Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Η Κολομβία τρίτη εξαγωγική χώρα στον κόσμο στο αβοκάντο

αβοκάντο, avocado, εταιρεία, κολομβία, οικονομία, επένδυση, πωλήσεις

αβοκάντο, avocado, εταιρεία, κολομβία, οικονομία, επένδυση, πωλήσεις

Το αβοκάντο βασικός ρόλος στην οικονομία της

Η εθνική παραγωγή αβοκάντο συνεχίζει να επεκτείνεται. Η διεθνής ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται και η Κολομβία ήδη τοποθετείται ως σημαντικός διεθνής παράγοντας. Πέρυσι, η εταιρεία Managro αγόρασε την επιχείρηση Pacific Fruits. Η οποία περιελάμβανε το εργοστάσιο συσκευασίας και εξαγωγής αβοκάντο Hass, που βρίσκεται στο Palmira. Σε διάλογο με την DINERO, ο εκτελεστικός διευθυντής της Managro, Chagai Stern, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή αυτού του φρούτου στην Κολομβία. Δηλώνοντας ότι η χώρα είναι ήδη ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός αυτού του προϊόντος στον κόσμο.

-Πώς πηγαίνουν οι πωλήσεις της εταιρείας φέτος;

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καταφέραμε να δείξουμε τα αποτελέσματα της εργασίας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Καθώς, με περικοπή στο πρώτο τρίμηνο, φέτος φτάσαμε στο 35% παραπάνω τα στοιχεία που επιτεύχθηκαν πέρυσι, δείχνοντας την ενοποίηση της μάρκας Managro στον τομέα των φρούτων της Κολομβίας.

-Τι άλλο παράγει η Managro;

Είμαστε μια πλατφόρμα για την εμπορία τροπικών φρούτων. Προς το παρόν έχουμε παραγωγή ή εμπορία αβοκάντο, λεμόνι Tahiti, μάνγκο και φραγκοστάφυλο. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας σε βιολογικά προιόντα.

-Πώς σας επηρέασε η τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, ως ξένος επενδυτής;

Έχει δημιουργήσει μεγάλη αρνητική επίδραση στη λειτουργία των επιχειρηματικών μονάδων, ιδίως του Ειρηνικού, που βρίσκεται σε όλη την καρδιά της Valle del Cauca. Το οποίο, όπως γνωρίζουμε, είναι το τμήμα με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κινητικότητα. Είναι σημαντικό να ξανακερδίσουμε το εργατικό και αφοσιωμένο πνεύμα που χαρακτηρίζει την περιοχή. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε ξανά την Κολομβιανή κοινωνία. Βρίσκοντας την ενσυναίσθηση και την προσπάθεια που απαιτείται για να ακολουθήσουμε την πορεία του διαλόγου. Έτσι ώστε να επιτευχθεί λύση σε αυτήν την κατάσταση.

-Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν;

Η εταιρεία λειτουργεί με περίπου 110 άμεσες θέσεις εργασίας, κυρίως άτομα που ανήκουν στην αστική περιοχή Palmira, Rozo και Cali.

-Ποια στοιχεία διαθέτει η εταιρεία στις εξαγωγές φέτος, σε σύγκριση με το 2020;

Γνωρίζουμε ότι, γενικά, η Κολομβία φέτος αύξησε κατά 61% τον όγκο των εξαγωγών, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Γεγονός που δείχνει τη μεγάλη επένδυση που έχουν πραγματοποιήσει τα μέλη του κλάδου στην κολομβιανή ύπαιθρο πριν από περισσότερα από 3 χρόνια. Του οποίου η ανάπτυξη συνεχίζει να προχωρά, οπότε ελπίζουμε ότι φέτος θα είναι το προοίμιο για μια ακόμη πιο έντονη ανάπτυξη το 2022.
Είναι αυτονόητο ότι τα συνολικά προβλεπόμενα μεγέθη ανάπτυξης ενδέχεται να επηρεαστούν από την παραγωγή των καλλιεργειών. Που, αρχικά, δεν είχαν φυτευτεί σωστά, των οποίων η γενετική ή οι αγροοικολογικές συνθήκες δεν ήταν επαρκείς και ότι σήμερα είναι καλλιέργειες σε παρακμή.

-Σε ποιες χώρες εξάγετε και ποια είναι τα σχέδια εξαγωγής για το 2021 και το 2022;

Εξάγουμε προς το παρόν στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αργεντινή και την Κόστα Ρίκα. Προβλέπουμε στο τέλος του 2022, να ξεπεράσουμε τα 700 εμπορευματοκιβώτια που εξήχθησαν από την εταιρεία από την αρχή της λειτουργίας της, δείχνοντας μια συμπεριφορά βιώσιμης ανάπτυξης.

-Πού έχετε τις φυτείες και το εργοστάσιο παραγωγής;

Επί του παρόντος, η εταιρεία διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Betulia (Antioquia), στο Puerto Boyacá (Boyacá) και στο Σαν Φρανσίσκο (Antioquia), οι οποίες μαζί είναι πάνω από 1.000 εκτάρια. Ωστόσο, αναμένουμε τα επόμενα 3 χρόνια, να υπερβούν τα 3.800 παραγωγικά εκτάρια. Η τρέχουσα μονάδα συσκευασίας βρίσκεται στο Palmira (Valle del Cauca). Αλλά καθώς το απαιτεί η ανάπτυξη της εταιρείας, έχουμε προγραμματίσει την κατασκευή μιας δεύτερης μονάδας συσκευασίας, η τοποθεσία της οποίας θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης.

-Ποια είναι η ιδιαιτερότητα ή το πλεονέκτημα του κολομβιανού αβοκάντο;

Δεδομένης της αγροοικολογικής προσφοράς της χώρας, μπορούμε να παρέχουμε μια προμήθεια αβοκάντο Hass τους 10 από τους 12 μήνες του έτους. Υπάρχει, φυσικά, μια χρονικότητα που αντικατοπτρίζεται στις αυξήσεις του διαθέσιμου όγκου.

Τι θέση κατέχει η Κολομβία στην παγκόσμια παραγωγή αυτού του προϊόντος;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η Κολομβία εδραιώθηκε στην τρίτη θέση στην παγκόσμια «κατάταξη» των παραγωγών αβοκάντο Hass.

Ποια άλλα προϊόντα χρησιμοποιούν το αβοκάντο ως βάση;

Καλλυντικά, κρέμες … Μέχρι στιγμής, το αβοκάντο hass, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιείται για ωμή κατανάλωση. Ωστόσο, η παραγωγή γκουακαμόλε, πάστας αβοκάντο, λαδιού για τη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών (σαμπουάν, περιποιήσεις μαλλιών, κρέμες) και για φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες έχουν αυξήσει την εμβέλεια αυτού του προϊόντος σε διαφορετικές βιομηχανίες, λόγω των ιδιοτήτων του.

αβοκάντο, avocado, εταιρεία, κολομβία, οικονομία, επένδυση, πωλήσεις,

αβοκάντο, avocado, εταιρεία, κολομβία, οικονομία, επένδυση, πωλήσεις,

Η διεθνής ζήτηση για αβοκάντο συνεχίζει να αυξάνεται και η Κολομβία ήδη τοποθετείται ως σημαντικός διεθνής παράγοντας.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English