Αβοκάντο προδιαγραφών εισαγωγής Ισπανίας ηλικίας 1.5 έτους σε γλάστρα με Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ... από 14 ευρώ

Αβοκάντο: Καλλιέργεια και χαρακτηριστικά

Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη

Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη

ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ

Σήμερα πρόκειται να πάμε σε μια κάπως ειδική καλλιέργεια που καλλιεργείται στην Ισπανία και σε μεσογειακές χώρες σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Ανδαλουσία (πιο συγκεκριμένα στη Μάλαγα και τη Γρανάδα) και τα Κανάρια Νησιά.  Με το άρθρο αυτό θέλουμε, να σας ενθαρρύνουμε να φυτέψετε  αβοκάντο στο αγρόκτημα ή τον οπωρώνα σας και να σας βοηθήσουμε να το αποκτήσετε για να αποδώσετε τον εξαιρετικό και θρεπτικό καρπό. Μόλις κατανοήσετε καλά την καλλιέργειά του, ρίξτε μια ματιά στις ποικιλίες.

ΧΡΗΣΕΙΣ

Όλοι γνωρίζουν τι είναι η γκουακαμόλε, σωστά; Αυτή η υπέροχη μεξικάνικη σάλτσα την οποία βάζουμε στα tacos με καρυκεύματα. Λοιπόν, προφανώς, από το ίδιο μέρος με τη σάλτσα, είναι το φρούτο με το οποίο παρασκευάζεται. Το Αβοκάντο.

Ενδεχομένως, ένα από τα φρούτα (αν όχι το μεγαλύτερο) με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, με μέσο όρο 25% ανάλογα με τις ποικιλίες. Χωρίς αμφιβολία είναι μεγάλη ποσότητα, αν και η ποιότητα αυτών των λιπών είναι ασυναγώνιστη. Περισσότερα από 3/4 είναι μονοακόρεστα (όπως αυτά στο ελαιόλαδο). Ωστόσο, δεν είναι όλα λιπαρά.

Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών A C και E, καθώς και ανόργανα άλατα όπως κάλιο, μαγνήσιο και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, καθιστώντας το ιδανικό για τη μη κατακράτηση υγρών. Παρακάτω θα σας πούμε περισσότερα για τις ιδιότητες του αβοκάντο και τα οφέλη του για το σώμα.
Εάν έχετε ένα κομμάτι γης ή αγροκτήματος, αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, ίσως θελήσατε να φυτέψετε ένα για να δείτε πώς είναι.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ. ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ;

Το αβοκάντο ήταν ένα φρούτο που ιστορικά έχει χαρακτηριστεί ως «superfood». Αλλά τι είναι πραγματικά ένα superfood;

Παραδείγματα αυτού είναι τα διάσημα μούρα goji. Έγιναν μοντέρνοι για το ακραίο αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα και όλοι έτρωγαν μούρα goji. Σήμερα κανείς δεν θυμάται αυτά τα υπέροχα φρούτα. Το Quinoa είναι ένα άλλο παράδειγμα.

Αυτές οι μόδες θα υπάρχουν πάντα και δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να σχετικοποιήσουμε τα συγκεκριμένα οφέλη που έχουν όλα τα τρόφιμα που τρώμε. Όλα έχουν “ευεργετικά οφέλη”, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πόσο και ιδιαίτερα τη βιοδιαθεσιμότητα.
Δεν θέλουμε να προσβάλουμε τη φήμη του αβοκάντο. Φυσικά είναι ένας καρπός με πολλά αναμφισβήτητα ευεργετικά συστατικά, αλλά πρέπει να το θέσουμε στο τραπέζι για να μην πέσουμε στην εξιδανίκευση. Πρώτα θα απαριθμήσουμε τη θρεπτική του σύνθεση και μετά θα μιλήσουμε για τις ιδιότητες:

• Έχει μέση περιεκτικότητα σε λιπαρά 20-25% (ανάλογα με την ποικιλία). Και παρόλο που ναι, είναι πολύ λίπος, τουλάχιστον ως επί το πλείστον είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (αυτά που θεωρούνται καλά). Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ακόμα πολύ! Έχει υψηλή θερμιδική ισχύ και αποτελέσματα αύξησης βάρους …
• Υψηλή περιεκτικότητά του είναι ελαϊκό οξύ (18: 1)
• Η περιεκτικότητα σε ίνες είναι επίσης πολύ αποδεκτή. Περίπου 7-9%
• Δεν έχει σάκχαρα (δεν φτάνει το 1%)
• Η πρωτεϊνική του συνεισφορά δεν είναι πολύ αξιοσημείωτη. Περίπου 2%.
• Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, τονίζοντας τη βιταμίνη Ε και υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο.

Το ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Είναι αντικαρκινικό. Είναι το πρώτο πράγμα που μπορούν να μας πουν ή μπορούμε να διαβάσουμε σε αμέτρητα μέρη. Ναι, αλλά ξέρουμε πραγματικά τι σημαίνει αυτό; Πολλά τρόφιμα αποδίδονται διακριτικά αντικαρκινικές ιδιότητες , αλλά πολλά, πάρα πολλά. Είναι όλα αντικαρκινικά;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου και ένας από τους πιο σημαντικούς και που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι η γενετική. Αλλά υπάρχει ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε και είναι ο τύπος «των τροφών» που βάζουμε στο σώμα, είτε αναπνέουμε, τρώμε ή τι μας βλάπτει εξωτερικά, όπως οι ακτίνες UVA στο δέρμα.

Κλινικές μελέτες που δείχνουν την αντικαρκινική δράση των βιοδραστικών ενώσεων που βρίσκονται επίσης συνήθως στο αβοκάντο. Δηλαδή, έχει γίνει μια συλλογή ή ανασκόπηση πολλών μελετών που δείχνουν ότι, για παράδειγμα, το λυκοπένιο ή τα α και β-καροτένια είναι ενώσεις με αποδεδειγμένη ισχύ για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Το συμπέρασμα είναι ότι επειδή έχουμε προσδιορίσει ότι το λυκοπένιο είναι αντικαρκινικό και αυτή η ένωση βρίσκεται επίσης στο αβοκάντο, τότε μπορούμε να αποδώσουμε αντικαρκινικές ιδιότητες σε αυτό.

ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

-Αντιμικροβιακές ιδιότητες του πολτού σε ορισμένες ποικιλίες με επιδράσεις στα Escherichia coli, Bacillus cereus ή  monocytogenes , μεταξύ άλλων.
-Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά οξέα, στερόλες σε συνδυασμό με αυτές της σόγιας έχουν δείξει αντιφλεγμονώδη δράση σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.
-Υγιείς ιδιότητες στην καρδιαγγειακή υγεία και τον διαβήτη. Κυρίως λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και λιπίδια.

Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη,

Αβοκάντο, καλλιέργεια, χαρακτηριστικά, ιδιότητες, οφέλη,

Το Αβοκάντο περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών A, C και E, καθώς και ανόργανα άλατα όπως κάλιο, μαγνήσιο.

Close My Καροτσάκι
Close Επιθυμητά
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories
English