Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Το αβοκάντο στην Ευρώπη

αβοκάντο στην Ευρώπη, αγορά αβοκάντο, χώρες, τιμές, ανάπτυξη

αβοκάντο στην Ευρώπη, αγορά αβοκάντο, χώρες, τιμές, ανάπτυξη

Το αβοκάντο, επίσης γνωστό ως «πράσινος χρυσός». Είχε μια ακμή σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα πιο δημοφιλή και μοντέρνα τρόφιμα για φαγητό αυτή τη στιγμή. Το βλέπουμε σε εστιατόρια, διαφημίσεις και πάνω απ ‘όλα σε κοινωνικά δίκτυα. Την τελευταία δεκαετία, οι παγκόσμιες εισαγωγές αβοκάντο αυξήθηκαν κατά 171,97% και η αξία της στην παγκόσμια αγορά ήταν 9,29 εκατομμύρια το 2018. Ωστόσο, αυτή η εκθετική ανάπτυξη δεν έχει τελειώσει και δεν αναμένεται να το κάνει σύντομα.

Ζήτηση

Σύμφωνα με το Business Wire, το αβοκάντο θα έχει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,3% κατά την περίοδο από το 2019 έως το 2024. Η δημοτικότητα του αβοκάντο έχει παρατηρηθεί ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπου σε ορισμένα γεγονότα – όπως το Super Bowl – 100.000 τόνοι αβοκάντο έχουν καταναλωθεί σε μία μέρα.

Αλλά η αμερικανική χώρα δεν είναι η μόνη που έχει λαχτάρα για αυτό το κρεμώδες φρούτο. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση για τα αβοκάντο. Οι εισαγωγές αυτού του καρπού στην Ευρωπαϊκή Ένωση πολλαπλασιάστηκαν κατά 4% μεταξύ 2000 και 2017 και η συνολική αξία των εισαγωγών στην περιοχή ήταν 319.000 εκατομμύρια δολάρια το 2018, σύμφωνα με τον Tridge, ένα παγκόσμιο κέντρο εφοδιασμού.

Η έκρηξη του αβοκάντο δεν ήταν τυχαία. Η αυξανόμενη ζήτηση για τα φρούτα δεν προέρχεται μόνο από την εξαιρετική γεύση του, αλλά επίσης από το να είναι μια πλούσια φυσική πηγή μεγάλης ποικιλίας ευεργετικών συστατικών για την υγεία. Κάτι που ακριβώς αναζητείται στους σύγχρονους καταναλωτές λόγω της τάσης να διατηρείται ένας υγιεινός τρόπος ζωής.

Το 64% του λίπους που περιέχεται σε αυτό είναι μονοακόρεστα, το οποίο μειώνει τις λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (κακή χοληστερόλη). Επομένως, το αβοκάντο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. Αυτό το φρούτο περιέχει επίσης ένα σύμπλεγμα βιταμινών και ανόργανων συστατικών που δεν βρίσκονται συχνά μαζί. Αυτά περιλαμβάνουν το φολικό οξύ και τις βιταμίνες B6, C, E και K. Αυτά τα φρούτα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο, τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση (στην πραγματικότητα, περιέχουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες).

Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια αύξηση στη δημοτικότητα των λατινικών γεύσεων. Και ιδιαίτερα των μεξικάνικων γεύσεων, καθιστώντας έτσι τα αβοκάντο μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού του σήμερα.

Ευρώπη και αβοκάντο

Σήμερα, η Ευρώπη είναι ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής αβοκάντο στην παγκόσμια αγορά. Οι Κάτω Χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πέντε κύριες χώρες που εισάγουν αβοκάντο, με τις πρώτες τρεις να είναι αυτές που εισάγουν το περισσότερο παγκοσμίως, πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Κάτω Χώρες είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας αβοκάντο στον κόσμο. Ωστόσο, τέσσερα στα πέντε αβοκάντο που αγοράζει αυτή η χώρα αποστέλλονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Όσον αφορά την κατανάλωση, το 2016 οι ευρωπαϊκές χώρες που ήταν στην πρώτη θέση ήταν η Δανία, η Νορβηγία, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία και η Ισπανία. Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν συνηθίσει να τρώνε τα φρούτα τακτικά. Γεγονός που δείχνει ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό.

Αλλά από πού εφοδιάζεται η Ευρώπη τα αβοκάντο της;

Η ευρωπαϊκή αγορά αβοκάντο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές από τη Λατινική Αμερική, ειδικά από το Μεξικό. Για κάθε 10 αβοκάντο που παράγονται στον κόσμο, 3,3 καλλιεργούνται στο Μεξικό. Και από κάθε 10 αβοκάντο που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες – η μεγαλύτερη αγορά- τα 8 είναι Μεξικάνικα, σύμφωνα με την Ομάδα Γεωργικών Αγορών (GCMA). Υπολογίστηκε ότι μόλις το περασμένο έτος συγκομίστηκαν 2,27 δισεκατομμύρια αβοκάντο στο Μεξικό, 3,8% περισσότερο από ό, τι το 2018. Από αυτόν τον όγκο, το 56% κατευθύνθηκε για εξαγωγή (6,3% περισσότερο από το 2019). Αυτές οι συναλλαγές αντιπροσωπεύουν 3,07 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το προϊόν που πωλείται στο εξωτερικό.

Στο Μεξικό υπάρχουν περίπου 40.000 παραγωγοί αβοκάντο. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στο Michoacán. Κορυφαίο στην παραγωγή αβοκάντο στη χώρα. 8 από τα 10 αβοκάντο στο Μεξικό προέρχονται από εκεί. Από αυτούς τους ίδιους παραγωγούς, ορισμένοι προσφέρουν τα φρούτα σε επεξεργασμένη μορφή. Τα οποία μπορεί να ποικίλουν από πολτό αβοκάντο έως γκουακαμόλε. Ένας από αυτούς τους μεξικάνους παραγωγούς είναι η Guacamolito. Μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία που κατασκευάζει πολτό Hass αβοκάντο από κομμάτια. Το οποίο καταψύχεται και συσκευάζεται χρησιμοποιώντας μια μέθοδο επεξεργασίας υψηλής πίεσης (HPP).

Ανάπτυξη

Η μελέτη «Avocado Market- Global Industry Analysis, 2018-2026» που πραγματοποιήθηκε από την Transparency Market Research έδειξε ότι η παγκόσμια αξία της επεξεργασμένης μορφής αβοκάντο ήταν ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2017. Και αναμενόταν να έχει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6,4%, πράγμα που σημαίνει ότι έως το 2026 θα ανερχόταν σε 1,75 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθώντας αυτήν τη γραμμή, ο πουρές αβοκάντο είχε αξία 176,3 εκατομμύρια δολάρια το 2017, με ετήσιο συντελεστή 6,8%. Όπως μπορεί να φανεί καθαρά, το μεταποιημένο τμήμα αβοκάντο είναι έτοιμο να παρακολουθήσει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με την αυξανόμενη ζήτηση για έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα αβοκάντο για τα οφέλη για την υγεία τους.

Στην Ευρώπη, τα στατιστικά στοιχεία είναι παρόμοια. Το 2017, ο επεξεργασμένος τύπος αξίζει 139,7 εκατομμύρια δολάρια, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6,7% και εκτιμώμενη αξία 248,1 έως το 2026. Όσον αφορά τον πολτό, αξίζει 24,3 εκατομμύρια δολάρια το 2017 και εκτιμάται ότι 44,1 εκατομμύρια δολάρια έως το 2026. Το οποίο δείχνει ότι θα έχει αύξηση 7,0%, η οποία υπερβαίνει την ανάπτυξη αβοκάντο, γκουακαμόλε και ακόμη και ακατέργαστα έλαια αβοκάντο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά.

Με την αυξανόμενη ζήτηση για αβοκάντο, οι επενδυτές και εκείνοι που εργάζονται τόσο στη βιομηχανία τροφίμων και εστιατορίων. Πρέπει να λάβουν υπόψη τις ευκαιρίες να συμμετάσχουν στον κόσμο του αβοκάντο και να γνωρίζουν ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Είναι βολικό να αναζητήσουμε επιλογές ικανοποιούν τη ζήτηση των καταναλωτών. Είτε πρόκειται για λάδι αβοκάντο για μαγείρεμα, γκουακαμόλε για μια συνάντηση με φίλους ή απλά ένα κρεμώδες αβοκάντο που μπορεί να προσθέσει γεύση σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

αβοκάντο στην Ευρώπη, αγορά αβοκάντο, χώρες, τιμές, ανάπτυξη,

αβοκάντο στην Ευρώπη, αγορά αβοκάντο, χώρες, τιμές, ανάπτυξη,

Αβοκάντο στην Ευρώπη: Σήμερα, η Ευρώπη είναι ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής αβοκάντο στην παγκόσμια αγορά.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English