Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Η Κολομβία ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αβοκάντο έως το 2040

Αβοκάντο, καλλιέργεια, παραγωγή, Λατινική Αμερική, Κολομβία

Αβοκάντο, καλλιέργεια, παραγωγή, Λατινική Αμερική, Κολομβία

Το αβοκάντο γίνεται το κορυφαίο προϊόν της κολομβιανής γεωργίας. Μετά από χρόνια προσπάθειας στην κοινή συνεργασία κυβερνητικών φορέων και εταιρειών που παράγουν αυτό το προϊόν, αναμένεται ότι έως το 2040 η χώρα θα γίνει ο δεύτερος παγκόσμιος παραγωγός.

Πίσω από την ταχεία ανάπτυξη που είχε η χώρα, είναι μια σημαντική ξένη επένδυση. Στην οποία η Κολομβία έχει γίνει μια νέα πηγή διεθνών επιχειρήσεων στον γεωργικό τομέα. Μέσω νέων προϊόντων όπως το αβοκάντο και τα εξωτικά φρούτα. Διατηρεί τα προϊόντα της σε προσιτές τιμές και έχοντας πρόσβαση και στους δύο ωκεανούς. Είναι μερικά πλεονεκτήματα που κάνουν τη χώρα να ξεχωρίζει από άλλες επενδυτικές επιλογές στη Νότια Αμερική.

Οι εταιρείες που ξεχωρίζουν

Σύμφωνα με τη μελέτη ProColombia για το αβοκάντο του Σεπτεμβρίου 2019. Μερικές ιστορίες επιτυχίας ξένων επενδύσεων που έχει λάβει η χώρα είναι: Green Fruit Avocado, Camposol, Rans και Westfalia Fruit Colombia. Η Green Fruit Avocado είναι μια αμερικανική εταιρεία που προμηθεύει τις καλλιέργειες της στο Μεξικό και την Κολομβία. Αυτός ο οργανισμός αναμένει να κλείσει το 2019 μια επένδυση στη χώρα πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια όταν τελειώσει η φύτευση των καλλιεργειών. Η ProColombia επιβεβαιώνει ότι θα επενδύσει σε περίπου 300 εκτάρια για να φυτέψει αβοκάντο στις πόλεις Trujillo και Bolívar στο τμήμα Valle del Cauca.

Η περουβιανή Camposol

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η περουβιανή εταιρεία Camposol. Αυτή η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στην παραγωγή περιοχών που έχουν ακόμα μεγαλύτερο χώρο για ανάπτυξη, όπως το Quindío. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζει να συμπληρώσει την προσφορά της στη διεθνή αγορά μαζί με αυτήν που έχει στη χώρα της. Και να γίνει ένας από τους παραγωγούς με τις περισσότερες προμήθειες. «Ο στόχος της περουβιανής εταιρείας θα είναι να παράγει περίπου 40.000 τόνους αβοκάντο στην κολομβιανή επικράτεια έως το 2025», σύμφωνα με τη μελέτη ProColombia.

Η κορεατική Rans

Ομοίως, το 2017 η κορεατική εταιρεία Rans έφτασε στην Κολομβία για να επενδύσει στη γεωργία. Αρχικά, άνοιξαν ένα γραφείο στη Μπογκοτά και αγόρασαν μηχανήματα όχι μόνο για την παραγωγή αβοκάντο για εξαγωγή. Αλλά και εξωτικά φρούτα και έστειλαν αυτά τα προϊόντα στις αγορές της Κορέας και της Ιαπωνίας. Η ProColombia επιβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο των σχεδίων της εταιρείας πρόκειται να διατηρήσει το 60% της παραγωγής που προορίζεται για το αβοκάντο Hass. Και το υπόλοιπο 40% για εξωτικά φρούτα όπως το gulupa, granadilla, lulo, pitahaya και cape gooseberry, μεταξύ άλλων.

Η Νοτιοαφρικανική Westfalia Fruit Colombia

Τέλος, η εταιρεία Νοτιοαφρικανική-Χιλής Westfalia Fruit Colombia ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς το 2019. Καθώς ξεκίνησε τη χρονιά ανοίγοντας το δεύτερο εργοστάσιο συσκευασίας στο Sonsón, Antioquia. Επί του παρόντος, η εταιρεία διαθέτει δικές της καλλιέργειες παραγωγής 300 εκταρίων. Επιπλέον, εμπορεύεται το αβοκάντο περισσότερων από 140 παραγωγών στη χώρα.

Συμπέρασμα

Αυτές είναι μόνο μερικές περιπτώσεις πολλών άλλων που η χώρα έλαβε φέτος και αναμένεται ότι, καθώς είναι η έδρα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αβοκάντο, θα συνεχίσουν να δημιουργούνται νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται θετικός αντίκτυπος δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, επιταχυνόμενη ανάπτυξη στον τομέα, παγκόσμια αναγνώριση. Φυσικά η βιομηχανία αβοκάντο είναι ένα παράδειγμα γιατί ο πλούτος της Κολομβίας βρίσκεται στην ύπαιθρο.

 

Αβοκάντο, καλλιέργεια, παραγωγή, Λατινική Αμερική, Κολομβία,

Αβοκάντο, καλλιέργεια, παραγωγή, Λατινική Αμερική, Κολομβία,

Το αβοκάντο γίνεται το κορυφαίο προϊόν της κολομβιανής γεωργίας, μετά από χρόνια προσπάθειας κυβερνητικών φορέων και εταιρειών.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English