Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Kαλλιέργεια dragon fruit και ποικιλίες

dragon fruit, δρακόγια, pitaya, καλλιέργεια, καρπός

dragon fruit, δρακόγια, pitaya, καλλιέργεια, καρπός

Φρούτο του δράκου ή δρακόγια είναι η ονομασία των καρπών αρκετών κάκτων, κυρίως του γένους Υλοκέρεος. Είναι δημοφιλές στην Νοτιοανατολική Ασία. Λέγεται επίσης φρούτο δράκος (dragon fruit) ή Πιτάγια (Pitaya), λόγω της εξωτερικής του επιφάνειας που θυμίζει τις φολίδες του δράκου. Εξωτερικά ο καρπός έχει ροζ χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι άσπρο με μαύρους κόκκους που θυμίζουν ακτινίδιο.

Οι κάκτοι του γένους Υλοκέρεος κατάγονται από την Νότια και Κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Οι κάκτοι καλλιεργούνται επίσης στην Νοτιοανατολική Ασία (Ινδονησία, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Σρι Λάνκα, Μπανγκλαντές και Μαλαισία). Επίσης, βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο, κυρίως στο Ισραήλ, στην Τουρκία και στην Παλαιστίνη, τη βόρεια Αυστραλία, τη Χαβάη και τη νότια Κίνα. Οι κάκτοι μεταφέρθηκαν μαζί με τους Ευρωπαίους. Οι κάκτοι αυτού του είδους ανοίγουν τα άνθη τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η γεύση του είναι υπόγλυκη και έχει ελάχιστες θερμίδες, ενώ βοηθάει και στο αδυνάτισμα. Καταναλώνεται ως φρούτο, τσάι, ή χυμός ο οποίος είναι πολύ δροσιστικός. Είναι αρκετά διαδεδομένο στις περιοχές της Ινδοκίνας. Το φρούτο δρακόγια είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη E και βιταμίνη C. Δεν υπάρχουν προς το παρόν επαρκείς μελέτες που να επιβεβαιώνουν ότι το φρούτο του δράκου, βελτιώνει σημαντικά την όραση και βοηθάει στα προβλήματα άσθματος, καθώς και στον βήχα.

Καλλιέργεια

Εάν σας ενδιαφέρει να καλλιεργήσετε dragon fruit, που θα μπορούσε να είναι ένα από λίγα μόνο φυτά για να φυτέψετε μέσα σε μια γλάστρα ή ακόμα και σε ένα μικρό κήπο, είναι πιθανό να έχετε διάφορες αμφιβολίες. Αναρωτιέστε όμως γιατί το κάνετε αυτό;

Όπως πάντα, το να αντιμετωπίζετε κάτι περισσότερο ή λιγότερο άγνωστο, και ειδικά όταν πρόκειται να κάνετε κάποια προσπάθεια και κάποια επένδυση ανάλογα με το έργο σας, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Επομένως, και για να ξεκαθαρίσετε τις αμφιβολίες σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να είναι ξεκάθαρο για να μεγαλώσετε το dragon fruit είναι, γιατί να το κάνετε. Τι θα μπορούσε να είναι για κάτι τέτοιο:

-Το dragon fruit έχει τεράστιες δυνατότητες ως νέα καλλιέργεια και βιώσιμη εναλλακτική λύση για τον αγρότη.
-Η ζήτηση για αυτό το εξωτικό φρούτο είναι υψηλή και αυξάνεται.
-Επί του παρόντος, οι αγορές απαιτούν περισσότερα φρούτα από ό, τι προσφέρονται.
-Η τιμή πώλησης αυτού του καρπού διαπραγματεύεται προς τα πάνω και είναι πολύ κερδοφόρα.
-Από τη διατροφική άποψη, το dragon fruit παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε σύγκριση με άλλα υποτροπικά φρούτα.

dragon fruit, δρακόγια, pitaya, καλλιέργεια, καρπός,

dragon fruit, δρακόγια, pitaya, καλλιέργεια, καρπός,

Το dragon fruit έχει τεράστιες δυνατότητες ως νέα καλλιέργεια και βιώσιμη εναλλακτική λύση, με την ζήτηση για να είναι υψηλή.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English