Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Λωτός (Diospyros kaki): Καλλιέργεια και χαρακτηριστικά

Λωτός, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, έδαφος

Λωτός, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, έδαφος

Χαρακτηριστικά

Το Persimmon είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Ιαπωνία και τις ορεινές περιοχές της Κίνας. Η άφιξή του στην γηραιά Ήπειρο μπορεί να εντοπιστεί στο δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα και μπορεί να βρεθεί στην Ιταλία για περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Λωτός είναι ένα δέντρο που μπορεί να φτάσει το μέγιστο ύψος των 12 μέτρων. Επιπλέον, μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του, έχει σφαιρικό σχήμα, ενώ τα φύλλα έχουν ωοειδές σχήμα και έχουν εξαιρετικά λαμπερή άνω σελίδα.

Είναι ένα φυτό που μπορεί να παράγει σφαιρικά φρούτα. Τα οποία χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν μεγάλο μέγεθος και πορτοκαλί χρώμα που. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορούν να καταναλωθούν όταν συγκομίζονται. Στην πραγματικότητα, μετά τις εργασίες συγκομιδής που συμβαίνουν κατά το μήνα Νοέμβριο, ειδικά όταν έχουν πέσει όλα τα φύλλα. Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης, η πρόταση είναι, να τοποθετηθεί ο λωτός μέσα στα κιβώτια μαζί με ώριμα μήλα.

Ο Λωτός χαρακτηρίζεται από την παραγωγή φρούτων με υψηλή διατροφική αξία. Επίσης λόγω του γεγονότος ότι ο πολτός περιέχει μεγάλο αριθμό βιταμινών και πρωτεϊνών, καθώς επίσης και εξαιρετικά πλούσιος σε σάκχαρα.

Καλλιέργεια

Ο λωτός δεν προτιμά μια συγκεκριμένη κατάσταση του εδάφους. Αν και η προτίμησή του ισχύει για όλα τα φρέσκα και βαθιά εδάφη. Ενώ δεν αναπτύσσεται τέλεια σε ασβεστολιθικά εδάφη και με υπερβολικό επίπεδο υγρασίας. Ο λωτός αναπτύσσεται τέλεια σε όλα αυτά τα μέρη που χαρακτηρίζονται από εύκρατο και ζεστό κλίμα. Ακόμα κι αν είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε κλίματα που έχουν θερμοκρασίες σαφώς κάτω από δέκα βαθμούς.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε, ωστόσο, πώς αυτό το φυτό δεν έχει μεγάλη αντοχή έναντι παγετού και ακραίων θερμοκρασιών. Ειδικά όταν η στήλη υδραργύρου πέφτει στους -7 και -10 βαθμούς Κελσίου. Στην πραγματικότητα, όταν η θερμοκρασία αγγίζει τις ελάχιστες τιμές που μόλις αναφέραμε, μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά στον καρπό. Ακριβώς για την περίπτωση που αντιμετωπίζετε σημαντικά μειωμένες θερμοκρασίες, η πρόταση είναι να διασφαλιστεί επαρκής προστασία στα φυτά, ίσως τυλίγοντας το στέλεχος χρησιμοποιώντας δέσμες από άχυρο.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πώς πρέπει να εκτελεστεί κλάδεμα κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, ίση με περίπου 15-20 εκατοστά και μόνο σε επιφανειακό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Το πότισμα αυτού του οπωροφόρου φυτού είναι σε θέση να βελτιώσει σημαντικά το μέγεθος του καρπού και τις συνθήκες του ίδιου του φυτού σε περιόδους ξηρασίας.

Όσον αφορά τη λίπανση, το άζωτο πρέπει να χορηγείται κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ το φώσφορο και κάλιο κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Όσον αφορά το κλάδεμα είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί ότι αρκεί να διατηρηθεί ένα επαρκές φορτίο για να εγγυηθεί την παραγωγή (όπως ακριβώς συμβαίνει με το αμπέλι).

Ο λωτός diospyros επιτρέπει στα φυτά ένα καλό επίπεδο αντοχής κατά των άκαμπτων θερμοκρασιών. Επιπλέον, προσφέρει επίσης χαμηλότερη ευαισθησία στον καρκίνο της ρίζας.

Λωτός, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, έδαφος,

Λωτός, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, έδαφος,

Ο Λωτός είναι ένα δέντρο που μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα και χαρακτηρίζεται από την παραγωγή φρούτων με υψηλή διατροφική αξία.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English