Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Επένδυση αβοκάντο και παγκόσμια αγορά

Επένδυση αβοκάντο, παγκόσμια αγορά αβοκάντο, χώρες, ποικιλίες

Επένδυση αβοκάντο, παγκόσμια αγορά αβοκάντο, χώρες, ποικιλίες

Παγκοσμίως υπάρχει μεγάλη γενετική μεταβλητότητα του αβοκάντο, κυρίως λόγω της ευρείας περιβαλλοντικής προσαρμογής. Το αβοκάντο Hass είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά, των οποίων οι καλύτερες αποδόσεις επιτυγχάνονται μεταξύ 1.600 και 2.200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η καλλιέργεια αυτού του καρπού είναι πολύ αποτελεσματική για τους παραγωγούς, καθώς χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει μια πολύ ελκυστική αγορά λόγω της εγγύτητάς τους, της αύξησης της κατανάλωσης και των καλύτερων τιμών στην παγκόσμια αγορά αβοκάντο. Αλλά τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος αποτελεσματικός και κερδοφόρος παραγωγός αβοκάντο Hass;

Επένδυση αβοκάντο

Το πρώτο πράγμα είναι να έχουμε ένα καλό έδαφος με τη σωστή θερμοκρασία και τις κλιματολογικές συνθήκες για μια ποιοτική συγκομιδή. Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε το εργατικό δυναμικό, το οποίο περιλαμβάνει τον καθαρισμό, τη φύτευση, την εφαρμογή βιολογικού ελέγχου και την προσαρμογή των οδών αποστράγγισης, μεταξύ άλλων. Ένα άλλο θεμελιώδες μέρος για τη δημιουργία μιας καλλιέργειας αβοκάντο είναι τα εφόδια, από τις οποίες λιπάσματα και άλλοι τύποι προϊόντων αποτελούν μέρος για τον έλεγχο των μυκήτων, των μυρμηγκιών και άλλων παρασίτων που μπορούν να επηρεάσουν τη σοδειά.

Στην επένδυση αβοκάντο απαιτούνται τεχνική βοήθεια και εκπαίδευση, και εάν δεν έχετε τη δική σας γη, ενοικιάζοντας τη γη. Τέλος, εάν δεν διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία το κόστος θα αυξηθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την γεωπόνο, Milena Jiménez, «ένα από τα πιο σχετικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Hass είναι ότι μόλις φτάσει στην κατάλληλη φυσιολογική ωριμότητα, μπορεί να διατηρηθεί στο δέντρο για αρκετούς μήνες, με τέτοιο τρόπο ώστε το ίδιο το δέντρο να το επιτρέπει να επεκταθεί η περίοδος συγκομιδής».

Το αβοκάντο είναι από δέντρα με καλή παραγωγή. Το μεσαίο μέγεθος κυμαίνεται από 90 έως 400 γραμμάρια ανά μονάδα, γι ‘αυτό είναι τόσο επιθυμητό. Επί του παρόντος, η καλλιέργεια αβοκάντο στην Κολομβία βρίσκεται γενικά στα χέρια μικρών παραγωγών που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους ή τις υψηλές τεχνολογίες, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσει να καταλαμβάνει μια θέση σε εθνικό επίπεδο και να είναι η εναλλακτική λύση για τον μικρό παραγωγό.

Παραγωγή

Εφαρμογή καλών γεωργικών πρακτικών που εγγυώνται αύξηση της φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής και που συμβάλλουν στην απόκτηση ενός καλού προϊόντος

Έλεγχος επιβλαβών οργανισμών

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης παρασίτων και ασθενειών που ευνοεί τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον βιολογικών προϊόντων και οδηγεί σε μείωση των αγροχημικών.

Ιδανικό περιβάλλον για τα φρούτα

Για σπορά, η τοπογραφία πρέπει να είναι επίπεδη σε κυματιστή με μέγιστη κλίση 30%, εύρος υψομέτρου 0 έως 2.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θερμοκρασία 17 – 30ºC.

Λίπανση και ποιότητα

Ενσωμάτωση ενός μικτού σχεδίου λίπανσης (βιολογικό, οργανικό και χημικό) σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εδαφικών αναλύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας.

Στάδιο ωρίμανσης

Το προϊόν πρέπει να συλλέγεται με προσοχή και μόνο εάν έχει φτάσει σε στάδιο που εξασφαλίζει τη συνέχεια της ωρίμανσης. Ο βαθμός ανάπτυξης πρέπει να επιτρέπει τη μεταφορά και τον χειρισμό.

Παγκόσμια αγορά αβοκάντο

Η ευρωπαϊκή αγορά αβοκάντο βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Τα προϊόντα της Χιλής, της Ισπανίας, του Ισραήλ και του Μεξικού παραμένουν στα ράφια, ενώ το Περού, η Κένυα, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική πλησιάζουν αργά. Τα αβοκάντο εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλή. Πολλά επενδύονται σε αυτόν τον τομέα σε όλο τον κόσμο, τόσο σε προσφορές όσο και σε νέες φυτείες. Όλο και περισσότερες χώρες εξάγουν στην Κίνα.

Νότια Αφρική: Παραγωγή 30 έως 40% χαμηλότερη από πέρυσι

Η περίοδος εξαγωγών της Νοτίου Αφρικής μόλις ξεκίνησε. Φέτος θα είναι περίπου 30-40% χαμηλότερη. Η ποικιλία Hass συγκομίζεται επί του παρόντος. Λόγω του κύματος θερμότητας ένα μεγάλο μέρος της συγκομιδής έπεσε νωρίς από τα δέντρα.

Κένυα: Η υψηλή ζήτηση διασφαλίζει καλή κατάσταση στην επένδυση αβοκάντο

Η εποχή του αβοκάντο ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα και η ζήτηση είναι υψηλή. «Αυτά είναι καλά νέα για τις μικρές και μεσαίες εταιρείες, γιατί τώρα έχουμε επίσης θέση στην παγκόσμια αγορά αβοκάντο. Στο παρελθόν, κυριαρχούσαν μεγάλες εταιρείες», λέει ένας εξαγωγέας. «Το Περού είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής σε διεθνές επίπεδο. Μόλις ο μεγάλος όγκος τους φτάσει στην αγορά τον Μάιο, η ζήτηση για τα αβοκάντο μας θα μειωθεί και θα βρεθούμε με μια τοπική υπερπροσφορά». Η Κένυα βρίσκεται στη διαδικασία να ξεκινήσει τις εξαγωγές της στην Κίνα σύντομα, αλλά πρέπει ακόμη να περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι διοικητικές συναλλαγές.

Ιταλία: Ξεκινούν οι εξαγωγές προς την Κίνα

Οι όγκοι από τη Σικελία ήταν και συνεχίζουν να είναι υψηλοί. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ασταθείς αυτή τη σεζόν αλλά δεν υπήρξε πρόωρη πτώση των φρούτων. Ταυτόχρονα, υπήρξε μεγάλη βροχή και άνεμος και τα δέντρα έχουν εκτεθεί σε σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας. Τα περισσότερα αβοκάντο είναι μεσαίου μεγέθους (26-24-33-20) και υπάρχει ένας μικρός αριθμός 16-18 μεγεθών (κυρίως νέα δέντρα).
Εν ολίγοις, ήταν μια ξεχωριστή χρονιά στην αγορά αβοκάντο. Υπήρξε πολύ διαθέσιμο προϊόν, ιδιαίτερα της ποικιλίας Hass. Τον Οκτώβριο, σημειώθηκαν σημαντικές πτώσεις τιμών λόγω της άφθονης παρουσίας εισαγόμενων προϊόντων, ειδικά από το Περού και την Αφρική, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση παρέμεινε πάνω από την προσφορά.

Τον Οκτώβριο του 2018, μια εταιρεία της Σικελίας άρχισε να εξάγει αβοκάντο στην Κίνα. Αυτά τα αβοκάντο αποστέλλονται αεροπορικώς. Φεύγουν από το Segrate-Milan και φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καλά και οι παραγγελίες έχουν ήδη τετραπλασιαστεί. Ο παραγωγός καλλιεργεί ήδη καρπούς σε έκταση 110 εκταρίων και σχεδιάζει να επεκτείνει την περιοχή με άλλα 30 εκτάρια. Εντός δύο σεζόν, οι νέες φυτείες θα πρέπει να διασφαλίσουν την παράταση της σεζόν αβοκάντο της Σικελίας, η οποία θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Μια εταιρεία Apulian θα ξεκινήσει τη φύτευση 40 εκταρίων τον Απρίλιο. «Ελπίζουμε να φυτέψουμε περίπου 32.000 δέντρα (800 ανά εκτάριο). Είναι κυρίως της ποικιλίας Hass, αλλά θα φυτέψουμε επίσης μερικές από τις ποικιλίες Ettinger, Pinkerton, BL και Reed. Αυτό θα εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα από Νοέμβριο έως Μάιο». Εγκαθίσταται ένα αντιψυκτικό σύστημα για την προστασία των δέντρων από το χειμώνα.

Ισπανία: Ο Μάρτιος είναι ένας καλός μήνας για τους εξαγωγείς

Η ισπανική καμπάνια αβοκάντο θα τελειώσει σε περίπου ενάμιση μήνα. Παρόλο που κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο η αγορά ήταν αργή για το ισπανικό αβοκάντο λόγω της άφθονης προσφοράς προϊόντος από άλλες προελεύσεις, η οποία προκάλεσε καθυστέρηση στη συγκομιδή και την εμπορία έως και είκοσι ημερών, αυτό το μήνα βρίσκει το εμπορικό παράθυρο και τις πωλήσεις του γίνονται πιο γρήγορα.
«Η προσφορά από τη Χιλή, το Μεξικό και την Κολομβία μειώνεται στην Ευρώπη και η ζήτηση είναι ισχυρή, επομένως η Ισπανία εκμεταλλεύεται το κενό που παρουσιάστηκε. Φέρνουμε στην αγορά όλα όσα δεν έχουμε μετακινήσει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, είναι ο μήνας αβοκάντο μας », εξηγεί ένας εξαγωγέας.

Ολλανδία: Σεζόν αβοκάντο της Νότιας Αφρικής σε εξέλιξη

Οι εισαγωγείς λένε ότι οι πωλήσεις αβοκάντο με πράσινη φλούδα και Hass είναι προς το παρόν πολύ καλές . Οι όγκοι από το Ισραήλ μειώθηκαν επειδή τελείωσε η σεζόν, αλλά οι πωλήσεις του Fuerte από το Περού και τη Νότια Αφρική είναι πολύ καλές, με τις υψηλές τιμές να φτάνουν τα 9-9,50 ευρώ. Τα πρώτα αβοκάντο Hass από το Περού και τη Νότια Αφρική αναμένονται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Η Νότια Αφρική ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο φέτος. Μετά τις τεράστιες ποσότητες αβοκάντο Hass που αποστέλλονται από το Περού και τη Νότια Αφρική πέρυσι, αναμένεται 30% λιγότερα προϊόντα της Νότιας Αφρικής. Το Περού σχεδιάζει να στείλει τους συνηθισμένους όγκους.

Γερμανία: Σταθερή αγορά, άνοδος των βιολογικών προϊόντων

Η κατάσταση στη γερμανική αγορά αβοκάντο είναι επί του παρόντος πολύ σταθερή, με σταθερή διαθεσιμότητα, σχετικά καλές τιμές και ποιοτικό προϊόν. Τα περισσότερα αβοκάντο Hass προέρχονται από το Περού και τη Χιλή και διατίθενται σε έτοιμη για κατανάλωση ποιότητα. Στη γερμανική αγορά χονδρικής, οι τιμές ανά κουτί (16 τεμάχια) είναι περίπου 13 ευρώ. Οι εισαγωγείς και οι χονδρέμποροι επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση εξωτικών, συμπεριλαμβανομένων των αβοκάντο, αυξάνεται.

Ενώ τα αβοκάντο Hass εξακολουθούν να είναι τα πιο σημαντικά, υπάρχουν και άλλες ποικιλίες που κερδίζουν σταδιακά. Οι πράσινες ποικιλίες αβοκάντο (με την επωνυμία Sigfrido) εισάγονται σε σχετικά μικρή κλίμακα. Τα βιολογικά αβοκάντο από την Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των ποικιλιών Fuerte, Ettinger, Pinkerton και Nabal, μόλις μπήκαν στην κατηγορία premium.

Βέλγιο: Οι τιμές τείνουν να αυξάνονται

Η αγορά αβοκάντο βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Η σεζόν της Χιλής έχει τελειώσει και η περουβιανή ξεκινά σιγά σιγά. Οι τιμές τείνουν να αυξάνονται, αλλά δεν είναι τόσο υψηλές όσο πέρυσι περίπου αυτήν την περίοδο. Υπάρχει ακόμη κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τον περουβιανό όγκο, αλλά λέγεται ότι θα μειωθεί 10 έως 15 τοις εκατό από πέρυσι.

Γαλλία: Ανησυχίες για τον εφοδιασμό

Καθώς η γαλλική αγορά αβοκάντο βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, τα φρούτα διατίθενται σχεδόν από όλες τις καταγωγές. «Η Ισπανία, το Ισραήλ, η Χιλή, το Μεξικό, η Κένυα, το Περού, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία έχουν παρουσία στην αγορά, αλλά με χαμηλούς όγκους. Είτε βρίσκονται στην αρχή είτε στο τέλος των σεζόν τους», λέει ένας χονδρέμπορος. «Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει έλλειψη στην αγορά περιστασιακά. Η ζήτηση είναι υψηλή, εν μέρει επίσης επειδή τα σούπερ μάρκετ σχεδιάζουν να οργανώσουν διαφημιστικές εκστρατείες.

Κίνα: Ο όγκος των εισαγωγών αυξάνεται κάθε χρόνο

Η αγορά αβοκάντο αναπτύσσεται στην Κίνα. Ο όγκος των εισαγωγών συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο και οι σημαντικότεροι προμηθευτές είναι το Μεξικό, η Χιλή και το Περού. Υπάρχει μια τέταρτη χώρα που θα μπορούσε να ενταχθεί σύντομα: η Κένυα. Πέρυσι, οι κυβερνήσεις της Κένυας και της Κίνας κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγωγή αβοκάντο από την Κένυα στην Κίνα. Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες εξαγωγής, επομένως τίποτα δεν μπορεί να εισαχθεί ακόμα. Σύντομα, μια κινεζική αντιπροσωπεία θα πετάξει στην Κένυα για να πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις στα χωράφια του αβοκάντο και για να ελέγξει πώς ελέγχονται τα φρούτα και τα λαχανικά στο αεροδρόμιο. Οι εξαγωγές αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά από αυτήν την επιθεώρηση. Αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, επειδή αυτοί οι τύποι διαδικασιών χρειάζονται χρόνο.

Αυστραλία: Η παραγωγή αυξάνεται 7% ετησίως

Κατά την τελευταία δεκαετία, η επένδυση αβοκάντο στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά περίπου 7% ετησίως. Σχετικά λίγα αβοκάντο εξακολουθούν να αποστέλλονται στο εξωτερικό, αλλά αυτό θα αλλάξει εάν ο τομέας επιτύχει παραγωγή περίπου 115.000 τόνων ετησίως έως το 2025. Κατά τη σεζόν που έληξε τον Ιούνιο του 2018, παρήχθησαν 77.032 τόνοι, αύξηση 17% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η συνολική αξία αυξήθηκε 45% στα 543 εκατομμύρια $. Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 23% σε 1.786 τόνους. Ως αποτέλεσμα, η τιμή μειώθηκε 11,6%.

Η Αυστραλία έχει δύο εποχές για τις διάφορες ποικιλίες. Το Hass είναι μακράν το πιο καλλιεργημένο, που αντιπροσωπεύει το 78% της συνολικής παραγωγής και είναι διαθέσιμο σχεδόν όλο το χρόνο. Η σεζόν κορυφώνεται τον Μάρτιο. Ένα άλλο 20% των αυστραλιανών αβοκάντο είναι της ποικιλίας Shepard. Η σεζόν του είναι σχετικά μικρή, από τα τέλη του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο.

Νέα Ζηλανδία: Μεγάλη επένδυση αβοκάντο

Στη Νέα Ζηλανδία, η δημοτικότητα των αβοκάντο ενθαρρύνει την επένδυση αβοκάντο. Με περισσότερους παραγωγούς που αγοράζουν οπωρώνες αβοκάντο για να επεκτείνουν αυτούς που έχουν ήδη. Τα έσοδα βελτιώθηκαν τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν καλές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

ΗΠΑ: Καλή αγορά στη Φλόριντα

Υπάρχει μια καλή προσφορά αβοκάντο στη νοτιοανατολική ακτή. «Η αγορά αβοκάντο με πράσινο χρώμα είναι καλή στη Φλόριντα. Έχουμε μια καθυστερημένη ποικιλία, το Buck, το οποίο μπορεί να μείνει στα δέντρα περισσότερο από ό, τι οι περισσότερες ποικιλίες. Ως αποτέλεσμα, η περιεκτικότητα σε λάδι είναι υψηλότερη», εξηγεί ένας έμπορος. «Αυτή τη στιγμή συγκομίζουμε την ποικιλία Buck. Είναι ένα υπέροχο αβοκάντο και έχει μεγάλη ζήτηση στη Νότια Φλόριντα. ” Η αγορά αυτών των ποικιλιών με πράσινο δέρμα είναι πολύ καλή στη Φλόριντα.

Πολλά αβοκάντο από τη Δομινικανή Δημοκρατία διατίθενται στο εμπόριο στη χώρα, ειδικά οι ποικιλίες Carla και Beneke. Το Carla δεν διαφέρει πολύ από το Buck όσον αφορά τις ιδιότητες. Ενώ το Beneke είναι μια πιο χαρακτηριστική ποικιλία με πράσινο δέρμα. Το τελευταίο έχει μαλακότερη υφή, χαμηλότερο ποσοστό λαδιού και γίνεται κόκκινο όταν είναι ώριμο. Ο εφοδιασμός της Carla και της Beneke είναι ακόμα καλός αυτή τη στιγμή, αν και αναμένεται να μειωθεί με την έναρξη της σεζόν της Φλόριντα στις 15 Μαΐου. «Οι όγκοι των Δομινικανών μειώνονται πάντοτε αυτήν την περίοδο του χρόνου. Αυτή τη σεζόν, οι όγκοι ήταν χαμηλότεροι από πέρυσι, σε κάθε περίπτωση. Σε ορισμένες αναπτυσσόμενες περιοχές της Φλόριντα, οι αποδόσεις της Carla θα είναι χαμηλότερες από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Η συγκομιδή του Beneke αναμένεται να είναι φυσιολογική.”

 

Επένδυση αβοκάντο, παγκόσμια αγορά αβοκάντο, χώρες, ποικιλίες,

Επένδυση αβοκάντο, παγκόσμια αγορά αβοκάντο, χώρες, ποικιλίες,

Επένδυση αβοκάντο: Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος αποτελεσματικός και κερδοφόρος παραγωγός αβοκάντο Hass;

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English