Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Αύξηση τιμής του αβοκάντο στο Τέξας

αβοκάντο, avocado, τιμή, αύξηση, εξαγωγές, μεξικό, αμερική

αβοκάντο, avocado, τιμή, αύξηση, εξαγωγές, μεξικό, αμερική

Το Μεξικό δεν έχει αρκετή προσφορά λόγω της μεγάλης ζήτησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον κύριο καταναλωτή των τροφίμων που παράγονται στο Michoacán και στο Jalisco αναφέρει ο Ildefonso Guajardo Villarreal, Γραμματέας Οικονομίας.

Η εξαγωγή του αβοκάντο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το αγοράζουν σε δολάρια, πυροδότησε την τιμή των τροφίμων στις αγορές του Μεξικού και της Αμερικής. Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει το guacamole σε πάρτι και οικογενειακές συγκεντρώσεις την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Υπήρχαν καταναλωτές από το McAllen του Τέξας, οι οποίοι πλήρωσαν έως και 124 πέσος για ένα κιλό από το Michoacan.

“Το αβοκάντο είναι προϊόν υψηλής διεθνούς ζήτησης και με επιτυχία στις εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς επηρεάζει τις συνθήκες της εθνικής αγοράς (όπου έχει γίνει πιο ακριβό)”, λέει ο Ildefonso Guajardo Villarreal, επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομίας.

“Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη συμπεριφορά της τιμής του αβοκάντο. Αλλά ελπίζουμε ότι σε όχι πολύ μακρινό χρονικό διάστημα η διεθνής ζήτηση θα αρχίσει να αποδίδεται”. Δήλωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της δεύτερης επιχειρηματικής συνάντησης του Index και της Concamin.

Σύμφωνα με το InfoHass, 8 στα 10 αβοκάντο που τρώγονται από Αμερικανούς προέρχονται από το Michoacán. Μια περιοχή που μαστίζεται από συγκρούσεις μεταξύ του Jalisco Nueva Generación Cartel και της Familia Michoacana που επιδιώκουν να ελέγξουν όλες τις επιχειρήσεις. Η Καλιφόρνια βάζει το 12,2% της παραγωγής αβοκάντο στα τραπέζια των Αμερικανών. Το Περού παρέχει 3,3% του συνόλου των τροφίμων που καταναλώνονται και η Χιλή πωλεί το 1% του προϊόντος στους Αμερικανούς.

Εξαγωγές

Κατά τη σεζόν 2015-2016, περισσότεροι από 981.690 τόνοι αβοκάντο έχουν συγκομιστεί στο Michoacán. Από την παραγωγή αυτή, 859.524 τόνοι εξήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το προϊόν πληρώνεται σε δολάρια και όχι σε πέσος, όπως συμβαίνει σε αγορές, σούπερ μάρκετ και καταστήματα αυτοεξυπηρέτησης στο Μεξικό. Το νόμισμα του Μεξικού υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου.

Υπήρξαν μέρες που οι τιμές του αβοκάντο Hass από το Μεξικό παρατηρήθηκαν ότι έφτασαν σε προσφορές έως και 75 $ στο McAllen”. Αποκαλύπτει το InfoHass, ένα ενημερωτικό δελτίο που διαδίδει όλα όσα σχετίζονται με τη μεξικανική βιομηχανία αβοκάντο. Το κουτί με τα τρόφιμα που πωλήθηκαν στην πόλη του Τέξας και δίπλα στο Reynosa, Tamaulipas, περιείχε 11,3 κιλά. Για κάθε κιλό, οι Αμερικανοί πλήρωσαν 6,63 δολάρια, και εάν η μετατροπή πραγματοποιήθηκε με τη συναλλαγματική ισοτιμία της Τρίτης 19.03, το κόστος της είναι 124,74 πέσος.

“Φαίνεται αδύνατο οι τιμές να αυξηθούν τόσο πολύ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά είναι πιο εκπληκτικό το γεγονός ότι υπάρχουν πελάτες που τα πληρώνουν επειγόντως”. Σε 20 ημέρες, το κουτί αβοκάντο αυξήθηκε 64,2% στο Τέξας. Σε αυτήν την περιοχή, στις 10 Ιουνίου πωλήθηκε για 33,33 $ και από την 1η Ιουλίου αυξήθηκε στα 54,74 $. Στην Καλιφόρνια, το κουτί αυξήθηκε κατά 52,13% σε ίδιο αριθμό ημερών. Από την 1η Ιουλίου, το κουτί του πράσινου χρυσού βρισκόταν στα 55,56 $, από 36,52 $ περίπου 20 ημέρες νωρίτερα. Όλα αυτά τα υπερτιμημένα αβοκάντο προέρχονται από την Michoacán.

Αύξηση των τιμών του αβοκάντο

Οι τιμές που πληρώθηκαν στον παραγωγό αβοκάντο άλλαξαν απότομα τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς αυξήθηκαν από 24 πέσος ανά κιλό σε χονδρικές εξαγωγές τροφίμων σε 50 πέσος, σύμφωνα με τους καλλιεργητές αβοκάντο από την Ουρουπάν, μια περιοχή όπου την περασμένη Δευτέρα υπήρχαν διαμαρτυρίες για ανισότητα πληρωμή προϊόντος.

Οι παραγωγοί αβοκάντο έλαβαν μεταξύ 14 και 17 πέσος ανά κιλό τους πρώτους 10 μήνες αυτής της συγκομιδής. Κατά την περίοδο συγκομιδής 2014-2015, η μέση τιμή των φρούτων εξαγωγής ήταν μεταξύ 22 και 23 πέσος ανά κιλό. «Πέρυσι το πέσος δεν είχε υποτιμηθεί τόσο πολύ». Αλλά τώρα που υπάρχει ένα ισχυρότερο δολάριο, πληρώνεται λιγότερα για φαγητό, λέει η πηγή. Οι αμφιβολίες έκαναν τους αγρότες να απαιτούν δίκαιη πληρωμή, σε μια στιγμή που η τιμή αυτού του καρπού αυξάνεται. Μερικοί καταφέρνουν να πουν ότι είναι για τη χειμερινή περίοδο, για το τέλος της συγκομιδής, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ακριβά αβοκάντο στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Forbes δημοσίευσε ότι η τιμή ενός κιλού του αβοκάντο έφτασε τα 67,90 πέσος σε καταστήματα αυτοεξυπηρέτησης στην Πόλη του Μεξικού. Αυτή η τιμή είναι η υψηλότερη που καθορίστηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτών (Profeco).
Σε μητροπόλεις όπως η Γκουανταλαχάρα και το Κουερτάτο, ένα κιλό αβοκάντο κοστίζει έως και 65 πέσος, γεγονός που το καθιστά τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στη Δημοκρατία του Μεξικού. Στο Hermosillo άγγιξε την τιμή των 64,90 ανά κιλό.

Το μέλλον

“Για την αγορά του Μεξικού, εκτιμάται ότι η τιμή θα παραμείνει σε ανοδική τάση. Για τουλάχιστον δύο ή τρεις ακόμη εβδομάδες”. Εξηγεί η Info Hass σε μια ανάλυση με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2016. «Η επιτυχία των εξαγωγών του μεξικάνικου αβοκάντο» έχει ήδη τις πρώτες συνέπειες και επιπτώσεις στην εθνική αγορά, δηλώνει ο Ildefonso Guajardo Villarreal. Το Μεξικό δεν έχει αρκετή προσφορά αβοκάντο λόγω της μεγάλης ζήτησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κύριος καταναλωτής τροφίμων που παράγονται στο Michoacán και στο Jalisco, προσθέτει ο αξιωματούχος. Οι τιμές του αβοκάντο θα τακτοποιηθούν και θα υπάρχουν ισορροπίες στις τιμές των φρούτων, καταλήγει ο Guajardo Villarreal.

αβοκάντο, avocado, τιμή, αύξηση, εξαγωγές, μεξικό, αμερική,

αβοκάντο, avocado, τιμή, αύξηση, εξαγωγές, μεξικό, αμερική,

Το Μεξικό δεν έχει αρκετή προσφορά σε αβοκάντο λόγω της μεγάλης ζήτησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κύριο καταναλωτή τους.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English