινά μια μεγάλη ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, στην κοινότητα της Βαλένθια έχει γίνει συμπληρωματική καλλιέργεια για εσπεριδοειδή και κατάφερε να επεκτείνει την παραγωγή της σε άλλες περιοχές της Ισπανίας.

Το Kaki Persimon Bouquet διατηρεί μια σκληρή και σταθερή υφή για περισσότερο χρόνο. Το οποίο μεταφράζεται σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πολλές δυνατότητες κατανάλωσης. Είναι εύκολο να τρώτε, γλυκό και δεν έχει σκληρά μέρη ή σπόρους. Επιπλέον, μπορεί να ληφθεί με ή χωρίς το δέρμα και είναι ιδανικό για την παρασκευή διαφορετικών συνταγών, γλυκών και αλμυρών.

Διατροφικές ιδιότητες του λωτού

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι:
-Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α (καροτενοειδή) και C, πολύ ευεργετικά για τα παιδιά κατά τη φάση ανάπτυξής τους.
-Πηγή ινών, η οποία ευνοεί την εντερική υγεία.
-Μεγάλη συγκέντρωση υδατανθράκων και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που το καθιστούν ιδανικό φαγητό για αθλητές.
-Περιέχει ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και νάτριο, σε μικρές ποσότητες.

Πως θα τον καταναλώσετε

Στις εξαιρετικές ιδιότητες, υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες στην κουζίνα: επιδόρπια, φρουτοσαλάτες, σαλάτες, smoothies κ.λπ.
Ο λωτός μπορεί να καταναλωθεί με ή χωρίς φλούδα, απευθείας , ή κομμένος σε φέτες, σφήνες ή κύβους για να προσθέσετε σε σαλάτες. Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να παρασκευαστεί ελαφρώς μαγειρεμένος, να τρώγεται με βρώμη, chia ή ως γαρνιτούρα για κρέας.

Λωτός, οφέλη, ιδιότητες, βιταμίνες, διατροφή, ιδέες,

Λωτός, οφέλη, ιδιότητες, βιταμίνες, διατροφή, ιδέες,

Ο λωτός είναι ένα πολύ υγιές φρούτο που καταναλώνεται το φθινόπωρο. Μάθετε τα οφέλη για τον οργανισμό σας.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English